вторник, 31 декември 2013 г.

Ранобудните студенти с празнично видео обръщение

С окупирането на най-голямата аудитория в Софийския университет започна освобождаването
на узурпирана България. Това заявиха Ранобудните студенти в празнично видео обръщение.

„В действията си търсихме възможност, надежда не само за държавата ни, но и за човечеството. А Вашите очаквания ни дадоха отговорност. Тя изискваше от нас да кажем нещо повече от "оставка". И затова дойде нашият ред, на нашето поколение.. да проговори... да иска... да демонстрира”, допълват те.

„Учеха ни с примери от улицата и медиите. Налагаха ни за авторитети мутри и мутреси, тарикати и престъпници. За нас се говореше, че сме провалени. Че нямаме общи идеали, нямаме кауза. Че сме хипериндивидуалисти, че сме се атомизирали, самозатворили и че не умеем да усещаме другите. За нас, се говореше, в повечето случаи, отрицателно. Но ние не се лъжем, защото знаем, че всички бяха прави за отделни неща”, казват още Ранобудните студенти във видео обръщението си.

„Аулата на Университета се обръща към всички. Битката се води от векове и ще продължи да се води. Добро и зло - това е. Можещите, мислещите... срещу подстрекателите, авантюристите, продажниците, абсурдните. Хората срещу мафията. На Коледа ви казваме, че шансът да победим не е малък. Побеждаваме вътре в нас. Всеки ден, в който мислим за това. Всеки ден, в който сме заедно, в който се обичаме, в който се подкрепяме и в който мислим малко по-позитивно”, посочват студентите.

„Ние поехме щафетата. Защото... това е нашето време. Може би избързахме. Но сме наясно, че промяната изисква време и участие. Нямаме напразни илюзии. Вярваме в нас, вярваме във вас. Имаме много кураж и много доза търпение. И няма да се предадем, и няма да спрем, и ще стискаме, и ще се борим, и... така. Причината ни е, че настояваме за настоящето. Защото всички искаме бъдеще в България. Заедно. Весела Коледа и Честита нова година! Нека е Велика”, завършват обръщението си студентите.

ВИДЕО