понеделник, 9 декември 2013 г.

Всички министерства си раздали бонуси

Всички министерства са си раздали пари като бонуси. Това по закон е тяхно право и в това
няма нищо лошо. Такъв е нормативът“. Това заяви народният представител от ГЕРБ Лиляна Павлова в предаването „Денят започва в неделя“ по БНТ. „Въпросът е дали са си раздали тези бонуси за добре свършена работа или за да получат подкрепата на служителите си да не проектират“, каза още тя. И изтъкна с насмешка, че ще се учуди, ако в Министерството на инвестиционно проектиране са раздали коледни бонуси защото, по думите й, „там се чудеха 6 месеца какво ще работи“.

„В ММРБ също са си раздали впечатляващи суми и тези данни са на уебстраницата на парламента, каза още Лиляна Павлова.

„Южен поток“ е важен стратегически проект, но отново правителството за пореден път не спази процедурата, изтъкна депутатът от ГЕРБ. Що се отнася до проблемите на регионално ниво, като депутат от Варна тя каза, че проблемът е в липса на добра информираност и избор на добро място. Бившият регионален министър заяви още, че опасност за живота на хората няма. Проблемът е шумът, но има обезшумяващи мерки, които трябва да бъдат взети, каза още Павлова.

Заложените с 1.4 млрд лева приходи в повече са сериозен проблем, алармира тя. И подчерта, че първо трябва да има икономически растеж и след това да се правят разходи.

Хората вече са уморени, а и „репресивните мерки“ срещу протестиращите си казват думата. Така народният представител от ГЕРБ отговори на въпроса защо протестите срещу правителството не са толкова силни както в началото.