събота, 2 февруари 2013 г.

АКТУАЛНО


Нова и ТВ7 не могат да разделят Карбовски!


Ръководството на Нова телевизия реагира мигновено на новината за напускането на Мартин Карбовски. От отдел "Връзки с обществеността" разпространиха писмо, в което разкриват, че водещият бил обвързан до лятото на 2014 година и постъпката му била некоректна и неетична. По повод изявленията на Мартин Карбовски, бихме искали да ви уведомим за следното: Мартин Карбовски информира Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп, за решението си да напусне Нова ТВ и за това, че в четвъртък (31 януари) е подписал договор с друга телевизия. Нова Броудкастинг Груп счита тази постъпка за некоректна и неетична, тъй като Нова ТВ има сключен договор за производството и излъчването на предаванията „Отечествен фронт” и „Карбовски Директно” с водещ Мартин Карбовски до юли 2014 г. Поведението на водещия, както и неговите решения са изненадващи за Нова ТВ и Тeлеман, тъй като в последните няколко седмици се водиха преговори между двете страни за удължаване на съществуващите договори и производството на нови проекти. Продуцентска къща „Телеман” и екипа, който стои зад създаването на предаванията „Карбовски Директно” и „Отечествен фронт”, остават в Нова ТВ. В ефира на медиата ще продължи да се излъчва и предаването „Горещо” с водещ Венета Райкова, която работи активно по подготовката на нов проект, който ще тръгне скоро в ефира на телевизията. Много скоро Нова ТВ ще обяви плановете си за програмно съдържание в съботния следобед.

АКТУАЛНО

Двама от НСО уволнени за връзка с мафията!

Преди два дни е отнет достъпът на двама служители от Националната служба за охрана (НСО) до класифицирана информация след постъпила информация от Министерство на вътрешните работи. Това съобщиха от пресцентъра на НСО, във връзка с изнесената от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов информация. Впоследствие тези служители са освободени. Двамата служители са засечени в структури на организираната престъпност и затова им е бил отнет достъпът до класифицирана информация. Един от тях е охранявал Сергей Станишев, когато е бил премиер. Това съобщи вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов в предаването “Седмицата” на Дарик радио. Той отказа да съобщи подробности.

СМЕХ

 РЕКЛАМОЯД


Durex - "Юсейн, не всеки мъж иска да бъде най-бързият на света"


Volvo - "Ние сме развълнувани точно, колкото и вие"


Unicef - кампания за Световния ден за борба с глада


Naukri.com -  "Намерих си работа"






РАЗКРИТИЯ


България ще плаща 57 милиона евро за аферата „Новера“

България ще трябва да плати 57 милиона евро на фондовете Accession Eastern Europe Capital AB и Mezzanine Management Sweden AB. Според източници на Биволъ това е предвидено в споразумение, сключено през юли 2012 г. Фондовете са завели дело за експроприяция срещу Държавата в Арбитража на Световната Банка, а повод е казусът с прекратяването на концесията на "Новера" за софийския боклук.

Държавата отива на споразумение след като вижда, че делото ще бъде изгубено, за да избегне негативите и медийния шум от публичното съдебно решение.  Официално делото е прекратено на 23 юли 2012 г. по член 45 от правилата на арбитража, заради липса на процесуални действия от страна на ищеца. На фонда вече са платени 9 млн евро за адвокатски разходи, а плащането на главницата по споразумението предстои. България е наела като защитник известната адвокатска кантора White & Case, чийто хонорар също не е безобиден за бюджета - 12 милиона евро.
Такъв е засега резултатът от войната за софийския боклук, която се разгаряше преди 4 години между Станишев и Борисов и приключи с "изгонването на Вълка", както образно се изрази Борисов: "Аз изгоних Вълка от София, те го върнаха и му дадоха 10 милиона".
"Новера" беше собственост на фонда Equest, управляван от Георги Крумов. Крумов е небезизвестен "бизнесмен" свързан с Електронпрогрес, Суперборовец и др., засичан в разработки на службите покрай оперативно интересни лица. Той е свързан с двама компрометирани финландци на име Петри и Кари. Equest купува от Вълка фирмите, почистващи София срещу 42 милиона евро. От тях 5 милиона са собствен капитал, 20 милиона банков заем и 25 милиона необезпечен заем от небезизвестния австрийски фонд Mezzanine Managemeng GMBH, ръководен от Franz Horhager. Продажбата обаче включва earn-out клауза от 10 милиона евро за Вълка, ако в годината след сделката компанията успее да постигне EBITDA (печалба преди данъци, лихви и амортизации) на определена стойност.
След като Бойко Борисов отнема лиценза на "Новера", фирмата преминава през бърза ликвидация. Активите на "Новера" са само няколко хиляди кофи и няколко напълно амортизирани камиона за извозване на боклуци, поради което кредиторите не получават нищо. Банката, която е дала обезпечен заем предявява претенции пред Equest и след около година си получава парите директно от Equest (като гарант по заема), докато Меzz Management са необезпечени и година след отнемането на концесията завеждат дело срещу Държавата, а не срещу Софийска община, за експроприация.Самият договор за концесията и последващото "изгонване на Вълка" от Софийска Община се случват без да са изпипани юридическите прегради пред евентуални претенции - коментираха  юристи. Резултатът от прибързаните действия на общината днес натоварват всички данъкоплатци, а не само столичани.

СМЕХ


 Днес е 2 февруари.Та на тази светла  дата, пътувал си един човек от Варна за София.
Около Шумен изкача някакъв целия в зелено и му маха да спира.
Какъв си ти бе, пита нашият човек?
Аз съм гей в зелено, отивам на гей парад в Русе. Може ли да ме откараш?
Отказал му и си продължил по пътя. Не щеш ли край В.Търново скача някакъв, целия в червено...
Какъв си ти бе?
Аз съм гей в червено, отивам на гей парада в Русе.
Отказал му нашия с мотива: В коя посока си, че аз съм в друга и си продължил.
Но на разклона за Троян и Ловеч, от храстите изкочил един целият в синьо и му маха отново. Писнало му на човека и направо му вика:
Чакай сега, нека позная...ти си гей в синьо и бързаш за гей парада?
Онзи му отговаря:
А бе ти си дай документите за проверка, пък аз ще ти кажа кой е гей...
              *
Една баба решила да си купува бански. Отишла в мола, взела едни бикини и влязла в пробната да ги мери.
След като се позабавила вътре, учтивият консултант се приближил до пробната и попитал:
- Какво става, да ви донеса ли горнището?
- Аааа, нема нужда, чедо, то всичко се събра у долнището.
             *
От КАТ ми изпратиха снимка, на която превишавам скоростта.
Аз пък им пратих видео, на което плащам глобата на катаджия в брой.
             *
В лудницата:
- Как е онзи пациент, който се мислеше за Иван Асен Трети?
- Оправя се малко по малко. Сега се мисли за Иван Асен Втори.
             *
След операция, фолк певица пита доктора:
- Кога ще може отново да правя любов?
- Трудно ми е да кажа - казал доктора, - досега никой не ме питал такъв въпрос след махане на сливиците.
             *
В болница празнуват юбилей. Очният лекар навършва 30 години трудов стаж. Подаряват му картина, на която е изобразено око, а в зеницата на окото се отразява очният лекар, които го преглежда.
Всички ръкопляскат и го поздравяват. Не ръкопляска само гинекологът.
Утре е неговият юбилей.
             *
Финансовата криза в страната е толкова голяма, че вече момичетата се женят по любов...
             *
- Къде държите спестяванията си?
- В мечтите си.

петък, 1 февруари 2013 г.

СКАНДАЛ!


СРС-та и секретни  документи за АМ „Тракия”, министри чакали облаги!

Владея 100 процента положението с магистрала „Тракия”. „Освен манипулациите на медиите, което е твой специалност... трябва да кажеш, че разполагаш с широк екип от експерти под ръка, от ниско ниво до ниво зам.-министри и министри.” След това Красимир Георгиев продължава: „Изглежда трябва да ти го кажа директно. Аз не искам никой да ме свърже, че участвам в манипулацията на процеса, но иначе периодически ще ти предавам желания, които ти ще облечеш в професионални действия”.
Това са само част от скандалните разговори, записани чрез СРС по разпореждане на прокуратурата през 2006 г. Досега те бяха с гриф „Секретно” и медиите нямаха достъп до тях. Обществото също. Те са част от досъдебно производство и докладна, изпратена до тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Става дума за паралелни преговори и нерегламентирани контакти на представител на частна фирма Красимир георгиев с чуждестранни и български партньори, с които държавата е подписвала правителствени договори. Тези разговори са се водили, правили са се договорки и са уточнявани параметри преди още МС да се произнесе и да се подпишат съответните документи. По такъв начин е нарушаван драстично Законът за опазване на класифицирана информация и са издавани държавни тайни. Днес Фрогнюз разпространи част от тях
В записаните разговори става дума и за министри от кабинета „Станишев”, които в момента са депутати от парламентарната група на левицата. Ще ви представим част от материалите с гриф „Секретно”.  В изложението до Главния прокурор пише дословно:

Красимир Георгиев, шеф на „Фронтиер” изразява желание да доведе вицепрезидента на Газпром банк, с който да се ключи договор за пиар кампания за реклама на Газпром в рамките на три месеца и поддържаща за пет години напред. Красимир Георгиев съветтва своя събеседник, шеф на българска медия: „Освен манипулациите на медиите, което е твой специалност... трябва да кажеш, че разполагаш с широк екип от експерти под ръка, от ниско ниво до ниво зам.-министри и министри.” След това Георгиев продължава: „Изглежда трябва да ти го кажа директно. Аз не искам никой да ме свърже, че участвам в манипулацията на процеса, но иначе периодически ще ти предавам желания, които ти ще облечеш в професионални действия”.
 Фактическите данни от телефонните разговори, проведени от Красимир Георгиев в периода 13.10.2006 до 01.12.2006 г. с различни негови събеседници от страната и чужбина, категорично сочат следното: Всички разговори на Красимир Георгиев представляват неофициални преговори с чуждестранни и български партньори  по стратегически правителствени поръчки. От характера на разговорите става ясно, че те се провеждат в момента, когато още не са приключили официалните правителствени преговори. От разговорите става ясно, че Георгиев разполага с документи, становища и мнение на отделни министри и длъжностни лица, оторизирани да подпишат съответния правителствен договор. От съдържанието на разговорите става ясно още, че Георгиев извършва тази дейност със знанието на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. В този аспект не е пресилено да се твърди, че Георгиев се явява организатор и координатор на паралелен неправителствен екип, което обяснява доверието демонсстрирано от партньорите, с които разговаря. Той фактически е пълномощник на министъра на икономиката.
Забележителен е разговор под № 605, откъс от който ви предлагаме. Събеседникът на Георгиев, някой си ................ му казва, че неговия началник е бил в София и се е срещнал с двама министри. Пита какво е мнението за тези разговори. Георгиев му отговаря: „Нашият министър замина за арабския регион...аз ще имам информация през уикенда... а утре ще се свържа с Гагаузов (министър на регионалното развитие и благоустройството, б.р.) и той ще ми обясни отчасти, но най-интересната информация очаквам от този човек Овчаров, който е министър на енергетиката. Защото след всички тия срещи ще трябва да се видим отново...за да видим каква е ситуацията, какъв е целият въпрос... да извлечем някаква полза.
В почти всички разговори става въпрос за Румен Овчаров, като Георгиев не крие близостта си с него. Споменава го по различни начини, понякога съвсем конспиративно. Нарича го главно: „дългия”, „Румен”, „министъра”, „нашият човек”.
 Налични са и SMS-и, които Георгиев изпраща до различни партньори със следното съдържание: „Р.О. поръча нещо спешно, трябва да се видим да говорим”. Георгиев е в „топли” връзки и с министър Асен Гагаузов, с който уговаря директно свои икономически интереси по отношение на строителството на магистрала „Тракия”. Наличен е SMS до министъра със следното съдържание: „Аз съм готов със схемата за авт. Тракия, кога да мина след обяд”.
Георгиев е в „топли” връзки и с министър Асен Гагаузов, с който уговаря директно свои икономически интереси по отношение на строителството на магистрала „Тракия”. Наличен е SMS до министъра със следното съдържание: „Аз съм готов със схемата за авт. Тракия, кога да мина след обяд”.

Засечени са нерегламентирани контакти на Красимир Георгиев и със зам.-министъра на икономиата и енергетиката Корнелия Нинова. Така например наличен е разговор на Георгиев с Нинова по повод разговор с известен банкер за проект, който да бъде стартиран без решение на Министерския съвет. Това е разговор № 265. (Името на банкера се пази в редакцията, б.р.) Логично е да се зададе въпроса, по какъв начин предсдтавител на частна фирма се явява посредник между висш държавен служител, който извършва нерегламентирана сделка с шеф на голяма частна чуждестранна банка. Такава „процедура” законът не предвижда.
Нерегламентираните контакти между Нинова и Георгиев продължават и по повод на други сделки, включително с чужди фирми, което е абсолятно недопустимо. Стига се дотам, че Корнелия Нинова урежда включването на Георгиев в делегация на премиера Станишев за Китай като му казва: „само ми изпрати някаква фирма, от чието име ще бъдеш...”

Конспиративни и нерегламентирани разговори Корнелия Нинова е водила с Красимир Георгиев и по повод досъдебно производство № 245/06 по описа  на НСлС – следовател Татяна Шарланджиева. Тези връзки стават са били достояние и са предмет на разследване от Върховна касационна прокуратура, но така и не се стига доникъде. Защо – не е ясно.
Налага се безспорният извод, че Красимир Георгиев се явява доверено лице, което извършва нерегламентирани контакти и договорки с чужди и български партньори по държавни сделки. За тяхното изпълнение той разполага не само с доверие, но и със свобода сам да организира своя бизнес, да формира екипи и параметри. Анализът на записаните разговори показва, че в голямата част от тях Георгиев съобщава министерски решения, предстоящи обсъждания и проекто решения, които представляват държавна тайна. Съответно министрите и висшите държавни служители, доверили му подобна информация също са нарушили чл. 25 от Закона за защита на класифицираната информация и би трябвало да отговарят за това си деяние

Конкретен пример е случаят с „Булгартабак холдинг”, който е включен на първо място в „Списъка на търговските дружества с над 50 на сто държавно участие в капитала, които са от значение за националната сигурност на Р България”. В различни разговори са обсъждани параметри и информация, която представлява категорично държавна тайна и по същество застрашава националната сигурност. В докладнта до главния прокурор се изреждат цял списък от точки и алинеи, които сочат драстично нарушение от страна на министри и Георгиев.  

В един от разговорите си с Корнелия Нинова Георгиев я моли да спре решението на нейна колежка да се обединят два проекта. Тя обещава да свърши работа, а той завършва с: „Ще ви бъдем благодарни. Ха-ха-ха.” Този израз се повтаря многократно в различни разговори и очевидно е парола, която гарантира, че ще има съответно възнаграждение за услугата. Пример за това е разговор между Гергиев и Росен (Росен Карадимов, съветник на премиера Сергей Станишев) по повод среща на Росен с министър Асен Гагаузов. Когато Росен казал на Гагаузов че „владее 100 процента положението с магистрала „Тракия” се „появил блясък в очите” на министъра, защото осъзнал, че „тука май има хляб”. След този израз двамата събеседници – Росен и Георгиев си разменят дежурното: „Ха-ха-ха. Да”.
Дадени са и други подобни примери. В един от тях се цитира разговор, в който Георгиев обяснява, че дадени партньори са принудени да се съобразят с неговите условия. Това той описва така: „Каквото можахме направихме, внушихме им чувство за вина. Създадохме евреи. Нямаше как по друг начин да постигнем компенсация. Ха-ха-ха.”

В изложението до главния прокурор разследващите магистрати предлагат да се образува досъдебно производство, за да се разкрият и други обстоятелства от нерегламентираните контакти и груби нарушения на законите. Предлага се също да се съберат веществени доказателства, свързани със стратегически правителствени поръчки, да се направи анализ и да се систематизират лицата, извършили нарушения на държавната тайна.

Както е известно, разследването не продължава, а виновните си остават невинни, тъй като никой не се заема да докаже вината им. Част от тези хора днес са в парламента и вече са в кампания за следващите избори с претенциите, че трябва отново да управляват.  

СМЕХ


Катаджия измисли ул. „Ханко Брат” в Пловдив!

Култова неграмотност на полицай взриви социалната мрежа Фейсбук. Адрес  ул. „Ханко Брат” се появи върху глоба с фиш за неправилно паркиране. Странният начин на изписване на името на владетеля от рода дуло „изобретил” служител на КАТ в Пловдив. От написаното личи, че полицаят най-вероятно е имал колебание при изписването на думата “брат”, като накрая е решил да я изпише с голяма вместо малка буква, като име или прякор.

МОЗАЙКА


Марешки купи правителствения Ту-154 за 800 хиляди!

Верният  на Бойко Борисов – Веселин Марешки, и този път широко развърза  кесията си за властта и купи правителствения самолет Ту-154М, по-известен като “Куцото Ту”. Машината, която става само за скрап, бе спазарена от аптекарския бос за 395 000 евро на търг с явно наддаване.  ”Куцото Ту” се прочу с инцидента във въздуха над Азорските острови, когато президентът Георги Първанов и цялата официална делегация, летяща за Мексико, бяха  спасени с виртуозно кацане на един колесник.  Сега препатилият самолет ще разхожда футболистите на  “Локо” – Пловдив, чийто собственик е  Веселин Марешки.  Очевидно той е готов да изпълни всяка прищевка на премиера само и само да покори депутатската банка на следващите избори. Вече вживял се в образа на трибун и месия, той убедено и неприлично самоуверено определи себе си като новата политическа алтернатива. За да нагази в родното политическо тресавище,  пазарува наред.  Само „за пет минути” Бойко Борисов принуди аптекаря Веселин Марешки да поеме “Локо”– Пловдив и той веднага наля 1 000 000 лв. за текущо запълване на дупките в клуба,  а по-късно пое и дълговете на отбора. Марешки сам призна, че хабер си няма от ”Локо” – Пловдив и му „дошло като гръм от ясно небе” сделката с футболния клуб. Обаче за пет минути премиерът Борисов го убедил…  да се набута. Маститият  бизнесмен плаща на сляпо колкото му поискат и няма право на отказ в името на бъдещата си политическа кариера.

С ГРИЖА ЗА НАС!


ГЕРБ подарява прегледи при гинеколог!

Софийската секция на партия ГЕРБ организира безплатни гинекологични прегледи в три столични болници на 4, 5 и 6 февруари. Инициативата е във връзка с Европейската седмица за превенция на рака на шийката на матката.
Без предварително записан час пациентките могат да се прегледат безплатно в болниците “Света Анна” (кабинет № 7, ет. 1, от 9:00 ч. до 13:00 ч. и от 15:00 ч. до 18:00 ч); “Пета МБАЛ-София” – МЦ „Княгиня Клементина – 06”, кабинет № 216, ет. 2, от 8:30 ч. до 16:30 ч.) и Шести ДКЦ – София (кабинет № 14, ет. 1, от 8:00 ч. до 16:00 ч.).
Разноските по прегледите ще бъдат покрити от ГЕРБ–София.

В крак с времето!


Пак изрисуваха паметника на Съветската армия!

Неизвестни лица за пореден път са нарисували Паметника на Съветската армия. Лицата на три от фигурите са боядисани последователно с бяла, зелена и червена боя, най-вероятно с идеята да символизират националния трибагреник. По същия начин е боядисана и друга част от паметника, изобразяваща двигател с перка. През август миналата година поддръжници на руската пънк група "Пуси Райът" сложиха качулки върху главите на скулпторите на Паметника. Актът беше израз на протест заради делото срещу трите момичета от руската група, които бяха осъдени заради "молитва" срещу Владимир Путин в московски храм. През юни 2011-а, известни комикс герои "украсиха" Паметника на Съветската армия. Супермен с пистолет, злодеят Жокер, помощникът на Батман - Робин, Дядо Коледа с бинокъл и дори символът на „Макдоналдс” - клоунът Роналд, бяха сред героите, в които неизвестен художник преобрази руските войни. Съветското знаме се превърна в американско, а под скулптурната група беше изписан надписът: "В крак с времето".

АКТУАЛНО


Взрив пред посолството на САЩ в Анкара!



Турски телевизии излъчват на живо от мястото
на взрива край посолството на САЩ в Анкара. На кадрите се виждат издигащи се облаци дим и повреденият от взрива страничен вход на сградата на посолството. Един човек е убит при взрива пред посолството на САЩ в Анкара, предаде АФП. Според “Ройтерс”, няколко души са ранени, възможно е и загиналите да са повече от един.

Взривът пред посолството на САЩ в Анкара най-вероятно е самоубийствен атентат. На местопроизшествието е открито разкъсаното от взрива тяло на вероятния извършител, предаде телевизия „Хабер тюрк”. По данни на телевизията има загинали и ранени. Полицията е отцепила района и премества паркираните автомобили, тъй като се опасява от нов взрив.

СМЕХ


- Чу ли? В Сърбия разследват журналистка, че по време на интервю с техния премиер е била без бельо.
- Голяма работа! Тук цялата журналистика така интервюира премиера... че и надупени...
        *
Освен чалга, слушам и български поп. Предимно Хисарския поп
        *
България вече е и сафари дестинация - между два лъва трима души се стрелят
        *
- Привет Гоги, защо си тъжен?
- Художественият съвет ми върна картината, цяла година я рисувах.
-А що за картина?
- Представи си райската градина, под дърво лежи гола жена, кърми детенце, картината се казва "Живот".
- Въх! Каква хубава картина, и какво рече този недостоен художествен съвет?
- Каза детенцето да се обръсне, да си свали шапката и да му се обуят панталони.
        *
- Докторе, - казва смутен младеж, - един приятел има съмнение, че има венерическо заболяване.
- Случва се, - казва докторът, - свалете гащите и покажете приятеля.
        *
Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е факта, че досега никой не се е опитал да се свърже с нас.
        *
Снимки на филм. Главният актьор трябва да скочи във водата от един мост. Понеже сцената ще се снима в близък план не може да се ползва каскадьор.
- Но аз не мога да плувам! - възмущава се актьорът.
- Нищо, това е финалната сцена, - успокоява го режисьорът.
        *
Руска сватба - най-добрия начин да оцениш далечните роднини в близък бой.

четвъртък, 31 януари 2013 г.

АКТУАЛНО


Бонуси за министерства има, за пенсионерите не!

Само няколко министерства са си раздали бонуси за над 5.5 млн. Това се казва в официална справка поискана от Дарик радио по Закона за достъп до обществена информация. Сред рекордьорите са Министерствата на Лиляна Павлова и това на Нора Караджова. Бонусите са раздавани в момент, когато Симеон Дянков отказа коледни добавки за пенсионерите. Самият Дянков обаче отказал да предостави справка за бонусите в неговото министерство. В регионалното министерство на Лиляна Павлова са раздадени 630 000 лева бонусите само на 651 щатни бройки. Близо 142 000 лева бонуси са били разпределени сред служителите в спортното министерство през миналата година. В документа се уточнява, че средно един чиновник е получил допълнително възнаграждение в размер на 810 лева. В олимпийската 2012-а спортната ни делегация се завърна от Игрите в Лондон с два медала. В образователното министерство на Сергей Игнатов са получили бонуси в размер на близо 55 000 лева - или повече от два пъти по-малко от допълнителните стимули във ведомството на Свилен Нейков. Малко повече от 142 000 лева са бонусите във военното министерство, като близо 124 000 от тях са от служебни, а останалите по трудови правоотношения. В Министерството на културата бонусите са 344 600 лева, като оттам уточняват, че парите са разпределени между 155 щатни служители, а средномесечната допълнителна сума е 185 лева. Засега сред министерствата, които не са отказали информация, рекордьор е това на околната среда и водите, в което чиновниците от две дирекции, работещи с европари, са получили близо 810 000 лева бонуси. Останалите също са имали допълнителни стимули, като общият размер на бонусите в останалите дирекции е близо 896 000 лева. Малко под 800 000 са раздадени в Министерството на транспорта. Над 800 000 лв. са раздадени във външното министерство на Николай Младенов. В Агенция "Пътна инфраструктура" бонусите са близо 900 000. В Сметната палата пък допълнителни стимули не са раздавани. По примера на финансовото министерство, икономическото министерство и подчинената му агенция за насърчаване на малките и средни предприятия отказаха достъп до информация. През миналата година стана ясно, че в агенцията са раздавани големи бонуси, въпреки че не се справя с работата си като междинно звено по оперативна програма "Конкурентоспособност", след което тази функция й беше отнета.

АКТУАЛНА ПОЗИЦИЯ


Бойко и Цветанов да влязат в затвора, ако се чувстват застрашени!

“Когато един премиер и един вътрешен министър смятат, че сигурността на хората е в затвора, това не е държава! Най-охраняваните хора в България са премиерът и вътрешният министър. След като се чувстват толкова застрашени, нека да си изпълнят препоръките и да идат на безопасното място”. Това заяви пред журналисти адвокатът на Алексей Петров  Васил Василев  в Съдебната палата. Така той отговори на думите на Бойко Борисов по адрес на простреляния Златомир Иванов-Баретата, че атентатът щял да му се размине, ако беше стоял в затвора, където било най-безопасното за тях място. “Приказват се само легенди за това как се подобрява борбата с организираната престъпност. Четири години ни занимават главно с измислени дела и вниманието е основно върху предишното управление”, коментира адвокат Василев кабинета “Бойко Борисов”. Юристът допълни, че делата срещу днешното управление отсъстват, като припомни арестите на депутата на ГЕРБ Димитър Аврамов и чиновниците в Агенция “Пътна инфраструктура”. Василев посочи още, че главният прокурор Сотир Цацаров вече зае поста си, а все още няма образувано дело за скандала “Мишо Бирата”.  Според него стрелбата срещу Златко Баретата във вторник пред символа на правосъдието – Съдебната палата, се е случила,  защото правосъдието у нас е такова, каквато е и държавата. За сигурността на охраната в Съдебната палата, защитникът на Алексей Петров бе лаконичен: “Нищо не се охранява добре в България.”

МОЗАЙКА


Конкурс за Българи: Обикаляш света безплатно и ти плащат 50.000USD

Участвайте!
Ако копнеете да обиколите цял свят за половин година и да получите 50 000 долара – това е само за вас! Ако искате да обходите света и да ви дадат пари за това – имате идеалната възможност за това! Сайтът за пътуване и туризъм MyDestination.com издрива и в България човек, на който да предостави невероятната възможност! Обявен е световен онлайн конкурс ВВВ (Biggest, Baddest, Bucket List). Този, който победи ще спечели 50 хил. щатски долара кеш, покрити разноски за шестмесечно пътешествие до най-малко 25 международни дестинации. От него се иска само да пътува по света, да събира впечатления, да преживява, приключения и да пише материали за блогове. Това е цялата „длъжностна характеристика” за блогъра, който за шест месеца, трябва да се срещне с куп чужденци и да разкаже историите си онлайн. Най-хубавото е, че няма сами да си „търсите майстора”. Ще имате набор от предизвикателства – от посещение на традиционните забележителности до опитване на местната храна, ще живеете в дома на някое семейство и дори опасни приключения! Ще вземете парите, когато изпълните всички предизвикателства и задачи. Как да получите работата?! Просто трябва да преминете през:
1. Подгответе свое видео на английски език, което да продължи три минути. В него трябва да разкажат за любимата си дестинация в света. Свободни сте да опишете родния си град или този, за който сте мечтали винаги.

2. Качете видеото, заявление и запис в стил блог при пътуване на MyDestination.com/bbb. Във видеото и блогът може да разкажете за две различни дестинации.

Финалистите ще са 10 души – пет, избрани от My Destination, и пет, избрани от цял свят. Накрая победителят ще бъде определен от потребителите на сайта. Конкурсът се подкрепя от международни асоциации, включително Hotels.com, Travelex and Viator.
Побързайте! Надпреварата започна на 28 януари и приключва на 31 март 2013 г. щастливецът с най-прекрасната работа на света ще бъде обявен на 7 май

РАЗКРИТИЯ


Златко Баретата свързан и с Бойко Борисов!

Търговският регистър показва, че Златко Баретата, чието име от години се свързва с наркотрафик, е имал общ бизнес с един от най-близките приятели на премиера Борисов – Самир Франсис. Иракчанинът с български паспорт е бил съдружник в две фирми с премиера Борисов и е имал по една обща фирма със Златко Баретата и с руския мафиот Константин Циганов, шеф на уралмашовската мафия. Това е само видимата страна на някои любопитни бизнес контакти. За невидимата от години се носят слухове, предимно за конкуренция в производството и трафика на амфетамини. Златомир Иванов беше арестуван през 2009 г. След това престоя година и половина в ареста и беше пуснат под домашен арест. Срещу него бе повдигнато обвинение, че е организирал наркобанда, наречена „Фирмата“. Изненадващо Димитър Вучев – Демби тогава даде показания срещу Златомир Иванов. Демби каза, че Баретата е поръчал убийствата на Бобъра, Тони Клюна и още няколко известни имена от подземния свят. През февруари 2012 г. Златко Баретата беше осъден на 8 години затвор за наркотрафик. Веднага след прочитането на присъдата той заяви, че ще обжалва. На втора инстанция адвокатите му обявиха, че ще излязат нови обстоятелства.

СМЕХ


Хеопсовата пирамида не е построена от Хеопс, построена е пет хиляди години по-рано. Просто той първи в рода е изплатил ипотеката.
писмо до властта
        *
Както и да работиш, винаги ще се намери някой, който работи по-малко, а получава повече.
        *
Утро. В леглото режисьор и млада актриса. Събуждат се, той се опитва да я прегърне, а тя му залепя една плесница с думите:
- Изрод гаден, защо не каза веднага, че си режисьор на анимационни филми?!!
        *
Извънземните не бързат да установяват контакт със земляните, обяснявайки това, че на Земята засега е прекалено скъп роуминга!
        *
Всички медии съобщават, че Стоянка Мутафова и на 90-тия си рожден ден е на работа...
Оказало се, че това са рекламни съобщения на НОИ във връзка с повишаването на възрастта за пенсиониране.
        *
Двама ирландци:
- Чу ли? О`Хара умрял пред кръчмата.
- На влизане или на излизане?
- На влизане.
- Горкият!
         *
Все повече германци прекарват отпуската си в родината си. Тази година няколко милиона изкараха отпуската си в Турция...
         *
- Докторе, какво да правя? Спя с чужди жени, а мъжете им ме бият?
- Отидете в армията. Може добре да ви се отрази.
След няколко месеца.
- Благодаря, докторе. Много добър съвет ми дадохте!
- Повече не спите с чужди жени?
- Спя, и още как! Обаче сега вече се обличам за 45 секунди!

сряда, 30 януари 2013 г.

АКТУАЛНО


Анонимните атакуваха bTV! Първо падна Voyo, наред са програмите на телевизията!

Сайтът voyo.bg, който е собственост на “BTV media group” попадна под атаките на хакерите. На 28.01.2013, понеделник, дори се беше изпарил за около два часа, разказват от 359.com. Ударът във всички случаи не беше неочакван, защото твърде отдавна маскираните пирати предупреждаваха в мрежата: „Крадеца казва дръжте Крадеца. Уважаеми ръководители на voyo, Вие не сте най-силните и незаменими и сме съпричастни към гражданите на Република България в правото си нетолерантност към предлаганите от Вас  услуги. Тегленето на музика и филми и други авторски творби за собствена употреба и с нетърговска цел, е изрично РАЗРЕШЕНО и определено не е престъпление. За справка Закона за авторското право и сродните му права (виж чл.25, ал.2). Ние сме Анонимните, ние сме легион, ние не прощаваме, ние не забравяме. Очаквайте ни!” Те предупреждаваха веднъж, втори път…и накрая наистина удариха! Зрителите обаче не смятат да губят време да съчувстват на любимата си някога телевизия. Първо защото ги дебнеха като престъпници из всички сайтове за споделяне на видеа и торенти, и ги заплашваха със съд, защо са поискали да споделят нещо, което им е харесало! На всички им беше ясно, че зари лелеяните 8 лева на месец, телевизията не смята да дава „аванта” на хората в чужбина или тези, които работят на смени. Който гледал – гледал, който – не – да плаща! Наред с това започна едно безумно прекрояване на програмата, местене на сериали, спиране на любими сапунки за неизвестен период от време… Това, което остана на драгия зрител е да поздрави анонимните хакери и да чакат да „накажат” и някой от каналите на медийната група.

МОЗАЙКА


Гимнастичка роди второ дете на Путин твърди “Ню Йорк Пост”

Путин и Кабаева
Световноизвестната олимпийска гимнастичка и депутатка на „Единна Русия“ Алина Кабаева е родила второ дете на руския президент Владимир Путин. 29-годишната спортистка е родила момиченце в началото на ноември, пише американският вeстник “Ню Йорк Пост”, като руските медии почти не си позволяват да го цитират. Съпругата на президента Людмила не е забелязвана на публични места от встъпването му в длъжност миналата пролет. Нямаше и официални празнувания за 55-ия й рожден ден, който бе по-рано този месец. Източници на нюйоркския вестник дори твърдят, че Путина, Кабаева и двете й деца са се преместили в резиденцията на президента в Сочи на брега на Черно море. През 2008 г. вестник „Московски кореспондент“ съобщи, че Путин се е сгодил за гимнастичката. Веднага след това собственикът на изданието Александър Лебедев бързо покри историята и закри вестника. Въпреки публикуваното опровержение в „Московски кореспондент“, зам.-главният редактор Игор Дудински каза за британския „Таймс“, че отношенията между Путин и Кабаева е имало. „Аз съм абсолютно убеден, че има истински основания за тази история и, че романс наистина е имало“.

АКТУАЛНО


По свобода на словото сме на 87-о място!

България продължава да пада в годишната класация на "Репортери без граници" за свободата на медиите по света. В публикувания доклад за 2013 г. страната ни заема 87-о място според индекса си за свобода на печата. В изследването са включени 179 държави. За трета поредна година списъка оглавява Финландия, а за втора поредна година на второ и трето място са съответно Холандия и Норвегия. Като цяло в челото остават скандинавските и централноевропейските страни плюс Канада и Нова Зеландия. Последните позиции също са стабилни и се заемат от Туркменистан, Северна Корея и Еритрея. България е на 87-о място по медийна свобода, което е със 7 позиции по-долу от миналата година. Прави впечатление, че от 2006 г., когато сме били на значително по-престижната 35-а позиция, сме регистрирали постоянен спад. По-свободни от медиите в България са медиите в страни като Никарагуа, Сенегал, Тринидад и Тобаго, Сиера Леоне. Румъния е далеч пред нас и заема 42-та позиция в тазгодишния индекс. Задминават ни и всички балкански страни с изключение на Македония (на 116-о място) – Сърбия е 63-а, Босна и Херцеговина – 68-а, Косово – 85-а.

                          ***


Човек на БСП ще става министър при Борисов!

Академик Стефан Воденичаров, председател за Българската академия на науките (БАН) ще е новият министър на образованието, на който залага премиерът Бойко Борисов. Любопитното е, че академик Стефан Воденичаров бе и шеф на Инициативния комитет на БСП за референдума за АЕЦ Белене. Така Борисов заложи на човек от БСП, ратувал за АЕЦ Белене, който да води като министър образованието и науката към светли бъднини.


СМЕХ


- Бихте ли ни казали за какво гласувахте днес?
- За рефирендум !
      *
Едно време пионери и чавдари - днеска пайнер-чалгари...
      *
- И тогава се хвърлих върху вълка и с един удар на ножа му отрязох опашката! - казва ловджия.
- А защо не главата?
- Някой вече го беше направил преди мен.
     *
За да се определи лидера в непознат колектив, трябва само да се обърне внимание на чие бюро седи дистанционното от климатика.
     *
В един Винпром починал дегустаторът и обявили конкурс за нов. Идва един пияница и му дават да пробва една ракия, отговаря:
- Дъбова бъчва, две години, подсилена с холандски спирт, на пазара е с етикет "Отлежала девет години"...
- Правилно.
Секретарката му дава втора чаша.
- Вино, пластмасов бидон, никакво грозде.
Шефът намигва на секретарката, тя му дава чаша с нейна урина.
- Блондинка, на 26 години, трети месец бременна. Ако не ме вземете на работа, ще кажа от кого е детето..
     *
Жена наблюдава пълния си мъж, който е стъпил на домашния кантар и с ръце притиска корема си навътре. И му казва ехидно:
- Това няма да ти помогне да станеш по-лек!
- Ще ми помогне поне да видя цифрите!
     *
- Ало, искам да поръчам една пица Капричоза и пепси.
- Грешка има. Тук е телефон на доверието.
- Донесете капричозата и пепсито, че ще се самоубия!
     *
- Сега, когато сме женени, можеш да ми кажеш с колко мъже си била?
- Не, няма, ще ми се сърдиш.
- Не, няма.
- Добре - седем.
- В смисъл - аз съм седмия?
- Не, ти си четвъртия.

вторник, 29 януари 2013 г.

КАРИКАТУРИТЕ НА КРАСИ


Финансовият министър Симеон Дянков неотдавна блесна с чувството си за хумор.  При гостуването си в "Нека говорят" по bTV, Дянков оприличи себе си на "Брад Пит, но с очила".
                             Дянков без очила             Брад Пит с очила

Краси Петров рисува карикатури специално за "Таралеж"

СМЕХ


Допитване:
Да се развива ли пиар кампанията в подкрепа на ГЕРБ чрез уволнение на нови министри?
         *
Днес  минавайки през кръстовища ходете бавно и гледайте интелигентно- търси се министър на образованието и науката.
         *
Първо правило при теглене на кредит: След като ви преведат парите, веднага да си купите огнестрелно оръжие...
         *
Прибира се съпругът у дома и вижда жена му мери нови обувки.
- Представяш ли си - казва му тя - прибирам се и гледам кутия. Отварям я а там обувки, точно моят размер. Съпругът се усмихва доволен. След известно време като се прибира гледа жена си пробва нова рокля.
- Слизам в подлеза, а там гледам забравена кутия - казва му тя. - Отварям я а вътре тази рокля и същия номер като за мен.
Мъжът с въздишка отвръща:
- На теб повече ти върви. Вчера под кревата намерих мъжки гащета и при това не бяха моят номер.
          *
В ресторанта:
- Келнер, пилето ми е сурово!
- И как разбрахте?
- Изкълва ми гарнитурата!
          *
Кит плува вкръг около самка и с упрек й говори:
- Колко страни по света, стотици екологически организации, сума ти политически лидери, милиони хора - всички се борят за това, нашият вид да продължи да съществува, а ти ми разправяш - "Главата ме боли...".
          *
Най-добре е да скъсаш с любовницата си в “Макдоналдс” – там няма остри ножове и вилици, чашите са картонени и винаги можеш да се скриеш зад някое дебело детенце.
          *
На Северния полюс няма рапъри понеже на ескимоските деца им е невъзможно да израснат на улицата.

понеделник, 28 януари 2013 г.

Нека да е лято!


Дянков на почивка със съветничката си!

Дянков и приятелката му си поръчват. 
Ирина се крие зад тъмни очила.
Любопитни кадри от безгрижното лято на министъра на финансите Симеон Дянков се появиха  в  публичното пространство. На снимките вицепремиерът е не със съпругата си Каролин и двамата им синове, а с асистентката си Ирина Велкова. Фаталната млада жена му е съветничка в министерството. Според нейни колеги тя придружава шефа си Дянков по време на служебните му визити по света. Но вицепремиерът очевидно се нуждае от нея и по време на ваканцията си. Фотограф любител е запечатал почивката на Дянков в крайморския комплекс “Елените” миналото лято. Министърът на финансите и младата му асистентка са отседнали в хотел “Таляна бийч”. Елитният морски комплекс е притежание на Ветко  Арабаджиев чрез “Виктория Груп Холдинг”. Освен това милионерът владее и хотелите  “Марица” Пловдив, “Виктория Палас”, “Пампорово”, “Амбасадор”, “Роял Касъл”Според запознати на двамата е бил предоставен президентския апартамент. Въпреки желанието за уединение, Дянков и Велкова навсякъде са били разпознавани от курортистите и както е видно от снимките – туристи са успели да си ги щракнат за спомен.
Симеон Дянков и Ирина Велкова.


АКТУАЛНО


Борисов взе две оставки за един ден!

Борисов поиска оставката на министъра на образованието, младежта и науката Игнатов във връзка с извършената от Главния инспекторат на МС проверка във Фонд "Научни изследвания" и свързаните с нея констатации и препоръки за подобряване на работата на фонда. Игнатов депозира молбата си за напускане на поста и тя беше приета от министър-председателя. Премиерът Борисов ще отправи предложение до депутатите в Народното събрание да гласуват персонална промяна в състава на българското правителство като освободят от поста Игнатов.
Министър-председателят Бойко Борисов ще предложи в сряда на Министерски съвет да освободи от длъжност и председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев. Предложението е във връзка със забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС. Това са Наредби за изменение на наредбите за регулиране на цените на електрическата енергия и природния газ, Наредба за изменение на наредбата за лицензиране на дейностите в енергетиката и правила за достъп до газопреносната и газоразпределителната мрежи, посочва правителствената пресслужба.

СМЕХ


Теория на относителността:
Една тиква за цяло семейство е малко, но за цяла държава е много.
             *
Фотографията на жена ми в портфейла ми напомня за това, че на нейно място би могло да има доста парички....
             *
Колкото повече закъснява линейката, толкова по-точна е диагнозата.
             *
Скъпа, ако искаш да ходиш по салони за красота, солариуми, клиники за пластична хирургия, заведи ме на първо време в центъра за увеличение на заплатата.
             *
Акушерката пита млада майка:
- А таткото ще присъства ли на раждането?
- Надали.
- Защо?
- С мъжа ми нещо не се разбират.
             *
Гениална мисъл от блога на преподавател по социология:
- Ако вашият мъж е отишъл при друга, значи пък нейния мъж е отишъл при друга и т.н. Очаквайте, скоро нечий мъж да дойде при вас. Все някъде трябва да отиват!
             *
Възрастен мъж към момченце:
- Можеш ли да караш колело?
- Не, чичо.
- Тогава ми наглеждай колелото. След малко се връщам.
             *
Говорят си две приятелки:
- О, колко ти е хубава роклята! А нямеше ли твоя размер?

неделя, 27 януари 2013 г.

АКТУАЛНО


РЕФЕРЕНДУМЪТ!

Борисов с първа загуба! 

Около 60 на сто от гласувалите днес на първия референдум са подкрепили строежа на ядрена централа в България. Това сочат всички предварителни резултати от екзитпола. С други думи 60 % срещу трите Не-та на Борисов. Припомням, че  това е първа загуба за Бойко Борисов, който се хвали със седем  поредни победи.

Сергей Станишев:

Днес с 60% подкрепа, българските граждани казаха своето ясно ДА за изграждането на нова ядрена централа в България, с което се противопоставиха на решението на правителството да преустанови изграждането на АЕЦ Белене. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев. "Това гласуване само по себе си представлява вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Вот, който е даден не от българския парламент, а от българските граждани. Резултатът от референдума е силен тласък за промяна на политическото статукво в навечерието на парламентарните избори", каза още той и подчерта: Днес направихме нова стъпка към своето национално самочувствие и към по-силното гражданско общество.
Бойко Борисов:
Благодаря още веднъж на Станишев, че освен, че не подписа за "Белене", прояви характер, не се поддаде на кръговете, които искаха да строят, но с организирането на този референдум - завинаги зачеркна темата "Белене". Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Банкя.  В парламента ГЕРБ е гласувал „против”, така че и да влезе, макар че като гледам избирателната активност, живо пиле няма вече по улиците, ако мине 20%, отново в парламента ще гласуваме „не”. Ние сме последователна партия и сме ясно и точно казали „да” за седми реактор в "Козлодуй". България е ядрена сила в момента, има ядрени реактори и ще строи ядрен реактор на Козлодуй, каза Борисов.  Много съм щастлив от победата на Джокович, за Балканите и всички, които гласуваха за спортист на Балканите - това беше уникална негова победа, каза Борисов, най-напред.

Мартин Димитров:
Хората отхвърлиха „Белене". 80% негласували при тази кампания, която продължи повече от 30 години за проекта „Белене", означава че хората разбират, по-добре информирани са. И неучастието е форма на отхвърляне на проекта „Белене". Това каза в интервю за коментарното студио на БНТ Мартин Димитров - съпредседател на Синята коалиция.

ДСБ:

Броят на гласувалите "за" АЕЦ "Белене" е близък до този, с който БСП успя да събере подписите си в референдума, добави той. "В кампанията се роди нова червено - кафява коалиция – социалистът Сергей Станишев се прегърна със Сидеров в защита интересите на мафията и енергийните олигарси", обяви Иван Иванов от ДСБ. "Тези, които са отговорни за похарчените 14 милиона лева за неуспелия референдум, носят отговорност и за незаконно разходваните стотици милиони лева, платени на "Атомстройекспорт" и на "Париба" в ущърб на интересите на България", добави Иван Иванов.


Цветан Цветанов:
Благодаря на тези, които прецениха, че няма смисъл да се отива до урните, за да се гласува. Да помоля всички наши политически опоненти да се върнем на темата, а това е референдумът за ядрената енергетика. Референдумът не беше за и против Бойко Борисов. Това каза Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ, на пресконференция. Парламентарните избори са тези, които дават отговора за нагласите на българските избиратели, каза Цветан Цветанов. Следващият мач е юли 2013 г., знаем какви бяха резултатите на всички местни, президентски и парламентарни избори досега. Нека да не правим паралел с първия демократичен референдум, който се провежда - каза Цветан Цветанов. Реално загубиха всички, които участваха в този референдум. За да има успешен референдум, трябваше да има над 4,345 милиона гласоподаватели и при това число, трябваше над 50 % да кажат "да", за да кажем, че референдумът е успешен, каза Цветанов. С приключването на този референдум приключихме с една лъжа, която се лансира от БСП в последните месеци - за осигуряването на работни места в Северозападна България, каза Цветанов.

АКТУАЛНО


АЕЦ се връща в Парламента!


Активността на допитването в референдума надхвърли 20%  (1.389 млн. души) 60% отговориха с "да". Парламентът е длъжен отново да разгледа въпроса и да гласува решение.

АКТУАЛНИ РЕЗУЛТАТИ


РЕЗУЛТАТИ:

Днес следим как гласува България за избор на песен. Към 18:00 часа активността в страната е била 19,2 на сто.Прогнозата е, че гласуването ще премине границата от 20%.
ДА те жадувам аз! 60,3%
НЕ! Не ми се прибира! 39,7%



Актуализирано 18:30часа

АКТУАЛНО


РЕФЕРЕНДУМЪТ!

В България се провежда първият референдум в най-новата ни история. Българите трябва да отговорят с Да или Не на въпроса „Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала". Гласуването започна в 06.00 сутринта и ще продължи до 19.00 часа. За да бъде валиден референдумът в него трябва да участват поне 4 345 450 души, колкото са дали вота си на последните парламентарни избори, и повече от половината да са отговорили с „да". При активност над 20 на сто темата се връща за обсъждане в парламента. Без инциденти и сигнали за нарушаване на обществения ред е започнал денят на националния референдум във всички секции в страната, съобщиха от МВР. Над 14 000 полицаи ще охраняват секциите при провеждането на националния референдум днес, като ще бъдат извън тях.  Охраната на секциите бе поета в събота. При поискване от председателя на секционната комисия полицейските служители ще вземат отношение при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.

Иван Костов: Голямата загадка е не как ще гласува Борисов, а как ще гласува ГЕРБ. "Голямата загадка на днешния ден е как ще гласува ГЕРБ, а не как ще гласува Бойко Борисов", заяви лидерът на ДСБ Иван Костов минути след като гласува на първия референдум в демократичната история на страната.