петък, 11 октомври 2013 г.

Актуално!

Орешарски се чувствал прекрасно, ползвайки задните входове

Борисов: Като премиер Орешарски ще бъде запомнен с това, че научи всички задни входове и изходи


Премиерът Пламен Орешарски обясни пред журналисти в четвъртък, че може да издържи до края на мандата си да бъде освиркван и да влиза на срещи през задния вход и с полицейски кордони. Коментарът му дойде след края на среща с Гръцкия бизнес форум в столичния хотел "Шератон", за който се наложи да влезе през задния вход заради събрали се протестиращи, докато полицейски служители разположиха два кордона пред главния вход на сградата в центъра на София.

Влизайки през задния вход министър-председателят избегна повторение на блокадата на кортежа ме преди ден на излизане от столичната градска галерия, където бе за откриване на изложба. Орешарски вече натрупа опит да бъде приклещван от недоволни от управлението му, които му приложиха същия прийом и на излизане от интервю в Българската национална теливизия, но бе спасен от гардовете си от Национална служба "Охрана".

"Прекрасно се чувствам, защото има толкова много неща да се свършат в държавата", заяви Орешарски в отговор на журналистически въпрос след срещата с гръцките бизнесмени в четвъртък как се чувства, когато трябва всеки път да влиза през задния вход или през блокади. "Ако тези хора можеха да го свършат, да го бяха свършили в последните четири години", допълни той.

Премиерът заяви още, че може да издържи така до края на мандата. На въпрос дали е нормално в една европейска столица да има толкова много полиция през целия ден, министър-председателят отвърна, че за това трябва да се питат хората, които протестират цял ден.

"Сигурно не е нормално, но питайте хората". При коментар, че протестиращите не искат той да е премиер, Орешарски първо попита: "Кой не иска да съм премиер?", а след това заяви: "За това нещо има избори... Ако сме нормална европейска държава, има избори".

Той отказа и коментар на решението на Конституционния съд да остави Делян Пеевски в парламента. По повод внесения от ГЕРБ втори вот на недоверие, премиерът заяви, че не се е запознал с мотивите. Той обаче допълни, че му се струва, че вносителите на вота "прибързват".

"Като премиер Орешарски ще бъде запомнен с това, че научи всички задни входове и изходи", побърза да напише предшественикът му от ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук.