събота, 23 март 2013 г.

Благотворителност!

„Висящ“ хляб за хора в нужда!

Благотворителната кампания “Висящ хляб” буквално взриви социалните мрежи в България. И само за броени часове над 30 магазина и заведения в цялата страна лепнаха обозначителни стикери с каузата. Казват, че идеята се е зародила в Неапол преди години. Когато сте в магазин, или в кафене с приятели, може да платите вашите и още 1,2 или 3 стоки или кафета допълнително. Точно те са “висящите хялб, кафе или сандвич”, които след това се търсят от затруднени финансово хора.
Първата касова бележка с подарена ароматна чаша кафе бе пусната от Етно бар “Red house” във Варна в петък вечер в 18,41 часа. Светкавично 12 заведения от София също отговориха на благородната кампания, стартирала в морската столица. Барове и ресторанти в Златица, Бургас, Пазарджик, Банско, Добринище, Русе, село Просеник и Чирпан се обявиха като част от “Висящо кафе”.
Страницата на общността във Facebook събра над 6000 последователи за ден. “Собственици на дюнери и хлебопекарни също декларираха частие в кампанията”, сподели пред “Стандарт” управителят на “Red house” Марин Сотиров. В събота сутринта в бара вече имаше платени 4 кафета. “Още никой не си е поискал “висящо кафе”, но и това ще стане, все пак кампанията сега излиза от интернет”, допълни още Сотиров. Стъклени купи ще държат празни капачки или топчета с точната бройка на “висящите”.
Всички заведения от инициативата ще са с еднакви стикери със съответните надписи “Подари кафе на непознат” или “Подари хляб на непознат”. Идеята е всички обекти да са с еднакво обозначение, за да улеснят хората, които искат да почерпят с хляб или да се възползват от вече платен такъв, обясняват създателите на старницата “Висящо кафе” във Facebook.

Разкрития

Самоуби ли се Березовски?

Преди година Березовски написал, че ще плаща за грешките си!

На 26 февруари миналата година Борис Березовски публикувал на страницата си във Фейсбук въпросното писмо. Той поискал прошка за това, че довел на власт Владимир Путин и предупредил, че ще плати за постъпките си подобаващо. Въпросното писмо е било написано в Деня на прошката. Березовски признал, че през живота си е допускал много грешки и извършил много грехове. Той се самопокаял, че е допускал алчност и ограничаване на словото, но най вече – в това, че довел на власт Путин.
Смъртта на милиардера стана известна преди броени часове. По предварителни данни, той се е самоубил. Сайтът dp.ru публикува пълния текст на въпросното писмо:
“Отвърнете се всички от злото и поправете своя път и своите постъпки, казвал Бог чрез пророк Йеремия и затова точно сега, в Деня на прошката, и аз ви говоря. Годините на изгнание ми позволиха да погледна на живота си, на родината си, по друг начин и много по-ясно да осъзная, че без покаяние, без признание на грешките от миналото, без смелостта да строя бъдещето, няма развитие. Нито за мен лично, нито за когото и да е от вас, нито за страната. Живея дълъг, ярък живот. И през него съм извършил много постъпки, и неизбежно съм грешал. Грешни постъпки съм извършвал съзнателно, а още повече съм направил в неведение какво върша. Както се пазва в молитвата за покаяние: “Съзнателно и несъзнателно, волю и неволю.” Знам, че и вие народът на Русия, част от когото се явявам и аз, осъждате много мои дела, които по промисъла на Господ, изпълнявайки отредената ми роля, съм извършил.

Покайвам се и моля да ми простите алчността. Жадувах за богатства, без да се замислям, че това е в ущърб на другите. Прикривайки греха си зад “историческа ситуация”, “гениални комбинации” и “потресаващи възможности”, аз забравях за съгражданите си. И това, че не съм правил всичко това сам, не ме оправдава.

Простете ми.

Покайвам се и моля за прошка също така за подкопаването от мен на свободата на словото. Оправдавайки се с желанието да спася Русия от червената чума, аз, определяйки политиката на основния информационен рупор на страната, пренебрегнах демократичните ценности. Моите действия положиха началото на унищожението на независимата журналистика. Не го правех сам, но това не е оправдание.

Простете ми.

Покайвам се и моля за прошка и за това, че доведох на власт Владимир Путин. За това, че бях длъжен, но не можах да видя в него бъдещия алчен тиранин и узурпатор, човека, унищожил свободата и спрял развитието на Русия. Много от нас тогава не можаха да го разкрият, но това не ме оправдава.

Простете ми.

Други грехове пред Русия нямам. Разбирам, че покаянието не са само думи, но и дела. И те ще последват.

Борис Березовски,
26 февруари 2012 г.

СКАНДАЛНО

Митрополити пият ракия и плющят пържоли по време на Великите пости!

Варненският митрополит Кирил и Знеполският епископ Йоан сътвориха поредния гаф в Българската православна църква.
По време на раздаването на наградите „Човек на XXI век” в столичния кв. „Бояна” вчера, отчетата се почерпиха блажно по време на Великите  пости преди Великден, които започнаха на 18-и март. Дядо Кирил и дядо Йоан сръбнаха ракийка, поблажиха с пилешки пържоли и за капак демонстративно божите служители забравиха за въздържанието преди Възкресението Христово на 5-и май и най-демонстративно позираха. На гощавката след церемонията имаше отрупани маси с деликатеси, от които без притеснение, че има камери и фотоапарати, митрополитите спокойно заговяваха.


СМЕХ

- Защо папа Бенедикт XVI абдикира?
- Предложили му да води църковно предаване по Тв7.
               *
Явор казва на жена си:
- Виж, скъпа, какъв улов имах днес!
- Не ме занасяй! Съседката те е видяла, как си влизал в рибарския магазин!
- Ами...една част се наложи да продам, разбира се.
                *
От Македония
Таткото го прашува синот?
-Сине, што сакаш да станеш кога ќе пораснеш?
-Сакам да бидам чистач на базени.
-Зошто баш чистач на базени, има и други професии.
-Па добро, може и градинар, водоинсталатер, разнесувач на пица, Дедо Мраз...
Таткото викнал гласно:
-Леле, жено! Малиот ги нашол порничите(порното)!
                *
- Прибираш се всеки ден пиян! А аз? А децата?
- Жено, бъди разумна, не може да пием всички!
                *
Степени на кризата през очите на шефа на хартиено-целулозния завод:
Първа: Намалява производството на хартия за рекламни материали.
Втора: Голяма поръчка от печатницата за пари.
Трета: Рязко спада търсенето на тоалетна хартия.
                *
Според статистиката 97 процента от жените са готови да се отдадат за кожено палто и само 3 процента го правят точно сега.
                *
Млад мъж влиза в книжарницата и казва:
- Нужна ми е поздравителна картичка. Искам да бъде красива, романтична...
- Може би тази? - показва продавачката картичка, на която пише: "На единствената жена, която обичам истински!"
- Чудесно! - казва мъжът. - Дайте ми тринайсет.
                *
Дразнещо е, когато във филмите на ужасите, седи си сам човек вкъщи и пита:"Има ли някой?"..все едно убиецът ще му отговори:"Да, в кухнята съм, искаш ли сандвич?"

петък, 22 март 2013 г.

Актуално


Партията на протестиращите се оказа менте!

Партията „Демократична гражданска инициатива“, с която хората около Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев ще се явят на изборите, се оказа менте, съобщиха от Dartsnews.
Партията, която ще е „ракета носител“ на протестиращите, се казва „Демократична гражданска инициатива“. Тя е предоставена на Петров, Дудев и Славчев от председателя й Стефан Пеев.
Инициалите на формацията – ДГИ – явно са запазени умишлено, за да будят асоциация с Движение „Гражданска инициатива“, регистрирана през 1989 г. от емблематичния за демокрацията дисидент Любомир Собаджиев.
Стефан Пеев е членувал в ДГИ на Собаджиев, но е в бил изгонен от нея, както и от СДС-Изгрев.
Пеев е бивш шеф на борда на общинската фирма „Мебел“ по времето на Стефан Софиянски и е участник в приватизацията на дружеството.

Разкрития

Бойко Борисов - "Буда" е следил журналисти!

 
Прокуратурата потвърди, че има преписка "Будали" срещу журналистите от Биволъ Асен Йорданов и Атанас Чобанов.

Преди два дни от Биволъ попитаха премиера, главния прокурор, министъра на вътрешните работи и председателя на ДАНС дали съществува разработка на МВР или ДАНС с кодово име "БУДАли" (или друго име) срещу Атанас Чобанов и Асен Йорданов, журналисти от сайта Биволъ? В писмото от Биволъ питаха и още, ако съществува такава разработка, кога е заведена, на какво законово основание, по чие нареждане и с каква цел.

Днес е получен отговор подписан от Информационния център на ВКП, в който пише, че съгласно "Инструкцията за деловодната дейност и документооборота в прокуратурата на Република България", при регистрация на документи, по които вече има образувана преписка, се записва регистрационния номер и индекс на първоначалната преписка и датата на регистриране на новообразуваната преписка.

Проверката в сайта на Прокуратурата показва, че "вече образуваната преписка" е решена от ВКП на 18.02.2013 г. (два дни преди оставката на премиера Борисов) като е "изпратена по компетентност". Следователно преписката "Будали" съществува и нашето писмо е било прикрепено към нея, се казва в публикация на Биволъ.

От разследващия сайт смятат, че с тази разработка бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов - "Буда" е изпълнил публичната закана, че може да образува дела на журналисти.

Бойко Борисов - "Буда" е следил журналисти! Ще настояваме пред всички български и европейски институции пълната преписка "Будали" да бъде разсекретена и всички подробности по нейното образуване, хода на делото и предприетите оперативни действия, вкл. чрез СРС, да станат достояние на обществото, се казва още в информацията на Биволъ.

В началото на февруари стана ясно, че Борисов е бил разработван заради престъпната си дейност в средата на 90-те години. Тогава Борисов заплаши журналистите, че с едно обаждане може да спретне дело на всеки един от тях. Това изявление бе повод за остра реакция и осъждане на поведението на Борисов от страна на Международната организация Репортери без граници и SEEMO от Виена.

Коментар

СВЕТЪТ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ 147 БАНКЕРИ И ОЛИГАРСИ

Евгений Арсюхин
Световното правителство иска да построи на планетата рай за богатите

В края на януари в швейцарското селце Давос  се откри поредният Световен икономически форум. Привържениците на теорията за заговора мислят, че Давос е видимата част на тайното световно правителство. Подиграваха се на тази теория за заговора. Ама какво говорите, няма никакво световно правителство! Но с всяка година се появяват нови факти за това, че има.

КОЙ РАЗДАВА КОМАНДИТЕ?

Градът Женева не е голям. За час можеш да го прекосиш. Но Женева – на книга – изнася толкова нефт, колкото потребява Китай. Сякаш внася половината от световното производство на захар и кафе и една трета от целия планетарен урожай на зърно. Как е възможно това?

Когато говорят за световното правителство, често споменават Женева във връзка с това, че там се намират щаб-квартирите на международните организации. Незабележима сива сграда, даже без ограда – това е щаб-квартирата на СТО. Като прекосиш пътя – стигаш до филиала на ООН. Малко встрани е и Световната организация на труда.

Обаче да считате, че тези организации са световното правителство е дълбока заблуда.

СТО отдавна нищо не решава, – ми каза човек, който е работил там 30 години. – Виждаш ли това кафене? Изглежда като незабележима стъклария. Но именно там идват хората, които дават командите на сътрудниците на СТО.

И кои са тези хора?

ЗАМЪК С ПРОБИТ ПОКРИВ

За да си отговорим на въпроса, трябва да тръгнем от щаб-квартирата на СТО по брега на Женевското езеро. Панелните жилища се сменят с мезонети.

- Баща ми купи „шале” – ми разказва дъщерята на наш милиардер, който се занимава с търговия на зърно и нефт. – Шалето е старо, покривът тече, скъпо е. Но ако нямаш „шале” или замък, не си от „глутницата”.

Обитателите на такива старинни замъци направиха Женева център на световната търговия. Мъничкият град не консумира толкова много зърно и не изгаря толкова много нефт. Тези стоки се прекупуват от посредници, регистрирани в Женева. Тук данъците са много ниски и имат пълна неприкосновеност. Да кажем с нефт се занимават Glencore, Vitol, Trafigura, Gunvor, Mercuria. Достатъчно е да добавим, че 75 процента от руския нефт и 100 процента от казахстанския се продават чрез Женева – такива са оценките на Швейцарската търговско-транспортна асоциация.

ГРАДЪТ ТРИ ПРОЦЕНТА

Пред щаб-квартирата на СТО винаги има патрул на антиглобалистите. Хората в скъсани джинси са убедени, че корпорациите са именно световното правителство. Но трейдърите и посредниците са низшата каста на елита. По-високо от тях са финансистите.

За да ги видиш, трябва да се върнеш в старата част на Женева и да минеш по крайбрежната улица. За пет минути ще се запознаете с фирмите на всички най-големи банки на света. 4,4 трил.$ или 3,0% от парите на целия свят. А вечер са интересни разхождащите се европейци със стоманени погледи в ненабиващи се на очи, но скъпи костюми или карикатурни, но въпреки това съвсем истински арабски шейхове.

На тази крайбрежна улица има и жилища. Веднъж и аз попаднах в едно от тях. Във фоайето ме посрещна картина от 14 век. Домакинът се поинтересува колко струват жилищата в Москва, в главата ми се въртеше реклама на елитен жилищен комплекс и реших да го поразя с най-високата за този момент цифра – 15 хил.$ за квадратен метър.

- Така ли? – разочаровано проточи мъжът в сив пуловер. – Е, за вас това сигурно наистина е скъпичко…

ЗЕМЯТА ГОРИ?

Банкерите са сурови, но на пръв поглед изглежда, че накрая са ги „хванали за гушата”.

Още през 2008 г. в Германия започнаха да издирват немците, които крият от данъци своите спестявания в Швейцария. Почти без успех. Сега са обявили война САЩ и са провокирали със свое разследване крах на една от най-старите банки в Швейцария – Wegelin & Co. Тя е основана през 1466 година! Само като си помислиш, при нас днешният Кремъл не е бил построен, а банката вече е съществувала. Американците успели да докажат, че там са укрити 1,2 млрд.$.

Притиснали и суровинните посредници. По изискване на ЕС Швейцария повиши данъците върху сделките с прекупвачи. Създава се впечатление, че световното правителство е попаднало под удара на правителството на „днешните силни”. Но това е илюзия. Всъщност това означава, че едната ръка бие другата..

ТАЙНИ ВЕЧЕРИ

Да отидем и в друг швейцарски град – Базел. Още през 1983 г. западен журналист разказа за тайните срещи в сградата на Банката за международни разплащания. Тогава на неговата статия не обърнаха внимание. Сега изплуваха подробностите. Там веднъж на два месеца се събират ръководителите на най-големите центрове на банки в света. Седят си, пийват си коняк, говорят си задушевно, извън протокола.

Там никога не са виждали представители на русийската Централна банка. За пореден път обидно са ги пропуснали? Работата не е в това. Бие на очи, че лъвският пай на участниците в срещите е свързана с Масачузетския технологичен институт/САЩ/. А нашите хора не са учили там….

Този институт отдавна си сътрудничи с Пентагона. А после се прехвърли върху икономиката. Първата лястовичка още през 90-те стана книгата на тамошния професор Лестър Търоу „Бъдещето на капитализма”. Суровото съчинение учи как западната цивилизация да удържи властта в променящия се свят.

Гостите на базелските тайни вечери са висшия ешелон на световното правителство. И нещо странно се получава. Сякаш по тяхна инициатива централните банки громят женевските финансисти. А всъщност – това е формално. Изглежда като наказателна мярка само за прах в очите.

ДА ОТХВЪРЛИМ ДЕМОКРАЦИЯТА

И така, световното правителство се оказа матрьошка. Ядрото са много богати хора и споменатите глави на централните банки. Към тях се прибавят и владетелите на корпорации и банки. За да не се открояват, те се събират под различни покриви и на различни места /виж „Детайли”/- не само в Давос и в Базел.

Има какво да обсъждат сега, клати се системата на капитализма като цяло и трябва да се мисли как да се реформира. Директорът на Института по проблемите на глобализацията Михаил Делягин счита, че това, което те ще решат, ще се хареса на много малко хора.

- Искат да установят подобие на комунизъм или по-скоро на „тъмно” средновековие. Пазар няма да има, ще се въведе глобален план – казва той.

Според Игор Николаев от ФБК световно правителство няма, но има група лидери.

- Събират се, договарят се като че ли, но като се разотидат, всеки работи за себе си – своята риза е най-скъпа.

Възможно е отговорът на въпроса „какво ще стане?” да трябва да се търси в споменатата книга на Лестър Търоу. Ето характерен цитат: „Нужни са крупни структурни промени. Но, разбира се, демокрациите това най-зле го умеят.”

Излиза, че векът на свободата, нека даже и да е призрачна, върви към своя край. Ние сме на прага на нова диктатура.

ДЕТАЙЛИТЕ

Къде се събират „ватманите на света”

Давоският форум – провежда се през януари в швейцарското село Давос.

Билдербергският клуб са 385 души, които се срещат всеки път на ново секретно място, имената на участниците са зашифровани. Но през 2008 г. журналистите успяха да заснемат как към клуба пътува главата на ФРС на САЩ Бен Бернанке. Последното заседание май се проведе през май 2012 г. в щата Вирджиния.

Комитетът 300 – по версията на писателя Джон Колеман (Коулман) е таен съюз на триста богаташи, създаден още през 1897 г. Колеман е уверен, че в комитета са включили Борис Елцин и така са извършили разпада на СССР. Въпреки изглеждащото като бълнуване твърдение, комитетът напомня реалния Билдербергски клуб.

Ротари клуб, както се счита, е наследник на масоните. В света има 33 хиляди клуба с 1, 2 млн. члена. Официалната му цел – благотворителност.

МЕЖДУ ВПРОЧЕМ

На кого принадлежат богатствата на Земята

Най-доброто изследване за световното правителство е направила по-миналата година група учени от Федералния технологичен институт в Цюрих. Те са проучили 43 хиляди транснационални корпорации и са изяснили, че в крайна сметка те се управляват от 147 души, които държат в ръцете си 60% от световния вътрешен продукт.

КОМЕНТАРИТЕ НА ЕКСПЕРТА

Михаил ДЕЛЯГИН, директор на Института по проблемите на глобализация: “Русийските новобогаташи в сенчестото правителство имат ролята на сервитьори”.

- Управляващият клас хора са с огромно могъщество, които живеят не в домове, а в хотели, в резиденции. На тях има се струва странна самата мисъл, че могат да принадлежат към някоя нация. Този клас се оформи преди 10 години. Сега в него активно се вливат китайци. Руските олигарси и чиновници там имат правата на сервитьори.

Комсомольская правда

Актуално

Райков покани Михаил Константинов в Изборния борд!

Министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков проведе днес телефонен разговор с председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване” АД проф. Михаил Константинов по повод подаването на неговата оставка, – се казва в комюнике на правителствената пресслужба.
„Това е отговорно и смело решение, което изразява позицията на един достоен и честен човек”, – заявил премиер-министърът по време на разговора. Марин Райков покани проф. Константинов да участва в Изборния борд, тъй като е убеден, че с професионализма и познанията си той може да допринесе изключително много за неговата успешна работа.

ВъзПЛАМЕНяване

Почина и самозапалилият се от Ситово!

Тази сутрин самозапалилият се Тодор Йовчев е починал, съобщиха от Военноморската болница във Варна. 41-годишният мъж беше с 95% изгаряния, вдишал е пушек и токсични газове и белият му дроб беше увреден. Мъжът бе на апаратна вентилация и командно дишане и в изкуствена медикаментозна кома.
Припомням, че мъжът бе безработен и отчаян, вследствие на което е взел решението да се полее с бензин и да се самозапали. Пред лекарите в силистренската болница, където първоначално е приет, е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние, като повтарял: „Писна ми, няма хляб, вече не се издържа".

Актуално

Протестиращите вече с партия!

Три от лицата на протестите - Ангел Славчев, Дончо Дудев и Янко Петров, обявиха създаването на „Движение за граждански контрол", което ще се включи в изборите на 12 май. Тримата уточниха, че няма да участват в листите за кандидат-депутати. Движението ще излъчи свои кандидати чрез листата на партия „Демократична гражданска инициатива" с председател Стефан Пеев. Новосформираното „Движение за граждански контрол" ще позволи на всеки град да излъчи кандидати за народни представители. Идеята им е да създадат млад парламент и 90 на сто от кандидатите да са на възраст до 35 г. Ние ще имаме мнозинство от 160 депутати, обяви Ангел Славчев. Ще сформираме и правителство, увери той. Когато спечелим изборите, ще кажем и министрите в него, добави Стефан Пеев, председател на партия „Демократична гражданска инициатива".
Първият обявен кандидат за депутат на новосформираното движение е 28-годишната студентка Йоана Иванова. Предстои да бъдат събрани нужните 7000 подписа, които трябва да бъдат внесени в ЦИК до 27 март за участие в предсрочните избори на 12 май.

Актуално

Михаил Константинов подаде оставка!


В демократична държава, гражданинът управлява политиката, като гласува. Аз ще управлявам своя глас, така че да не допусна - Тройната коалиция. Смятам да убедя хората около мен да не гласуват за Тройната коалиция. Подавам оставка, защото знам, че в едни избори доверието е най-важно. Това каза на пресконференция проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване.“

Актуално

Брюксел ни сочи като страна с проблеми  със свободата на медиите!

Очаква се днес заместник-председателят на Европейската комисия Нели Крус да посочи като аргумент проблемите със свободата на медиите в три страни. България попада в тази група заради концентрацията на собственост и липсата на прозрачност. Другите две проблемни държави са Унгария, където правителството закрива неудобни медии или подменя редакционните екипи, и Великобритания – заради скандала с прихванатите телефонни разговори и съобщения в търсене на сензации. Цензурата в българските медии е един от трите неагативни примера в ЕС, заради които Европейската комисия ще започне широки консултации за свободата на словото.
Началото им ще бъде поставено днес от заместник-председателя на Европейската комисия Нели Крус, която при посещението си у нас миналата есен беше призована от представители на медиите да съдейства за спазване на плурализма, съобщава БНР. Всички тези явления застрашават основни европейски права и свободи, се очаква да каже Нели Крус. В речта й, която изтече предварително, се съдържа и констатация, че заради партийна солидарност политиците в Брюксел често подминават този тип проблеми в отделни страни.
Консултациите ще продължат до 7-и юни, като комисар Нели Крус настоятелно приканва всички заинтересовани да се включат в тях – в името на европейската демокрация.

Актуално

Бойко срещу Ламбо и Костов в Пловдив на 12 май!

Бой на титани се задава в Пловдив, където Бойко Борисов повежда листата на ГЕРБ, съобщиха високопоставени функционери от партията. Почти сигурно първи в БСП там ще е Стефан Данаилов. Отдавна в ДСБ пък е решено, че водач под тепетата бъде Иван Костов.
На 12 април Борисов ще обяви старта на предизборната кампания на своята партия от Античния театър пред 3500 души. Съвсем естествено било той да поведе и четата на ГЕРБ в града на тепетата. Категорично било решено, че втора е Менда Стоянова. За трето и четвърто място се състезават ексдепутатите Стефан Дедев и Антоний Йорданов, а за четвърто и пето - районните кметове на "Централен" Райна Петрова и на "Източен" Петър Петров. Общо 90 души от ГЕРБ са номинирани за депутати от Пловдив, но тепърва ще се отсяват, уточни кметът Иван Тотев, който е градски партиен лидер. Мандатите в града са 11, като ГЕРБ разчита да вкара поне 6-има, тъй като традиционно Пловдив гласува за десницата.

СМЕХ

Сръбски полицай спира българин и му дава лист и химикал:
- Ето тук пиши всички нарушения, които си извършил до момента, но на финикийски.
Шофьорът се зачудил:
- Абе, брато, аз не знам финикийски.
- Пиши, пиши, колкото знаеш - настоявал полицаят.
Нашенецът сгънал листа, пъхнал 10 лева вътре и го върнал заедно с химикалката. Полицаят погледнал, почесал се и казал:
- Я, не знаеш финикийски, че ти половината вече си го написал.
              *
Топката още летеше към прозореца на директора, а децата вече играеха на криеница...
              *
Жена му го подозираше, че си има виртуална любовница. Напоследък беше почнал да пише много добре, ползвайки само едната ръка.
              *
Доверието е най-важното в една връзка. Трябва да си на 100 процента сигурен, че тя няма да каже на жена ти.
              *
Дядо Коледа отива на психолог.
- Какво те води насам? - пита психологът.
- Не вярвам в себе си. - отговорил Дядо Коледа
- Е, това не е сериозен проблем. По-лошото е, че аз вярвам в теб.
              *
- Как мислиш, дали не ми е много дълбоко деколтето?
- Ами май да! Даже космите по гърдите ти се виждат!
- Как така? Че аз нямам косми по гърдите!
- Ами значи определено е дълбоко.
              *
надпис в кабинет по зъбопротезиране:
"Бог ни дава зъби два пъти в живота. А третия път вече трябва да се плаща."
              *
Той: Защо не можеш да готвиш?!
Тя: Аз мога да готвя! Но защо ти не можеш да го ядеш това?!

четвъртък, 21 март 2013 г.

Актуално

Жива верига пред община Варна за „добро утро“

В петък в 8 ч. сутринта демонстрантите от „Отворения обществен съвет“ на Варна   ще започнат  живата верига.  Тази вечер двама от протестиращите – Младен Живков и Людмил Стойчев, изградиха палатки пред сградата на общината. Живков ще започне гладна стачка, ако Общинският съвет не се разпусне до петък следобед.
Призивите за жива верига вече се разпространяват и във Facebook. “Нека всички да подкрепят нашата мирна инициатива. Да кажем „Добро утро“ на управляващите“, пише Вики Енева във виртуалната група на „Отворения обществен съвет на протестиращите от Варна“. Дистанцираме се от всички, които са за оставането на тези структури. Те трябва да си подадат оставките и да работят под контрола на народа до новите избори, категорични са протестиращите. Лидерът на управляващата партия ГЕРБ Иван Портних категорично отказва да изпълни това желание на голяма част от гражданите.


Разкрития

P.S Още нещо за Райко Николов!

Сн. Труд
"Детето от задната седалка на волгата се изплези на гамена с филията с мас" - така карикатуристът Христо Комарницки синтезира прехвърлянето на властта от правителството в оставка "Борисов" на служебното правителство "Райков". Но дискусията за агентурното минало и номенклатурния произход на служебния премиер Марин Райков продължи и през тази седмица. Оказва се, че историята с дипломатическата служба на Райков - Баща е много по-интересна. След Париж, където се отличава като вербовчик на Ерню, Райков е назначен във Вашингтон, където продължава да работи като шпионин с дипломатическо прикритие, разказва френския седмичник L'Express в разследването от 1998 г, препечатано в Биволъ.:
"Според конфиденциалните документи на американския Държавен департамент (Външно министерство), с които се сдоби L'Express, Райко Николов е напуснал САЩ през 1962 г. под заплаха от експулсиране заради шпионска дейност. Грама на Държавния департамент датирана от 3 януари 1962 г. прецизира, че Николов "под фалшиво име се е срещал многократно с виден американски гражданин от български произход, имащ достъп до Белия дом. Г-н Николов изискал от това лице да използва контактите си, за да получи политически и военни сведения. Той го заплашил с шантаж в случай, че откаже". Държавният департамент дал чрез българския посланик в САЩ 10 дни на Николов, който тогава е първи секретар в посолството, за да напусне американската територия, под заплаха да бъде обявен за персона нон грата и да бъде експулсиран. Подробен доклад на Държавния департамент датиран от 19 януари 1962 на три страници уточнява със загрижен тон, че "в същото време, в което българският посланик беше информиран за тази афера, г-н Николов се намираше в Ню Йорк, опитвайки се да получи нова среща със своя източник, заплашвайки го отново". Аферата, която остава секретна, предизвиква незабавен отговор на българите, които като ответна репресия експулсират няколко дни по-късно член на американската посланическа мисия в София. Ето такъв е човекът, който под контрола на Съветския съюз е манипулирал Шарл Ерню."

Актуално

Царят се събуди от зимен сън!

Царят се събуди от зимната си дрямка. Той излезе с нарочно обръщение към българите, апелирайки да оставят настрана емоциите и да потърсят това, което ги сближава, а не да акцентират на онова, което ни разделя, в името на България. Всички трябва в днешните дни на изпитания да си поставим една единствена цел - България!

Крайно време е хората да се отърсят от мита, че главната цел на всяко правителство е умишлено да навреди на обществото, което проличава от изказвания на някои от участници в протестите.
Истината е, че да управляваш е тежка отговорност и е съвсем погрешно хората, които са се заели с тази задачаq систематично да бъдат порицавани.", се казва в изявлението на бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски. Той смята, че е особено важно да съдим за събитията в страната обективно, без да се нагнетява изкуствено напрежение, защото то не води до нищо добро за обществото ни. Що се отнася до исканията на протестиращите Симеон призовава да разделим възможното от невъзможното, невероятното от вероятното, приемливото за болшинството, спрямо неприемливото.

Нека енергията, която видяхме на улицата, да се насочи към позитивното мислене и към доброто, което може да се постигне, вместо да се хвърлят усилия в безполезното и безсмислено хулене, казва още царят.
Според него обществото ни все още е твърде податливо на това, което му се представя и повтаря. То става лесен обект за манипулации, защото българите са своеобразни рекордьори по митове и невероятни полуистини, които се разпространяват ежедневно.
В изявлението си той апелира да не се делим на „ние" и „те" и приоритет да бъде кое е добро за мнозинството.
Да сме наясно, че живеем в 21-ви век, а не в 18-ти и сме част от европейското семейство, в което има ясни правила и параметри, подчертава още основателят на НДСВ.
Затова той призовава, след като чухме гласа на протестиращите,  да оставим сега милионите избиратели да кажат думата си на 12 май.
Симеон Сакскобургготски агитира всички към висока избирателна активност.

В крак с времето

Най-смешните оди за политици!

Времето на одите не е отминало. Оказа се, че този жанр на лирическата поезия, в който с възторжени чувства се възхваляват личности, няма да изчезне в България, докато има политици.
Наскоро лидерът на РЗС Яне Янев стана муза на писателя Георги Милчев от Сандански, който написа „Ода за РЗС"
„Лъч надежда с РЗС-то мина през сърцето
и запя народа " Яне ле, Яне млади войвода
смело развявай байрака
обич народна те чака "
Сред най-комичните възхвали е одата за Барак Обама, написана от пенсионерката Верка Иванова от село Бараково по повод президентските избори в САЩ през ноември 2012 г. Жената дори бе решила да пише на Обама да й помогне да издаде поезията си.
„Барако Обама, Барако Обама,
ние те искаме да дойдете двама,
нашето малко селце
ще те посрещне от сърце.
Ти си млад президент на Америка,
а ний сме малко сърце на България.
Ти прочут ставаш по света,
а нашето селце Бараково блесна."

Най-много стихове са посветени на Бойко Борисов. Във „Фейсбук" знайни и незнайни автори изливат топлите или пък много студените си чувства.
"Ти си паметник железен,
прегърнал цял един народ,
решил гласа да чуеш меден,
събрал във длани цял един народ.
Не се предавай, не унивай,
стъпвай твърдо всеки миг,
със всяка партия си пасвай,
така ще станеш ти велик"

Стиховете на хисарския бард Стоян Бочуков прокънтяха на премиерата на „Книга на гениите" на Росен Тахов на Панаира на книгата в НДК през 2011 г.
„На Бойко Борисов"
Светец на истината се роди
в България с много лъжци дори,
войн с душа искряща, без покой,
отиваше на все да види той.
Вселюбещ от народа мъченик,
той раздава си живота велик,
крилато хванал истината той,
без да потърси за себе си покой.

За всеки случай авторът посвети стихотворение и на Георги Първанов.
„Трудно е да си президент"
Унищожи мафиоти, лъжци и убийци със закони,
нека истински под ударите твои падат и пагони,
освободи човека от излишните психични твари,
за да раснем здрави и живеем свободни без бодигарди.
Неуморният автор не пощади и Симеон Сакскобургготски от похвали.
„Царската метла"
Добре, че с вихър долетя
царската стегната метла
и разчисти от народа
лъжци хитри от порода.
В банки партии влезнали,
и с пари се те накрали
радвали се до насита
като коне на копита.

Aктуално

КЗК няма да се бори срещу монополите!

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) няма да се самосезира за монополите, въпреки, че хиляди българи протестираха в продължение на повече от месец срещу тях.

 Това става ясно от нарочно писмо на КЗК, която беше призована от служебния премиер Марин Райков да стори това.
"Както ЕК, така и КЗК няма правомощия да приема решения, с които да установява кои са монополистите или кои са господстващите предприятия, извън случаите, в които се проучва евентуално извършено нарушение по ЗЗК или по Договора за функционирането на ЕС, пише в писмото.
КЗК припомня, че от началото на 2012 година е постановила 28 решения в областта на антитръста (злоупотреби и забранени споразумения) и е наложила имуществени санкции за извършени нарушения в общ размер на 20 745 418 лв.

СМЕХ

Новият премиер пита служител в администрацията: "Защо трябва държавният служител да си върши съвестно работата и да не взема подкупи?", на което отговорът е: "Съвършено сте прав, г-н премиер - защо?"
              *
От Македония:
Да објаснуваш виц ти е како да праеш дисекција на жаба. Поубаво ке ја разбереш, али жабата ке умре при процесо.....
               *
Във формулата стока-пари-стока авторът не е посочил, как е успявал да избяга от данъците...
               *
Откриват международна изложба на тема "Криза,глад".
Англичанин е нарисувал деца, протягащи ръце към къшей хляб.
Германец- изтощена жена, която кърми дете.
Първа награда получава българин, нарисувал гол задник,обрасъл с паяжини.
                *
6 стадия на проекта:
1. Ентусиазъм
2. Разбиване на илюзиите
3. Паника
4. Търсене на виновните
5. Наказване на невинните
6. Хвалене и награждаване на участващите
               *
- Ти се омъжи заради любов или заради пари?
- Заради бременност.
               *
Попитали радио Ереван:
- Какво е това хуйня?
- Представете си: Ница, море, палми, жени... Всичко останало е хуйня.
               *
- Кое е най-тъжното място на Земята?
- Работното!

сряда, 20 март 2013 г.

Разкрития!

Служебният премиер бил сътрудник на разузнаването!

Служебният премиер Марин Райков е работил като секретен сътрудник на Разузнавателното управление на Министерството на отбраната (РУМНО).
Това заяви пред БГНЕС Велизар Енчев – журналист, посланик на България в Хърватия от 1997 до 2002 г. и бивш служител на българските специални служби.
В Балканския отдел на МВнР преди и след 1989 г. всички знаехме, че Райков работи за РУМНО. Това не бе тайна за никого, каза Енчев
Когато през 1991 година Райков пристигна в Белград, това нещо се потвърди. Негов водещ офицер бе известният дипломат Г.Ю., твърди още журналистът.
Според него досието на Райков е скрито със съгласието на бившия премиер Иван Костов.
Велизар Енчев твърди още, че на сесия на ЮНЕСКО в Париж през 1988 година, като член на българска делегация, сегашният служебен премиер защитавал т.нар. Възродителен процес.
Журналистът заяви, че като посланик на България в Париж през последните няколко години Райков е нарушавал правилника за работа на дипломатическия служител.
През октомври 2011 г. той е организирал срещи на кандидатпрезидента Плевнелиев във френския парламент, като в същото време отказал подобно съдействие на други участници в президентската кампания.

Актуална позиция

Отворено писмо против връщането на Делян Пеевски в НСС!

В текста до премиера се изразява възмущение от "необичайно бързото, непрозрачно и неподлежащо на дискусия" възстановяване на Делян Пеевски като следовател, пише Вести.
Като граждани на Република България искаме да изразим безкрайното си възмущение от необичайно бързото, непрозрачно и неподлежащо на дискусия възстановяване на Делян Пеевски като следовател в НСС (за да излезе в отпуск дни след назначението си) след разпускането на Народното събрание, в което той беше депутат от парламентарната група на ДПС.

Това заявяват в открито писмо до министър-председателя група граждани, сред които журналистът Атанас Чобанов, Лъчезар Петков, Калоян Кирилов, Магдалина Генова, Маргарита Костова, Мария Пейчева, Христо Иванов и други, подписали онлайн петиция в подкрепа на писмото.
"Намираме, че човек с толкова неясна и противоречива биография, очевидно заплетен в множество конфликти на интереси, няма място в съдебната система ­ - теза, споделяна от голяма част от българските граждани", се посочва в текста.
Бихме искали да попитаме дали държавата ще продължи да бездейства пред очевидния монопол над печатните медии, които са собственост на Ирена Кръстева, майка на Делян Пеевски, пишат още подписалите писмото.
Сред въпросите им са възможно ли е според институциите тези медии да бъдат безпристрастни, възможно ли е според Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси в ситуацията да няма конфликт на интереси, правена ли е проверка и кога.
"Нормално ли е, морално ли е, макар и в рамките на закона, г-­н Пеевски да бъде възстановяван на работа от Висшия съдебен съвет, при условие че: в същия съвет член е и г­-н Васил Петров, с чиято дъщеря г-­н Пеевски има дете; предишният състав на ВСС е преценил, че г­-н Пеевски няма морални качества за магистрат?", питат още в отвореното писмо. Авторите му настояват да се разследва връзката между Пеевски, медиите на Кръстева и Корпоративна търговска банка.
Сред зададените въпроси са има ли си тази банка медии, тонът и посоката на публикациите в тези медии зависят ли от интересите на банката, оказва ли се натиск и цензура на журналистите в тези медии, защо огромен процент от парите на държавните предприятия (за които има публична информация) се съхраняват противно на логиката ­ в една единствена банка, и именно в КТБ.
Смятате ли, че концентрацията на държавните средства само в една банка застрашава интересите на държавата и нейните граждани, питат в писмото и настояват
незабавно да започне процес на пренасочване на парите на държавните предприятия от КТБ
в други банки по прозрачен и аргументиран начин, с публична дискусия.
Настояват също да започне проверка защо досега парите са били концентрирани там и кой и по какъв начин се е облагодетелствал от ситуацията. Българските граждани имат право да знаят не само къде и как се харчат парите им, но и къде се съхраняват, се отбелязва в писмото.
Авторите му настояват за пълна прозрачност на финансите на всички държавни предприятия, за бърз и лесен достъп до информация по въпроса за всички граждани.
Те искат също Пеевски да бъде отстранен от позицията на следовател, както и да се разпореди щателна и прозрачна проверка дали е, и дали е бил в конфликт на интереси­ и като депутат, и като следовател, и като зам.-министър преди това.
Те настояват да се разпореди проверка и върху дружествата, на които е член, както и на медиите, на които Кръстева е собственик за злоупотреба с монополно положение.
Смятаме също, че вземането на мерки не търпи отлагане, тъй като посочените конфликти на интереси, концентрацията на медийна власт и несанкционираното нарушаване на българските закони нарушава честното и законосъобразно провеждане на предстоящите парламентарни избори, което е и първа и основна задача на Вашето правителство, обръщат се те към премиера. "Надяваме се това правителство да докаже безпристрастност и силна воля, като предприеме незабавни, прозрачни и резултатни действия. Искаме България да бъде демократичната държава с истински свободна,просперираща пазарна икономика. А това без справедливост и реално правосъдие е невъзможно", завършва писмото.
Копие до него е изпратено и до президента, министрите на правосъдието, на финансите, омбудсмана, председателя на КЗК, председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, председателя на ГД "Конкуренция" към ЕК, както и до г-­н Жан­ Франсоа Жулиар, главен секретар на "Репортери без граници".

Разкрития

Цвтелина Бориславова си купи МОЛ “Шейново Център“

Цветелина Бориславова е купила недовършен строеж в идеалния център на София, от който тя ще изгради уникална бизнес сграда (тип МОЛ), с която ще закрие гледката пред един от символите на столицата – сградата на БНТ.  Проектът е суперскъп, за стотици милиони, и се нарича МОЛ “Шейново Център.“  Според запознати преди Цветелина мащабният проект е бил съсобственост на Ахмед Доган и друг крупен бизнесмен, пише ИА ПИК. “Известно време нямаше пари, бяхме занемарили работата, но откакто г-жа Бориславова купи строежа всичко тръгна много спорно”, радва се архитект по проекта. Според експерти, стойността на “Шейново Център” е рекордна за родното строителство. Проектът е скъп не само заради факта, че се изгражда в идеалният център на столицата, а и защото за издигането му се използват най-съвременните материали и техники.
Архитектите на проекта разкриват, че новата собственичка настоявала под земята да са разположени цели 4 етажа подземни гаражи, а не 3, както е бил предният план.  За да се разшири пространството около бъдещият МОЛ, най-вероятно ще бъдат отрязани ъглите на няколко вековни сгради, които са в идеалният център.
Вещи в строителният бизнес предполагат, че на собствениците им са осигурени или супер луксозни жилища в бъдещата сграда или просторни апартаменти в баровски квартали.
Новата сграда на Цветалина Бориславова ще се отличава от другите молове по това, че освен баровски магазини, там ще има и луксозни апартаменти, които ще се продават и дават под наем на ВИП богаташи.

ВъзПЛАМЕНяване

Самозапалилият се тази сутрин: Безработен съм. Писна ми!

Съпругата: Отчая го безпаричието, няма работа от 5 години.

Стадионът в Ситово
41-годишният мъж в Ситово се е самозапалил от отчаяние, съобщи БНР. Мъжът е приет в болницата в Силистра с около 90 % изгаряния. Той е безработен с едно дете.
Мъжът се е полял с бензин и се е запалил на стадиона в селото. Когато е бил приет в болницата, е бил контактен.
Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние.
Повтарял е: „Писна ми, няма хляб, вече не се издържа".
Мъжът е бил сам на стадиона. Това каза пред Агенция „Фокус" комисар Ивелин Иванов, директор на ОД МВР Силистра. Той отказа да коментира дали става въпрос за самозапалване, като посочи, че само прокуратурата може да каже това, след разследването.
В 08.02 ч. е подаден сигнал на телефон 112, че човек гори на стадиона в село Ситово. Хора, които са били в близост, са го изгасили. Мъжът е бил сам на стадиона, но има свидетели, които са били наблизо, обясни Иванов. Той е в тежко състояние и ще бъде транспортиран във Варна, в клиниката по изгаряния на ВМА. Води се разследване, оперативната група е на мястото на инцидента. Окръжният прокурор и районният прокурор са запознати със случая.
В момента пострадалият пътува с линейка, към Клиниката по изгаряния във Варна, придружава го съпругата му, предаде БНР.

Съпругата: Отчая го безпаричието, няма работа от 5 години.

Мъжът е безработен от четири-пет години, а преди това е работил в строителството. Има едно дете. Това е обяснила съпругата му, която го е придружила до болницата в Силистра, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Даниела Костадинова пред Фокус.
Жената казала, че мъжът е бил отчаян от безпаричието. Двамата са пребивавали в Ситово, но пострадалият не е родом от там. В личната му карта е записано село Айдемир.
Преди около час пострадалият, който е с 90% изгаряния, е откаран с линейка и екип към клиниката по изгаряне във „Военна болница" във Варна. Състоянието му е критично.

Актуално

Волен Сидеров щурмува Министерски съвет!

Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров и членове на партията се опитват да влязат в сградата на Министерски съвет, за да присъстват на първото заседание на правителството на Марин Райков, предаде Агенция “Фокус”. Засега охраната на Министерски съвет не ги допуска в сградата, въпреки настояванията на националистите. Правителственото заседание започва в 10.00 часа. Искаме да видим - как протича заседанието на Министерски съвет. Не виждам нищо, което да смущава това. Това каза пред журналисти председателят на партия „Атака” Волен Сидеров, „Искаме прозрачност, присъствие на заседанието на Министерски съвет, няма да гласуваме”, заяви Сидеров.
По думите му - това правителство е служебно и няма как да ограничава достъп. Той заяви, че очаква писмен отговор от оторизирано лице от администрацията на Министерски съвет, който да каже на какво основание е отказан достъп на партия „Атака” до заседанието на правителството.
Павел Шопов от „Атака” заяви, че от партията е подадено заявление на присъствие на заседание на Министерски съвет на 13 март в качеството им на народни представители, когато все още Народното събрание не е било разпуснато.
В заявлението лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров е заявил, че във връзка със създаденото обществено напрежение в страната и необходимостта от прозрачност в управлението на държавата в периода до съставянето на законно избрано правителство настоява на заседанията на Министерски съвет да бъдат допуснати Волен Сидеров, Десислав Чуколов, Станислав Станилов, Венцислав Лаков, Деница Гаджева, Любомир Владимиров, Николай Пехливанов, Огнян Стоичков, Павел Шопов и Явор Нотев.
Според писмото до министър-председателя Марин Райков от 13 март като народни представители от „Атака” имат право на достъп до класифицирана информация до полагането на клетва от следващия парламент съгласно Закона за защита на класифицираната

Разкрития

Кой ще грабне Нет Инфо?

Търгът за "Нет Инфо" АД наддават три компании, навлезе в решителен стадий. Според източници най-висока оферта са дали собствениците на Sportal.bg. След тях е консорциумът между NEG.bg на Иван Николов, Елвин Гури и бившия съсобственик на "Нет Инфо" Любен Белов. Най-ниска е офертата на NovaTV. Собствеността на "Нет Инфо" означава контрол върху един от най-големите новинарски портали vesti.bg, както и върху сайта за електронна поща abv.bg. Формално Sportal е част от "Ем Ес Кий Груп", кoято чрез "Ес Ем Консултинг", собственост на Димитър Марин и Ангел Шишков, владее сайтовете Data.bg, Profit.bg, Svejo.bg, Novini.bg, Hotnews.bg и други интернет проекти. Преди кризата Sanoma купи "Нет Инфо" за 29 милиона евро. Данните за сегашната оферта на Sportal.bg са за сума между 10 и 15 млн. евро. В сегашната икономическа ситуация не са много играчите на пазара, които могат да си позволят да извадят такава сума за медиен проект. Прегледът на финансовите отчети показва, че фирмата Спортал.БГ АД има 2,148 млн. лева печалба през 2011 г. "Ес Ем Консултинг" има 228 хил. лв. печалба за 2011 г. и притежава два апартамента оценени на 828 хил.лв. Според два независими източника на Биволъ, реално зад офертата на Sportal за "Нет Инфо" са капиталите на банкера Цветан Василев и австрийския фонд Mezz. Миналият петък в София се е провела среща между директора на финландската компания Sanoma Пол ван Дриесен и представители на Sportal, твърдят още нашите източници. На тази среща Sportal са поискали от финландците екслузивност на процедурата. Провеждането на такава среща докато трае процедурата на търг е твърде странно и не се вписва в правилата за етични бизнес практики на скандинавците. Съмнителните авоари на Sportal, които далеч не са достатъчни за покупката на "Нет Инфо", са само детайл от един по-голям проблем. Зад офертата всъщност стои финансовата мощ на Корпоративна търговска банка на Цветан Василев.
Тази банка държи парите на големите държавни предприятия, депозирани там още от времето на Тройната коалиция. Срещу това правителството на Тройната коалиция получаваше абсолютно безкритично отношение от страна на вестниците и телевизиите на "Нова българска медийна група" на Ирен Кръстева и Делян Пеевски, която изкупуваше медии с кредити от КТБ.
След като ГЕРБ дойде на власт, за една нощ въпросните медии се преориентираха към възхваляване на Бойко Борисов. Също за една нощ след оставката на правителството "Борисов" всички тези медии станаха критични към правителството в оставка.
Делян Пеевски, който фактически управлява пресгрупата, изкара един мандат като депутат от ДПС. Докато той беше "в опозиция", държавата продължаваше да налива пари в КТБ, а медиите му хвалеха и бранеха самоотвержено властта на ГЕРБ. След разпускането на парламента Пеевски беше експресно върнат на работа в следствието от ВСС, където заседава неговия тъст. Той обаче веднага излезе в неплатен отпуск и до дни започва предизборна кампания в Пазарджик, където ще води листата на ДПС. Така мястото на Пеевски в бъдещия
парламент е гарантирано, а бъдещата управляваща коалиция може да разчита на твърда медийна подкрепа, стига да не пипа авоарите на държавните фирми в КТБ, разкрива Биволъ.