четвъртък, 19 декември 2013 г.

Кадиев внесе смут в НС заради Закона за хазарта! Плашат го с разправа!

Смут настъпи в парламента при гледането на второ четене на Закона за хазарта, внесен от
Йордан Цонев от ДПС и група народни представители.

Наложи се извънредното удължено заседание да бъде прекъснато, защото депутатите приеха предложение на Георги Кадиев от левицата, неподкрепено от бюджетната комисия.

100 хил. лв. - еднократната такса за хазартна дейност
12 дек 2013 19:12174 души от ГЕРБ – всички присъстващи от тази парламентарна група в залата, обаче подкрепиха Кадиев и идеята му за разлика в облагането на онлайн и офлайн хазарта мина.
Предложението на депутата от левицата предвижда при офлайн хазарта да се запази облагането от 15 на сто върху всички залози, а за хазартни игри, за които се събират такси и комисионни за участие - 20 на сто върху стойността на получените такси и комисионни.

При онлайн залозите пък ще се въведе исканият от Цонев нов режим – облагане с 20 на сто от разликата между залозите и изплатената печалба плюс първоначална регистрационна такса от 100 000 лева. Цонев искаше този 20-процентов данък върху разликата между залозите и изплатените печалби да се наложи и при офлайн хазарта.

За игри, за които се събират такси и комисионни за участие, таксата ще бъде 20 на сто върху стойността на получените такси и комисионни.

Председателят на бюджетната комисия и вносител Цонев поиска прегласуване, но залата отново подкрепи предложението на Кадиев.

Решението бе посрещнато с бурни аплодисменти от дясната част на залата. Колегите на Кадиев обаче никак не се зарадваха на решението. Към Кадиев бяха отправени доста остри реплики, а някои депутати очевидно едва сдържаха нервите си.
Изключително грозен скандал се разиграл преди минути в Народното събрание. Зам.-председателят на групата на БСП Наско Мерджанов изпуснал нервите си и се нахвърлил върху своя съпартиец Кадиев с думите: "Какво направи? Как не те е срам? С теб ще се разправяме после?", твърдят очевидци.
Действието на Кадиев вбеси не само Мерджанов, но и самия Цонев.
Вторият човек в ДПС излязал ядосан и процедил пред журналистите: "БСП са е.ати разградения двор".