вторник, 3 декември 2013 г.

Появиха се "опорни точки" на БСП от 2009 г. насам

Днес следобед в сайта Balkanleaks.eu, платформата на Wikileaks за документи, свързани с
Балканите, беше публикуван набор от "опорни точки", разпространявани от пресцентъра на БСП от 2009 до 2013 г. Публикуваната база данни съдържа електронни писма с адресати и прикачени файлове с ПР насоки.
Сред първите документи са указания, свързани с предизборната кампания на левицата през пролетта на 2009 г., в които четем как трябва да се подчертават успехите на партията, как да се критикува основният опонент Борисов и как да се привлекат младите българи да гласуват за БСП.
В опорните точки по повод вота на доверие, поискан от правителството на Борисов в началото на 2011 г., прави впечатление акцента върху неговата зависимост от "Атака":
"Борисов поиска вот на доверие от депутатите си, които нарича презрително "безделници" и въпреки това те като оловни войничета изпълняват неговите повели. Борисов поиска вот на доверие и от "Атака". Така Борисов се поставя в ясна зависимост и се превръща  в заложник на партията на Волен Сидеров."
В списъка има интересни теми на опорни точки, като протестите, студентската окупация, блокадата на парламента, избора на председател на ДАНС, тефтерчето на Златанов, ограниченията за тютюнопушенето, Южен Поток и др., но повечето от тях не могат да бъдат отворени.
На 13 ноември депутатите от БСП получиха подробен инструктаж как да дискредитират протестите, който също изтече в Balkanleaks.eu. Автентичността на документа тогава беше потвърдена. До момента БСП не е коментирала днешния списък.