неделя, 24 ноември 2013 г.

Скандално

Блеър имал тайна връзка с жената на Мърдок           

Не е изключено изненадващият развод на медийния магнат Рупърт Мърдок (82 г.) с третата му
съпруга Уенди Дън (44 г.) да е заради тайни срещи на китайката с бившия британски премиер Тони Блеър (60 г.), твърди британският в. “Мейл он сънди”.
Според неназовани източници Уенди и Тони се срещали два пъти в имението на магната в Калифорния - през юни и октомври 2012 г., без знанието на собственика. Освен това имало съвместна нощувка в апартамент на Мърдок в Лос Анджелис, както и срещи през уикенди в Лондон и Ню Йорк.
Мърдок подаде молба за развод през юни тази година след 14 години съвместен живот с мотива, че “настъпило дълбоко и непоправимо разстройство на брака”. От миналата сряда Рупърт и Уенди вече официално са разведени.
Близки до магната обявиха, че той вече не поддържа никакви контакти с Блеър. Това изглежда странно, като се има предвид, че бившият британски премиер е семеен приятел. Той е кръстник на Грейс (13 г.) - голямата дъщеря на Рупърт и Уенди. Освен това Блеър и Мърдок се подкрепяха взаимно в продължение на 10 години до 2007 г. - в периода, в който Тони оглавяваше правителството в Лондон.
“Ако мислите, че той може да сложи край на брака си и на дългогодишно приятелство без сериозна причина, грешите”, казал източник, близък до Мърдок.
 Твърди се, че магнатът бил шокиран, когато научил за срещите на жена си с Тони, и то в негови имоти. Тогава привикал Уенди за обяснение, която дала уклончиви отговори. Но обкръжението на Мърдок било наясно с аферата и дало доста детайли за срещите.
От своя страна близки до Блеър казват, че бившият премиер винаги подчертавал, че отношенията му с Уенди били платонични и няма прелюбодейство. “Всички подобни слухове са нелепи, бълнуване на един тъжен старец”, казал източник, близък на бившия премиер.
Блеър е женен от 1980 г. за съпругата си Чери (59 г.), която е католичка. Двамата имат четири деца, като последното се роди през 2000 г., когато той бе още премиер. След като се оттегли от поста през 2007 г., Блеър напусна агликанската църква и прие католицизма.