петък, 29 ноември 2013 г.

Разкрития

Професор Драгомир Драганов кьоркютук пиян в Алма Матер! Видео

Пияни преподаватели бяха заснети от студенти в сградата на Софийския университет.

Клипът е изпратен от обучаващите се в bTV.

От кадрите личи как по коридорите те подкрепят свои преподаватели, които се клатушкат от алкохолно опиянение, да напуснат сградата на вуза.

В компанията е и известният професор Драгомир Драганов, който се вижда и на кадрите. В дълго изявление на студентите те обвиняват Драганов и негов колега, че са нарушили Окупацията на Софийския университет.

Това се случило на 26 ноември вечерта. В декларация на ранобудните студенти, наречена "Teach and drink", те описват събитията така: "Ранобудните случайно се натъкнаха на импровизирано „матине“, съсредоточено около персоните на двама изтъкнати професори.

Последните грубо нарушаваха не само режима на Окупацията и правилника на Алма Матер, но и всякакви етични норми, които представителите на академичната общност в частност и всеки един член на обществото въобще би следвало да спазват. С цигара в уста и пластмасова чаша, пълна с водка, в ръка те се позоваха на научния си авторитет като основание за поведението си. „Добре дошли!“ – отрониха преподавателите. 

„Добре заварили, но май, че ние сме заварили!“ – отвърнаха Ранобудните, които въобще не си бяха лягали. Този отговор разбуди и разбуни духовете и съзнанията в залата до такава степен, че по-координираният професор чевръсто се опита да прогони със сила наглите окупатори.....".

Ректорът на учебното заведение проф. Иван Илчев е отказал рано тази сутрин коментар с мотив, че е неприлично рано.

Видео