събота, 16 ноември 2013 г.

Актуално

Партиен апарат и кандидати за държавна работа на митинги в София и Пловдив

Ще продължим да бъдем толерантни и да работим за по-доброто бъдеще на страната си,
каквото и да ни струва това в личен план", заяви премиерът Пламен Орешарски по време на митинга на Орлов мост, на който хиляди граждани се събраха в подкрепа на правителството, добавяйки, че "отговорното поведение днес е необходимо повече от всякога". На сцената при министър-председателя са и лидерите на двете партии Сергей Станишев и Лютви Местан. Междувременно Сергей Станише заяви: "Тук сме над 60 000 български граждани, защото сме водени от чувството на обич към България.
Припомням, че БСП и ДПС  организираха както апарата си така и кандидатите за държавна работа на днешния митинг.  Преди два дни изтече писмо с  разпореждане от новият шеф на БСП-София Калоян Паргов. То гласеше : „Всички кандидати за държавни и обществени служби да бъдат мобилизирани за митинга на БСП в подкрепа на правителството на 16 ноември, събота.“
***

ГЕРБ докара от цялата страна свои симпатизанти в Пловдив на протест срещу кабинета на Пламен Орешарски. Лидерът на партията Бойко Борисов се ядоса на обвиненията на управляващите, че партията му стои зад протестите зад парламента и обяви в сряда, че ГЕРБ ще направи протестентен митинг в Пловдив и ще покаже какви сили може да мобилизира политическата сила.  "Победил съм БСП над 10 пъти и БСП го докара дотам, че не може вече да направи сама и митинг, затова покани ДПС на него." Това каза на митинга на ГЕРБ в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов.
"Няма да наричам Орешарски премиер, защото това е обида за тази дума, каза Борисов. На митинга в Пловдив са около 40 000 души.