сряда, 9 октомври 2013 г.

Актуално!

Парламентът започна, Делян не дойде!

Въпреки заявката, че ще изпълнява отговорностите си на народен представител, Делян Пеевски не дойде днес на работа в парламента.
Парламентът започна работа днес с кворум от 122 депутати. Представителите на ГЕРБ, макар и в залата, не се регистрираха. За разлика от петък, когато заседанието се провали заради липса на кворум, днес за началото на заседанието дойдоха лидерите на БСП, ДПС и "Атака" - Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна 15 минути преди началото на заседанието.

Преди гласуването на седмичната програма на парламента Димитър Главчев от ГЕРБ поиска квесторите да преброят депутатите в залата - възможност, която председателят на Народното събрание Михаил Миков използва на 26 септември, за да се проведат дебати по вота на недоверие към кабинета "Орешарски". Преброяването отчете 200 депутати. След това Цветомир Михов от ГЕРБ пък поиска  председателят на Народното събрание да зачете тази регистрация и така да се вдигне нужният кворум за приемане нарушения - от 62 на 101. Миков обаче каза, че ще положи специални усилия, за да удовлетвори желанието му.