вторник, 31 декември 2013 г.

Прогнозите на учени и пророци за 2014 година


Астрономи и сеизмолози: Земята потъва в мрак през 2014 г

През 2014 г. гибелно космическо явление заплашва да помете нашата планетата и цялата
Слънчева система. Голям киселинен облак опасно ни приближава и през юни ще достигне Земята. Предупреждението е на д-р Албърт Шервински, астрофизик от Университета в Кембридж.

Ако изчисленията са правилни, ефектът ще е като изливане на вода върху изписана с мастило хартия – буквите се размазват и изчезват, обяснява ученият. Облакът убиец с диаметър 16 млн. км се е появил от черна дупка близо до центъра на галактиката. По пътя си той унищожава всичко – комети, астероиди, планети, звезди.
Шервински твърди, че облакът е засечен от обсерваторията на НАСА “Чандра” още през 2010 г., но агенцията отрича, за да не всява паника.

Учените говорят и за друг опасен феномен – тревожно продължава да отслабва напрегнатостта на магнитното поле на Земята, особено над южния Атлантически океан. Това може да е предвестник на предстояща инверсия на полюсите. Установено е, че този процес драматично се е засилил през последните 50 г., а от 1994 г. са започнали мощни колебания на полюсите.

Магнитното поле има важна функция за земния живот. То е щит срещу обстрела с опасното космическо лъчение, което всеки ден атакува Земята, и отслабването му ни прави уязвими.

Мрачни са и предсказанията на сеизмолозите. В много райони ще има земетресения, а от тях ще изригнат големи вулкани, ще се надигнат вълни цунами. Най-застрашении са Индонезия, Австралия и Индия.

Метеоролози: Настъпват нечувани климатични промени

Синоптиците се разминават в прогнозите си за 2014 година - едни вещаят нов ледников период, други - глобално затопляне. Държавите по океанските крайбрежия ще станат жертва на урагани и потопи, зимата и лятото ще сменят местата си. Всичко това силно ще удари икономиката. От климатичните промени най-много ще пострадат Южна Америка и Европа.

Политолози: Светът се оплита в конфликти

Някои анализатори предричат начало на глобален международен конфликт през есента на 2014 г. Ще го предизвикат САЩ.

Против волята си ще бъдат въвлечени много страни, включително Русия.
Прогнозите на сп. “Икономист” сочат надигане на нова вълна протести на средната класа в богатите страни срещу мерките за икономии. В бедните държави ще избухнат нови социални бунтове.

Сделка за иранската ядрена програма вероятно ще има, но преговорите ще са дълги, трудни и на моменти опасни.
Някои от най-бързо развиващите се икономики ще бъдат в Африка. За първи път в историята инфлацията в Субсахарския район ще падне под процента на растежа на брутния вътрешен продукт.

Пророци: Ванга – плъзва чума на XXI век

2014 година ще е преломна в живота на човечеството. Тогава ще приключи Третата световна война – голямата конфронтация между държавите. От нея силните страни ще излязат още по-укрепнали, а слаби ще бъдат унищожени, тълкува руският сайт proГОРОДА предсказанията на българската пророчица Ванга.
Ще се ожесточи конфликтът между радикалния ислям и противниците му. Антимюсюлманското движение ще се измести от запад на изток и ще се прояви особено силно в Русия и Китай.

Ще плъзне неизвестна досега болест – чума на XXI век. Тя ще повлияе на икономиката в много страни - от военните релси световната промишленост ще се прехвърли към търсенето на ваксина срещу нея. Но част от населението няма да устои на вируса и само някои ще развият имунитет.

Според Ванга 2014 г. ще бъде пик и едновременно финал на стихийните бедствия, започнали през 2011 година.

Павел Глоба: Война заради олимпиадата в Сочи, ЕС се разпада!

2014-а носи неспокойни времена за световната политика и икономика. През март светът ще е на прага на нова война със страшни последствия. Причина за конфликта ще станат някои събития на олимпиадата в Сочи.

Европа и Африка ще бъдат разтърсени от революции. Във всички държави ще се усилят терористичните настроения и правителствата ще изгубят контрол над тях.
В Русия започва нова икономическа криза, чийто връх ще е в края на годината и началото на 2015 г. Тя ще съсипе икономиката на страната, а възстановяването ще настъпи едва след години.

Европейският съюз ще се разпадне в резултат от стихийни бедствия. Управниците там ще решат, че повече не може да се помага на други страни, когато в собствените им държави цари хаос, трусове и наводнения сриват град след град.