събота, 12 октомври 2013 г.

Актуално!

Каката на Бойко Борисов: Чувствам се политически репресирана

Чувствам се политически репресирана. Непрекъснато ми пречи, че ме коментират като сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а аз съм професионалист. Така коментира в "На светло с Люба Кулезич" спирането на конкурса за болница "Шейново" сестрата на Борисов д-р Красимира Иванова, която е кандидат за директор на здравното заведение.
По думите й конкурсът за шеф на болницата е спрян заради това, че тя има конфликт на интереси, а конфликтът е, че брат й е лидер на политическа сила.

На 30 май бе обявен конкурса. Има 11-членен състав на журито. Явихме се на първото отваряне на документите. Според проверката бяхме допуснати до следващия кръг преди три седмици, поясни Иванова. Казаха ми, че вторият етап се отлага за неопределено време поради възникнал конфликт на интереси. Не знаех за какво става въпрос, но после стана ясно, че има конфликт, тъй като съм сестра на лидер на шеф на политическа сила, обясни и самата д-р Иванова. Тя заявява, че не се е отказала от битката за "Шейново".

Конкурсът е спрян, ще бъдат подменени членове на комисията, която е избирала всички директори на всички конкурси. Като юрист за мен е безспорно, че няма конфликт на интереси, тъй като д-р Иванова не е на публична длъжност, коментира зам.-кметът по правните въпроси в Столичната община Юлия Ненкова.

Подадох жалба, според която няма конфликт на интереси и аз съм се явила на този конкурс нормално. Не става въпрос дали аз ще стана директор на "Шейново". Но аз питам: Защо в годините не можа да се проведе един нормален конкурс за директор на "Шейново". И защо аз като сестра на Борисов се коментирам като такава. Аз съм модерен човек със своя мисъл и свое желание. Защо непрекъснато се интерпретирам като такава. Това непрекъснато ми пречи, подчерта д-р Иванова. Тя допълни, че в последните години това е 4 опит да се назначи ръководство на "Шейново", като досега винаги е било временно ръководството. И в момента временен шеф изпълнява длъжността директор и това е д-р Румен Велев, който е и един от кандидатите за поста, коментира д-р Иванова.

Въпреки че конкурсът е спрян, кандидатите трябва да получат вече резултатите. Приех предизвикателството и ще стигна до край, за да разбера защо е това съпротивление да влезе нов човек в болница "Шейново", защото от финансовите разчети ситуацията там никак не е розова, коментира още д-р Иванова.