сряда, 2 октомври 2013 г.

Актуално!

БСП и ДПС спасиха Орешарски с любезното съдействие на „Атака“

Вотът на недоверие срещу кабинета "Орешарски" не мина в парламента. 111 от депутатите гласуваха против, 86 - "за", а 20 се въздържаха. „Атака“ осигури кворума на мнозинството и после гласува „въздаржал се“.


Сергей Станишев: "Гласувах против, поради три основни съображения. Първо, в мотивите и поведението на ГЕРБ пролича едно разбиране за това каква е работата на опозицията, което не разбирам. Цитирам лидера на ГЕРБ - работата на опозицията е да пречи на работата на парламента и на правителството. Истинските мотиви нямат нищо общо с функционирането на Министерството на инвестиционното проектиране. Истинските мотиви са делегитимацията на парламента", коментира Станишев.
Бойко Борисов: "Г-н Станишев, когато ни победите на изборите, тогава ще имате право да ни
говорите. Сега управлявате благодарение на трикове". Това заяви преди минути Бойко Борисов от трибуната на парламента.
"Всички се хвалят, че са ни свалили от власт", обяви Борисов. Той припомни, че ГЕРБ е първа политическа сила и всички трябва да се съобразяват с това.
"Г-н Станишев, поне веднъж ни победете на изборите и тогава започнете да ни давате акъл", призова Бойко Борисов.
След изказването му, Пламен Орешарски и министрите му излязоха от пленарната зала, но бяха освиркани от депутатите от ГЕРБ, които започнаха да скандират по техен адрес: "Оставка, оставка, оставка".
Обновена