вторник, 12 ноември 2013 г.

НА ЖИВО ВИДЕО

Жива верига около парламента! Депутатите пак ще се возят с белия автобус! Снимки, Видео

Белият автобус, с който депутатите бяха изкарани от парламента преди няколко месеца,
вероятно отново ще влезе в действие. Превозното средство се подготвя, за да послужи за извеждане на народните представители след края на работния им ден. С белия автобус до Народното събрание пристигнаха жандармеристи, съобщи бТВ.

Според програмата, депутатите трябва да приключат работа в 16 ч. Представителите на ГЕРБ, обаче, вече напуснаха пленарната зала след скандал заради случващото се около парламента.
В момента напрежението е най-сериозно при "Александър Невски" откъм ул. "Оборище", където полиция и жандармерия се опитват да попречат на блокирането на улицата. Стигна се до сблъсъци между протестиращи и служители на реда, след които се чуха призиви "Без насилие".

Някои от протестиращите са налягали и насядали на земята пред партулките на полицията, за да ги спрат да напуснат зоната около парламента. Автомобилите са празни, в тях няма полиция, и служителите на реда се опитаха да ги преместят, за да подсилят вероятно с тях охраната на периметъра около храм-паметника "Свети Александър Невски".
Жива верига от протесиращи е блокирала парламента в момента.
ВИДЕО НА ЖИВО ОТ ТУК: http://www.ustream.tv/channel/najivo