събота, 27 юли 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 44-ти!

Протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски в София продължават. „Триъгълника на властта“ се изпълва с протестиращи.

Разкрития

Нова SMS атака към депутатите

Журналисти и депутати от БСП отново получиха шеговити съобщения с мистериозен подател.
Изпратилият съобщенията този път се подписва като депутата от левицата Антон Кутев.
Ето и съдържанията на съобщенията по ред на получаване:

Другари, Орешарски е подал оставка. Не трябваше да оголваме София, казвах ви аз. Антон

Другари, грешка е станала с оставката. Утре ще я подава – днес сме още на власт. Смърт на фашизма! Антон

Другари, в София превземат казармите, гарата и радиото. По автобусите немедлено. Антон

Другари, имаме нужда от 10 младежи на източния фланг. TV камерите идват. Антон

Сергей, вдигни си ципа, че другарките получиха горещи вълни. Антон

Другари, тук е по-забавно от Rammstein, нали? Нали? Нали бе? Антон

Мая, не излизай в тъмното негримирана, да не те объркат с призрака на др. Цола. Това е заповед. Антон

Другари, тук един другар има идея да изпратим протестиращите да строят АЕЦ Белене. Подкрепям! Антон

Другари, който няма транспорт надолу – Мая ще му извика такси. Антон

Колеги от медиите, поздрави от Бузлуджа! Настроението е приповдигнато, пеем бодри песни и се веселим, нищо че догодина сме в опозиция. Ваш Антон Кутев.

Това е третата порция есемеси. До този момент не е известен подателят им. Първите бяха разпратени, когато протестиращи започнаха да замерят с домати парламента и бяха подписани от председателя на НС Михаил Миков. “Колеги, менюто за днес е домати, домати, домати. За да ги получите, излезте пред парадния вход за 5 минути", гласеше един от смс-те тогава.

Разкрития

НЛО край Плевен

Загадъчни летящи обекти стреснаха жителите на плевенското село Комарево в нощта на 23
юли. Няколко души забелязват светещи обекти в небето, информира Би Ти Ви.

От оригиналните кадри, които те успяват да заснемат с мобилен телефон, летящият обект остава неидентифициран.

Екип на Би Ти Ви обаче успя да подобри качеството на видеото, за да се види по-ясно как един от обектите излита от Земята, преминава пред ярката Луна и продължава нагоре.

Свидетели на явлението са семейството на Марияна Пападимитриу и съседи от селото.
„Замислих се каква е тази технология. Виждаше се една такава малка светлина като слънце. Към 00:14 часа беше. Започна да се движи насам, но светлината не загасва," разказа Марияна, която подсетила съседа Цецо Генчев да снима, защото нейната камера била повредена.

„Да ви кажа честно чувал съм, но не съм вярвал. Обаче сега се убедих," признава съседът Генчев.

Компютърна възстановка на събитията в село Комарево показва, че наблюдателите са на няколко километра от първият светещ обект, който лети хоризонтално, а после плавно се издига в небето. След това забелязват още една ярка точка, излитаща се от земята. Точката лети вертикално и минава пред Луната.

Юни и юли се оказаха горещи месеци за набюдения на НЛО. В Съединените щати светещ обект, подобен на този в село Комарево, беше наблюдаван от многохилядната публика на рок-концерт. Пътник в самолет на „Юнайтед Еърлайнс" забелязва и снима летящ успоредно с него ярък обект, който не прилича на познатите летателни апарати.

Актуално

На Бузлуджа кебапчета по 1,60лв

На Бузлуджа, където традиционно се събират симпатизантите на БСП, е непосилно твърдият електорат, в който преобладават пенсионерите, да си купи кебабчета и бира. Цените на "Хаджи Димитър", както е истинското име на превзетия от "столетницата" връх са повече от луксозни. Панаирджийски каравани са се наместили за годишнината още от вчера и продават кебапчета за 1,60 парчето, а бутилка бира струва 2,60 лв., 100% по-скъпо от тази в столичен магазин. 

#ДАНСwithme

50 000 души в Швейцария скандират оставка за Орешарски! Видео

Метъл бандата "Mass Hysteria" от Франция подкрепи протестите в България срещу правителството на Пламен Орешарски.
По време на концерта си в Нион (Швейцария) на Paleo Festival на сцената те извикаха: “Тук сме с България! Един поздрав за българския народ: ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!" пред екзалтираната публика. ”Mass Hysteria (Масова истерия) е френска метъл банда, основана в средата на 90-те. Те са изнасяли концерти из цяла Европа и Америка и са известни още с първите си сингли: “Respect to the dance floor” и “Donnez-vous la peine”.
До 2009 г. те са издали 6 албума и в последно време отново зарадваха своите почитатели с нови парчета.

Актуално

Червените катерят Бузлуджа

Под мотото „Бузлуджа 2013: България на хората!" левицата отбелязва днес 122 години от началото на организираното социалистическо движение.
Очаква се на върха в Стара планина да се качат хиляди симпатизанти на БСП.
Около обяд слово ще произнесат председателят на партията Сергей Станишев и министър-председателят Пламен Орешарски.
Снощи вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи, че са постъпили сигнали за хора, които се опитват да попречат на придвижването към Бузлуджа и че срещу това се вземат мерки. Полиция и НСО охраняват партиния събор.

Разкрития

Кой ще дойде след „Уикилийкс”? Архитекта и тайната машина на протестите

„Уикилийкс - машината, която убива тайни”. “Историята на всички идеалисти, анархисти или екстремисти, които показаха какво представлява активизмът и до какви социални промени може да доведе”. Първото по рода си изчерпателно разследване за киберпънковете и историята на мегаизтичанията е дело на разследващия журналист Анди Грийнбърг от сп. „Форбс”, специализирал върху технологиите, сигурността и дигиталните граждански права.
В Дзукоти парк, Ню Йорк, се намира епицентърът на глобалното антикапиталистическо и антикорупционно движение. Началото му е поставено през есента на 2011 г. под името „Окупирай Уолстрийт”. Протестиращите възприемат същата тактика на гневно, конфронтационно ненасилие, използвана от Биргита Йонсдотир в исландската революция от 2009 г.; от Даниъл Елсбърг и Фил Цимерман при техните протести за ядрено разоръжаване по време на Студената война; от Джон Йънг при окупацията на Колумбийския университет през 1968 г. Активистите скандират лозунги, оставят се да ги арестуват без съпротива и носят плакати: „Ние сме 99 %”, „Робин Худ беше прав”, „Свобода за Асанж” и „Свобода за Брадли Манинг”.

Разполагат и с мобилни телефони, почти всички с видеокамери. Клиповете от протести, които се появяват на сайтове като YouTube и LiveLeak, показват как полицаи се вклиняват в тълпата демонстранти на Бруклин Бридж, издърпват привидно случайни протестиращи и ги отделят настрани, за да бъдат арестувани, докато тълпата пее „Целият свят ви наблюдава”. Други показват как протестиращи, които не се съпротивляват, са събаряни грубо на земята; как полицаите обграждат с пластмасови прегради група млади жени и след това ги напръскват със сълзотворен газ, оставяйки ги заслепени. (Въз основа на клипчета от последения инцидент отговорният полицай е разпознат от членове на Анонимните като Антъни Болоня, а Джон Йънг публикува в „Криптом” доклад на Индимедия от 2001 г., в който старшият офицер е описан като „известен с отношението си към протестиращите”. Болоня е глобен шест хиляди долара от отдела и разследван от областния прокурор на Манхатън.)

Малките камери на мобилните телефони, които заснемат тези инциденти, са инструментите, които според Рич Джоунс представляват следващият етап на движението за прозрачност. Джоунс е мършав двайсет и три годишен разработчик на софтуер от Бостън. Създател е на набор от прости приложения за смартфони с имена като OpenWatch и Cop Recorder. Програмите работят на Android и iPhone, и позволяват на потребителите да натиснат бутона и да започнат незабележимо да записват аудио и видео. Това съдържание се качва на сървърите на Джоунс, където той и сътрудниците му премахват всяка лична информация и пускат файла с транскрипция. Над сто хиляди потребители вече са изтеглили приложенията и качват по повече от петдесет видеоклипа на ден. Целта, казва Джоунс, е да се създадат милиони „камери за обратно наблюдение”, които постоянно да „наглеждат” фигурите във властта.
– След 11 септември реториката на властите е, че ако нямаш какво да криеш, значи няма от какво да се притесняваш – казва Джоунс с нотка на справедлив гняв в гласа. – А аз казвам, щом правилата на играта са такива, да играем по тях винаги! Покажете ни какво се случва!

Някои от записите, получени от Джоунс, са смущаващи, ако не и взривоопасни. Аудиофайл, качен на сайта, улавя ченге да нарича задържан заподозрян в съдебната зала „сводник от старата школа”, да му отказва да използва тоалетната и да го кара да рапира за него и да прави бандитски знаци. Друг видеофайл показва как полицай от Сан Диего спира шофьор за проверка, незаконно претърсва колата му въпреки несъгласието на водача. Униформеният рови в портфейла на човека, докато е сам в автомобила. Видеото предизвиква незначителен скандал в Сан Диего и е излъчено по местната телевизия. Когато разговарям с Джоунс, той търси доброволци, които да прегледат цели часове записи от протестите на ”Окупирай Уолстрийт”, а на него и двамата му разработчици току-що е възложено да създадат ориентирани към протестите приложения за Националната гилдия на адвокатите и Американския съюз за граждански свободи.

– Има стотици хиляди души, които вече виждат телефона си като оръжие срещу корупцията –  казва Джоунс. – Битката не е шпиони срещу шпиони и мегаизтичания. Става дума да дадем на всеки начин да бъде подривен.

Джоунс няма намерение да повтаря „Уикилийкс”, но казва, че е пряко вдъхновен от Джулиан Асанж. Вижда себе си като част от следващото поколение от медийното движение Бурбаки на Асанж, което дава възможност за „научна журналистика”, разкриваща пълните първични изходни материали пред аудиторията и въвеждаща публиката в затворени корумпирани светове.

– Идеята е да се създаде по-активен „Уикилийкс” , който не само получава тези документи, но и активно засича нови данни от тайни места – казва той. – Вече разполагаме с технология. Имаме начин да я приложим, за да създадем прозрачно общество със сила. Искам да изградя технологии, които дават възможност на всеки да бъде част от изтичането на информация.

През 1999 г. деветнайсетгодишният Шон Фанинг, който работи в офиса на стартиращата интернет фирма на чичо си Chess.net, пуска услуга за споделяне на файлове музика, наречена Napster. С помощта на услугата практически всеки MP3 файл може да бъде изтеглен от компютъра на друг потребител, и музиката в новата си „бездискова” форма става по същество безплатна. Във върховия период над 26 милиона души използват услугата по време, когато само около петстотин милиона души имат достъп до интернет.

В края на 2001 г. „Напстър” е спрян напълно. Компанията се сблъсква със Закона за авторските права в цифровото хилядолетие, предявен й е иск за двайсет милиарда долара от Асоциацията на звукозаписната индустрия на Америка и фалира през 2002 година. Освен че очевидно игнорира закона за интелектуалната собственост, „Напстър” е направил грешката да пусне своя индекс на файлове за споделяне на един централен комплекс от сървъри, така че всяко търсене на песен изисква този централен хъб да свърже качващия потребител и изтеглящия потребител. Услугата, чиито врагове стават някои от най-мощните индустрии в света, има една точка на пречупване.

Почти по същото време, когато „Напстър” е отстранен по съдебен път, двайсет и шест годишният гений на програмирането и бивш участник в Списъка за кореспонденция на шифропънковете на име Брам Коен пуска нов протокол за споделяне на файлове, наречен „Битторент”. Той сглобява сваляния файл от парченца, които взема от стотици потребители едновременно, и съхранява своя индекс кой потребител кой файл има на разположение за качване, на множество сървъри „трекери”. Всеки би могъл да пусне сървър „трекер”, което ги прави много по-трудни за изключване. Още по-съществено, „Битторент” е протокол, а не фирма. Не може да бъде съден.

Днес, благодарение отчасти на сайтове с индекса извън закона като „Пайрът бей”, „Битторент” заема между една четвърт и една трета от целия обем на трафика на глобалния интернет. Благодарение до голяма степен на свободното споделяне на файлове, което „Битторент” прави възможно, по твърдения на Асоциацията на звукозаписната индустрия, приходите на музикалната индустрия са спаднали наполовина от 1999 г. насам, от 14, 6 млрд. долара на 7,6 млрд. долара.

За двама италиански хакери, които се надяват да променят бъдещето на изтичанията, има и по-лоши модели за промяна на света. Фабио Пиетросанти и Артуро Филасто, съоснователите на GlobaLeaks, казват, че имат за цел да създадат „Битторент” на изтичанията, докато „Уикилийкс” е като „Напстър”. „Уикилийкс” е единична, уязвима мишена, а GlobaLeaks цели да създаде нещо, което наричат „световна разпределена мрежа за усилване на изтичанията”. Пиетросанти е трийсетгодишен инженер по сигурността. Прилича на двайсет и една годишен актьор, дребен е, с големи очи и коса като на Том Круз. Филасто, от друга страна, е действително двайсет и една годишен бивш актьор, който две години е играл върлинест, дългокос тийнейджър, разбивач на сърца в популярна италианска сапунена опера, преди да напусне телевизионната индустрия, за да учи математика и да стане на разработчик на „ТOR”.

Софтуерът, над който работят двамата италианци и няколко други програмисти – а групата цели просто да предлага софтуер, а не да пуска сайт за изтичания като „Уикилийкс” или „Оупънлийкс”, – има за цел да позволи на всеки да създаде канал за изтичане за броени минути и като използва Скритата услуга на „ТOR”, да предложи система за споделяне, която е както сигурна, така и непроследима. За разлика от „Оупънлийкс”, GlobaLeaks не слага ограничения кой да използва софтуера й, и публикува онлайн своя изходен код, за да го видят, усъвършенстват и използват.

Въпреки че работата на двамата още не е довела до изтичане, когато разговарям с тях, те щяха да се срещат с група, която би могла да избере техния софтуер, за да пусне нишов сайт за разпространяване на вътрешна информация: две леви италиански политически партии, сръбския вестник, италианска енергийна група, която иска да улесни вътрешните изтичания, британски сайт за изтичания, наречен BritiLeaks, а дори и Атанас Чобанов и Асен Йорданов от BalkanLeaks.

Тяхната крайна цел е, според Пиетросанти, да разширят движението за изтичания от сегашните петдесетина подражатели на „Уикилийкс” до мрежа от стотици или хиляди „звена за изтичания”, управлявани от всеки, от американски корпорации, които са законно упълномощени да пускат вътрешни сайтове за сигнализиране, до радикални активисти, които се надяват да предадат своите материали на издатели, като използват „ТOR”, за да останат напълно анонимни. Подобно на „Битторент”, GlobaLeaks има за цел да разпредели риска от работата с поверителна информация върху цяла армия от хора, а не една уязвима група от посредници.

– Някои хора могат да бъдат като Асанж и да кажат, окей, ще го публикувам и ще се боря, пък каквото стане – казва Пиетросанти. – Но много хора искат да се борят с корупцията, без да поемат толкова голяма отговорност. Ако рискът за всеки, който е пуснал звено за изтичания, е намален, ще има много повече звена.
– „Уикилийкс” ни научи на нещо. Върнаха човека, който изнася вътрешна информация, във фокуса на обществеността – добавя Филасто. – GlobaLeaks е следващата логична стъпка.

Моето време в орбитата на „Уикилийкс” и начеващото движение, което той представлява, започна с предизвикателството на Асанж към американската финансова система през ноември 2010 г.: обещанието да „събори банка или две”. По-малко от година по-късно и само пет години след като Асанж обещава в писмо до Даниъл Елсбърг, че ще „издигнем нова звезда на политическия хоризонт на човека” – финансовите гиганти осъществяват своето отмъщение и сякаш смъкват „Уикилийкс” долу на земята.
В колебливо изявление в лондонския клуб „Фронтлайн” през октомври 2011 г. Асанж обяснява, че „Виза”, „Мастър Кард”, „Пейпал” и Банк ъф Америка успешно са лишили „Уикилийкс” от парите, така необходими, за да оцелее. Финансовото ембарго на групата е намалило финансирането от дарения от над триста хиляди долара двайсет и четири часа преди ембаргото до струйка от по-малко от десет хиляди долара на месец.

– Ако „Уикилийкс” не намери начин да вдигне тази блокада, просто няма да можем да продължим от началото на новата година – казва той пред присъстващите.

Парите, разбира се, са само една от множащите се сили, парализиращи „Уикилийкс”. Самият Асанж остава прикован с електронна гривна в Елингам Хол, имението, където вече е прекарал 322 дни под домашен арест, докато обжалва екстрадирането си в Швеция за разпит относно предполагаемите му сексуални престъпления. Междувременно американско голямо жури тайно обсъжда дали трябва да бъде обвинен в САЩ и екстрадиран за процес. Много от неговите най-ревностни поддръжници са се отказали от каузата след публикуването в „Уикилийкс” на всички нередактирани каблограми. А групата дезертьори в „Оупънлийкс” – независимо с какви намерения – са навредили критично и на „Уикилийкс” , и на репутацията на системата, с която са се надявали да го заменят.

Малко след речта на Асанж за финансовите проблеми на „Уикилийкс” се свързвам с един от техническите доброволци в групата, може би най-младия, който работи с „Уикилийкс” в момента – чрез шифровани незабавни съобщения. Като Архитекта, и той не ми казва истинското си име и дори иска, когато публикувам това интервю, да не използвам и псевдонима му. Младият инженер разбираемо е деморализиран.

„Мисля, че „Уикилийкс” е в най-ниската си точка”, пише той и нарича групата „стагнираща” и „разбита”. „Това не е „Уикилийкс”, където излезе убийството като странична щета. Сега сме като рушаща се метростанция в Ню Йорк.” … „Чувствам се като ветеран, който говори за добрите стари времена и си спомня какво беше „Уикилийкс”…. „Беше страхотно преди една или две години. Беше най-красивото нещо, което съм преживявал някога”, пише той, като излива чувствата си, без да го подтиквам. Асанж, казва той, пропиля огромния политически капитал на „Уикилийкс” и значителни дарения. „Аз го обичам. Той е страхотен. Но просто ми се иска да не беше провалил всичко.”

После тонът му се променя и изразява надежда, че ще запази идеалите зад „Уикилийкс” за следващите поколения. „Може би един ден, след няколко десетилетия, когато съм на четирийсет, ще имам собствено движение, пише той. – И може би няма да се проваля.”
Стремежът на шифропънковете да унищожат институционалната тайна не е изчерпан, както и не приключва, когато Тим Мей прекратява своя експеримент BlackNet; когато Юлф Хелзингиус се огъва пред сциентолозите и закрива „Пенет”; когато Мендакс и Интернешънъл Събвърсивс са арестувани от Федералната полиция на Австралия; когато Брадли Манинг е хвърлен във военен затвор или когато Анонимните хакери, обвинени, че са свързани с хакването на HBGary, са арестувани.

Днес движението за изтичания вече не е „Уикилийкс”, нито дори „Оупънлийкс”, Анонимните или всеки от имитаторските експерименти, които изникват по целия свят. Както Йонсдотир беше предсказала, „Уикилийкс” се трансформира в „две неща или в десет”, а след това в „хиляда „Уикилийкс”, както Домшайт-Берг искаше някога. С всичките си различия в целите и средствата, „Оупънлийкс”, IMMI, BalkanLeaks, GlobaLeaks и дори приложението на Джоунс OpenWatch за смартфони са доведени деца на едно движение, което тръгва от шифропънковете две десетилетия по-рано и от Документите на Пентагона още две десетилетия преди това. А най-големите му успехи са само в последните няколко от тези четирийсет години и работата му едва сега започва.

След като „Уикилийкс” губи контрол над пълните, нередактирани каблограми на Държавния департамент, Джон Йънг публикува изявление в коментар под статия на сайта на сп. „Икономист”. То представлява внимателно написан пасаж, наподобяващ кратката реч, произнесена от него пред студентите, окупирали Архитектурния факултет на Колумбийския университет преди четирийсет и три години, мотивиращо слово, което въодушевява протестиращите в момент на криза. То гласи следното:

„Уикилийкс” претърпя няколко трансформации през кратката си история. Някои доста трогателни и почти фатални. Преодоля ги с подновена енергия, както ще стане и с това най-ново предизвикателство. Възхитително е как успяват да станат по-гъвкави и креативни, когато натискът е по-голям. Най-вероятно ще продължат да се сблъскват с все по-големи изпитания на своите възможности, което според мен е добра перспектива, защото ако няма необходимост да укрепне, ще се поддаде на мързела и спомените за славните дни.

Това може да е неизбежно, тъй като Асанж и неговото изобретение вървят към старостта, която очаква всички ни. Някои [като нас] стигат до нея по-рано от него, но са си платили дължимото, както и той трябва да направи. Защо и вие като него не си платите дължимото, не поемете по-големи рискове, отколкото можете да понесете, не се возите не на неговата кола, а си построите и управлявате своя, като приветствате подигравките, похвалите и осъжданията. Ако сте устойчиви, смели и щастливи, какъвто е той, можете да станете богати и известни като награда за това, че сте възхитителни. Или може да се окажете пълен провал, но по-добре това, отколкото посредствени.

Когато срещнах Архитекта в лагера Каос, той не ми даде информация или форма за контакт. Когато попитах как ще го намеря отново, само се засмя и каза, че мога да се свържа с него чрез Домшайт-Берг.

- Даниел е моето прокси – пошегува се той.

Малко шифропънк хумор. Следващите въпроси, които изпратих по електронна поща до потайния инженер чрез немския му съдружник, никога не получиха отговор.

Засега пълната анонимност на Архитекта остава непокътната. Някъде в този момент той изгражда, изпитва и усъвършенства нова, лъскава, по-мощна версия на машината, която убива тайни. Ако Асанж се озове в шведски или американски затвор, ако опетнената репутация на Даниел Домшайт-Берг го извади от играта на изтичанията, ако BalkanLeaks се откаже да влияе на безнадеждно корумпираното правителство или GlobaLeaks и други идеалистични наследници на движението за изтичания не успеят, или дори ако следващият Брадли Манинг бъде заловен от правоохранителните органи и заплашен от подобно смразяващо наказание, Архитекта ще продължи напред. Може би  ще използва друг псевдоним, други партньори, друга стратегия.

Дори ако този Архитект се оттегли, някъде, някой друг безименен, безличен Архитект пише кода на друго оръжие срещу секретността. Може би друг чете архивите на Списъка за кореспонденция на шифропънковете. Или изучава изходния код на GlobaLeaks. Или гледа видеоархив със словото на Даниел Домшайт-Берг в лагера Каос и се учи от грешките му, както Джон Гилмор препоръчва на бъдещите активисти на изтичанията. Ние все още не знаем имената на архитектите, които ще изградят следващия модел на машината, която убива тайни. Но ще ги познаем по делата им.
Превод: Виктория Атанасова

Смех

Журналист интервюира милиардер:
- Кажете ми, какво Ви помогна, за да успеете?
- Убеждението, че парите не играят никаква роля в живота. Важна е само работата!
- И това Ви е помогнало да забогатеете?
- Не, станах богат, когато успях да убедя своите подчинени в това.
   *
Двама лекари клюкарстват за трети - "какъв лекар е тоя бе, колкото пациенти е имал, всичките ги е уморил". Двама инженери клюкарстват за трети - "какъв инженер е тоя бе, колкото мостове е построил, всичките са се срутили". Двама художници клюкарстват за трети - "какъв художник е тоя бе, пие 2 ракии и е под масата"
   *
Оптимизъм - това е когато не миеш вечерта чиниите, надявайки се, че на сутринта ще имаш повече желание за това.
   *
Един мъж на възраст е при доктора с оплакване за хронична умора. Доктора:
- Би трябвало да намалите наполовина сексуалната си активност.
- Аха...какво ще ме посъветвате, докторе: да спра да говоря за секс или да спра да мисля за секс?
   *
На мястото на автомобилна катастрофа идва евреин, вижда ранените хора и пита:
- Застрахователите дойдоха ли?
- Не.
- Тогава се свийте малко, ще легна с вас.
   *
Както твърдят докторите, че 50 грама ракия преди обяд - не само е полезно, но е и малко.
   *
Пушенето предупреждава - Министерството на здравеопазването не е по-добро.

петък, 26 юли 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 43-и!

Протестиращи граждани срещу правителството на Пламен Орешарски се събират в района около сградата на Президентството и на Министерски съвет. Протестиращите носят със себе си български знамена, като някои от тях са ги наметнали на раменете си. Ръководството на БСП и премиерът Орешарски заявиха, че нямат намерение да подават оставка, а протестите срещу тяхното управление продължават вече седем седмици.

Антипропаганда!

Дано контрапротестът да няма отговор на това:)

Протест



Контрапротест

Антипропаганда!

Цитат на деня!

Бойко Борисов: "Аз такава работа не съм виждал през живота си – сряда, четвъртък и петък до
14.00 часа и край. За 20 дни тежко се умориха. Едните за кебапчета и бира на Бузлуджа, другите пленуват някъде, магистрала им направихме до морето, ще хванат следобедното слънце. Какво нещо е лицемерието, манипулацията"

Антипропаганда!

Антипропаганда!

Шамара- новият Веселин Маринов 

Заедно (дует) с Делян Пеевски на митинг на ДПС...

Разкрития

Каката с изваденото рамо от протестите е стара позната

При сблъсъците между полиция и протестиращи в столицата, служителите на реда са били
подложени на сериозна агресия от провокатори.
Това разказа пред TV7 Ани Витанова, служител на СДВР, която е взела участие в охраната на Парламента преди два дни. В резултат на сблъсъците тя е пострадала сериозно, но въпреки това е останала на работа и в извънработно време.
Полицай Витанова обясни, че е била на първа линия на сблъсъците. Според нея до там се стигнало след като се получила преса между полицейския кордон, мирните протестиращи и провокатори. “Бяхме инструктирани да не ползваме физическа сила. Аз нямах дори палка”, разказа полицайката по-късно пред bTV.  Усетила удари, оказало се, че е със скъсан мускул и извадено рамо. “Аз не съм ударила никого. Действахме щадящо спрямо хората. По-късно петима колеги споделиха, че протестиращи са се опитвали да им вземат пистолетите”, допълни още полицайката.

Meждувременно хора  сигнализираха, че са видели как същата полицайка употребява сила срещу протестиращи, дори държала електрошок и го използвала. Това потвърдиха и хора на площада пред НС, докато bTV интервюираше Витанова. Според свидетелите дамата в униформа обиждала демонстрантите и се държала агресивно с тях. Те разпростаниха и снимки, публикувани в други медии, на които се вижда как двама полицаи с щитове и каски са хванали за двете ръце колежката си, а тя от своя страна дърпа един от протестиращите за дрехата.
Никой май не се сети, че Ани Витанова девет години е едно от лицата на тв “Евроком”. До 2007-а тя чете новините, репортерства, редактира, но изведнъж напуска. Сега опазва реда в държавата, но очевидно ползва и знанията си от предишният занаят за пиарстване.

Смех

Новата атракция - Обиколка на депутати с автобус около парламента!!!

     *
- Кой три думи написани най-често се виждат по света?
- "I lоvе уоu"
- Моля ти се, тези три думи са "МАDЕ IN СНINА"!
     *
Отиват индианците при шамана и го питат:
-Тежка ли ще е зимата да знаем колко дърва да събираме?
-Кучетата ще умират от студ-отговорим им шамана
След един месец.
-Да събираме ли още дърва?
-Събирайте вълците ще умират от студ
След още един месец
-Още да събираме ли?
-Още,още мечките ще умират от студ
Но на шамана му станало гузно дали не е подвел хората си и решил да отиде на върха където имало метеорологична станция и да попита бледоликите къква ще е зимата .На портала видял един техник качен на стъб и го попитал:
-Момче тази зима дали ще е студена
-Голям студ дядо мечките ще умират от студ
Шамана доволен се обърнал да си ходи ,но се извърнал и попитал
-А бе вие по тези жици ли познавате?
-A по жиците, гледай индианците колко дърва събират
    *
Демографската ситуация в България скоро ще се оправи. Според прогноза на учените раждаемостта ще бъде по-висока от смъртността. А най-популярните имена на новородените ще бъдат: Мехмед, Али, Хасан, Айше...
    *
След като съобщиха по новините, че "Лукойл" продава на загуба в бензиностанциите си, във “Фейсбук” се създаде спонтанно група “Не зареждам в Лукойл” с цел да не бъде натоварвана финансова компанията.
    *
- Ало! Докторе!
- Да!
- Можете ли да поставите диагноза по телефона?
- Съблечете се!

четвъртък, 25 юли 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 42-и!

Шествието в столицата потегли с освиркване и тупане на барабани към сградата на парламента. Протестиращите държат български знамена, чуват се свирки и тромби. Част от лозунгите, които държат те, гласят „Докога ще е така?", „Докъде ще стигнете?", „Плъхове вън".
Сред шествието от протестиращи има човек, облечен като рицар.

#ДАНСwithme

Депутатите пак блокирани

Протестиращи обградиха служебния вход на Партийния дом, където депутатите заседават. Те носят знамена и освиркват сградата на парламента. Има струпани полицейски части и коли на жандармерията.
Днес народните представители се изместиха от парламента в бившия Партиен дом, където заседават две комисии - Комисията, която трябва да разгледа промените в Изборния кодекс, и Комисията за социална политика. Решението бе взето, след обсадата на парламента и екслацията на напрежението тази седмица. Полицейското присъствие в района е засилено. Движението по част от бул. „Дондуков" е спряно.

Антипропаганда!

Станишев и катарзиса...

Сергей Станишев:“ Естественото място за диалог, за спорове, за търсене на национални
приоритети и консенсус, е Народното събрание.
И Сергей Станишев февруари месец: "Няма какво повече да правим в Парламента."

Видео от тук: http://www.youtube.com/watch?v=wI9oyi2kjwg&feature=youtu.be

Актуално!

Орешарски с десет годишен управленски план!

Орешарски заяви, че другата седмица вероятно ще представи цялостен план за действие на правителството, който обаче не бил с визия за действие до пролетта, дори не и до края на мандата, а някои от мерките имали десетгодишна перспектива. На въпрос – кой дирижира протестите, Орешарски отговори: „Аз не съм казал, че някой дирижира протестите“. Така министър-председателят Пламен Орешарски отговори на брифинг в парламента.

Разкрития

Майката на Станишев иска той да се откаже от политиката!

Майката на Сергей Станишев - Дина, се включи в хора на искащите оттегляне от лидера на
БСП. Но за разлика от парламентарните му и партийни съперници, тя не преследва политическа и лична облага, а мисли за доброто на сина си.
"Може би е редно да се махне от политиката. Никога не съм го съветвала за това, но действително е по-добре да се откаже. Много злоба, много нападки... Политиката е неблагодарна работа", коментира пред "Уикенд" Дина.

Тя признава, че все още не е виждала внучето си, родено на 10 юли от възлюбената на Сергей Станишев - Моника. Причина за това е затрудненото възстановяване от претърпяното счупване на крака.

Актуално!

Вяра Анкова остава шеф на БНТ

Вяра Анкова ще бъде преизбрана за шеф на БНТ с 4:1 гласа е спечелила гласуването в СЕМ.

Тя ще управлява държавната телевизия още един мандат за три години. Единствено новият член на СЕМ - Иво Атанасов, е гласувал за главния конкурент на тв началничката - Валерий Тодоров. Трима от сегашния състав на медийния регулатор - Георги Лозанов, Мария Стоянова и Анна Хаджиева са назначени от бившите управляващи от ГЕРБ.

Актуално!

Бойко Борисов: Говорихте за мен, че съм диктатор, а сега вие окървавихте столицата

Говорихте за мен, че съм диктатор, а сега вие окървавихте столицата. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Днес във вестник „Труд” са извадили много хубаво какво сте говорили всички вие. Тогава ни призовавахте да си отидем с мир и си отидохме, върнахме властта на народа, каза Бойко Борисов. „Дебатите по бюджета ще ги проведем в детайли, като разискваме. Това не е дневният ред на обществото”, заяви Борисов. „Аз съм убеден, че ако вие не чуете това, което ви казват хората, тези, които са против вас – а те са много, ще вкарате държавата в тежка ситуация, каза още Бойко Борисов.

Актуално!

Депутатите лесно влизат в парламента

След ден прекъсване на пленарните заседания заради блокадата на парламента в нощта на Заседанието днес започва в 9 ч. Очаква се на него да присъстват и народните представители от ГЕРБ. Малко след 8 ч депутатите постепенно започнаха да пристигат на работа. Към 8:20 в сградата влезе шефът на НС Михаил Миков. Актуализацията на бюджета предвижда увеличаване на дефицита от 1,3 на сто от Брутния вътрешен продукт на 2%. Според финансовия министър Петър Чобанов това не би нарушило финансовата дисциплина и България ще остане от страните с най-нисък бюджетен дефицит в ЕС. Протестиращите се заканиха и тази сутрин да обсадят сградата на парламента. Днес е 42-рият ден на антиправителствени протести.
вторник срещу сряда, днес депутатите ще проведат редовно заседание.

Смех

Холандска легенда. Живял един крал, той има дъщеря, която нито веднъж не се била
разсмивала. И кралят обещал половината кралство, на този който успее да я разсмее. Идва в двореца един странен мъж с вързоп на гърба и казва:
- Лесно мога да я разсмея, и не ми трябва даже половината кралство. Вие само легализирайте това, с което ще я разсмея.
  *
Егоист
- човек, който обича повече себе си, отколкото другите егоисти...
  *
Иванчо:
- Мамо, помниш ли, че ми каза, че ако изкарам 4, ще ме пуснеш да играя целия ден?
- Да, а защо?
- Днес може да ме пуснеш за половин ден.
  *
"Най-несправедливото нещо в живота е начина по който свършва. Егати, животът е труден. Отнема голяма част от времето ти. И накрая какво получаваш? Смърт! Какво е това, някаква премия?
Мисля, че жизненият цикъл е обърнат наопаки.
Първо би трябвало да се умира, да се отметне това от графика. След това отиваш да поживееш в старчески дом. Оттам те изритват, защото си прекалено здрав. Отиваш и си получаваш пенсията. След това, при започване на работа, за възнаграждение получаваш златен часовник на първия работен ден. Работиш 40 години, докато станеш достатъчно млад, за да се наслаждаваш на пенсионирането. Пиеш, веселиш се и се подготвяш за гимназията. Стигаш до началното училище, ставаш дете, играеш си, нямаш отговорности, ставаш бебе, после влизаш обратно, прекарваш последните си 9 месеца в луксозна обстановка с централно отопление, джакузи, румсервиз на почукване, и накрая свършваш като оргазъм. Амин!"
  *
Жената непрекъснато се оплаква, че отдавна не сме ходили на някое скъпарско място.
Вчера я закарах до бензиностанцията.
  *
Прибира се мацка от среща:
- Е, как е той?
- Ах, супер!
- Добре ли ухае?
- Великолепно!
- Вечерята вкусна ли беше?
- Ах, много, много вкусна!
- Ааааа... Имаше ли?
- Имаше, момичета, той просто е невероятен!
Прибира се младеж от среща:
- Да?
- Да.
- Юнак.
   *
Ако има любители на бирата, значи има и професионалисти!

сряда, 24 юли 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 41-и!

Протестиращите в столицата тръгнаха в посока Народното събрание. Те скандират "оставка",
свиркат. Хората държат флагове и лозунги, на които пише „Докога ще е така". Те държат български знамена и знамена на Европейския съюз. Част от лозунгите гласят „България иска оставка", „Оставка - който не участва, съучаства". Има засилено полицейско присъствие.

Карикатурите на Краси

Протестът! Ден 40-ти!
"Във Варна всичко е спокойно ...."







Краси Петров рисува специално за "Таралеж"

Антипропаганда!

Цитат на деня!

БСП никога не е допускала хаос в страната дори с цената на жертви от своя страна. Това заяви
Валери Жаблянов, народен представител от ПГ на КБ в ефира на ТВ7. Той опроверга твърденията че е имало побоища.

Актуално!

Плевнелиев готов със служебен кабинет

Българският държавен глава Росен Плевнелиев е готов да назначи служебен кабинет, ако
настоящият подаде оставка. Това е съобщил самият той днес пред авторитетния вестник "Уол стрийт джърнъл".
Президентът е казал на изданието, че има готовност да свика нови избори, ако "технократско ляво-центристко правителство" на малцинството се оттегли.
Вестникът допълва, че това изявление идва "ден, след като протестиращите срещу корупцията се сблъскаха с полицията във все по-нестабилната европейска страна".
Президентът заявява още: "Досега през тази година имаме три правителства. Може би ще имаме пет. Ако това правителство подаде оставка, ще назнача нов служебен кабинет".
В статията по-надолу изданието припомня снощните кървави ексцесии и сблъсъци между жандармерия и протестиращи пред парламента. Както и позицията на Плевнелиев, в която той "заклеймява насилието и от двете страни, но допълва, че политиците трябва да чуят исканията на протестиращите".

Антипропаганда!

Иван Костов за това какво ви чака! Видео от преди 5 месеца

Актуално

Станишев: "Има имплантирани провокатори, които целят съвсем друго от протестите"

"Това, което се случи вчера не е случайно. Видяхме съвсем различно лице на протестите.
Очевидно някой цели предсрочни избори. Много ясно личи от изявлението на Бойко Борисов кои биха били печеливши от нашето оттегляне", каза лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция. "В момента, в който партия ГЕРБ обяви, че влиза в Народното събрание, се стигна до радикализиране на протестите", коментира Станишев.
"Незабавни предсрочни избори ще доведат до възпроизвеждане на статуквото. Това е единственият начин Борисов и Цветанов да контролират ГЕРБ, да запазят своята власт, да участват в управлението. Има стремеж към включването на ГЕРБ в управлението на всяка цена, това няма как да бъде прието от страна на БСП. Вчера видяхме протести, съсвем различни по своя характер, с провокативни действия, с насилие по отношение на полицаите, които се държаха изключително коректно. Имаше съзнателно търсене на сблъсък, за което министърът на вътрешните работи предупреждаваше нееднократно", каза Станишев.
На брифинга присъства председателят на Народното събрание Михаил Миков.
Станишев заяви, че е за диалог, направи си монолог и отказа да отговаря на въпроси...

Актуално

ГЕРБ поиска оставката на Михаил Миков.

"Абсолютно недопустимо е председателят на Народното събрание Михаил Миков да отменя чрез телефонен апел пленарно заседание на Народното събрание. Редовни заседания могат да бъдат отменяни само с изрично решение на пленарната зала на парламента и Михаил Миков категорично не разполага с никакви законови правомощия да призовава депутатите да не идват за заседание. Заради очевидната некомпетентност на Михаил Миков и диктаторското му поведение, което потъпква демократичните устои, от ПП ГЕРБ настояваме председателят на Народното събрание да подаде оставка."

Разкрития

Парламентарен репортер: БСП и ДПС ни изиграха, спасиха се и ни заключиха в НС

Репортерът на bTV Димитър Анестев разказа скандални истории от блокадата на парламента.

Журналистът, който беше в Народното събрание под обсадата на кървавите протести, описа
циркът, който се е разигравал в кулоарите. "От НСО ни увериха, че депутати и журналисти ще бъдем изведени заедно. Това обаче не се случи. Журналистите бяха затворени в клуба на депутата, за да не виждат как се извеждат народните представители. не спазиха обещанието си и изиграха журналистите. Депутатите от ГЕРБ отказаха да напуснат парламента. В автобуса, който беше блокиран от протестиращите, имаше само депутати от ДПС и БСП, както и тримата министри, които бяха в парламента. Никой обаче не ни съобщи, че започва извеждането от Народното събрание", разказа Анестев. "Финансовият министър Петър Чобанов и депутатът от ДПС Йордан Цонев бяха в стрес", каза още репортерът. Докато навън протестиращите блокираха Народното събрание пък депутатите в партийните си стаи са палили свещи и са гледали телевизии, за да разберат какво се случва. На самия Анестев му е поискана журналистическата акредитация, тъй като се е опитал да заснеме как финансовият министър напуска парламента и да разговаря с него. Репортерът се възмути, че никога по такъв начин не са му пречили да си върши работата.

Да управляваш на инат!

Блокада на парламента (обзор на нощта)

Близо девет часа трима министри, депутати, представители на синдикатите и на работодателските организации и журналисти не можеха да напуснат сградата на Народното събрания и останаха обсадени от протестиращи граждани. След края на заседанието в зала „Изток” обаче около 20.00 часа участниците в него не бяха пропуснати от служителите на НСО да напуснат сградата, заради блокадата от протестиращи в целия район около Народното събрание. Първоначално блокираните депутати, министри и журналисти смятаха, че ще останат кратък период от време докато полицията измисли начин да ги изведе от обсадената сграда на Народното събрание.

Час по-късно обаче журналистите бяха помолени да се отделят в клуба на народния
представител, като в кулоарите на парламента да останат само депутати. По този начин блокираните представители на медиите не можеха да разберат кога и как ще бъдат изведени самите те, както и депутатите и министрите. Към 22.00 часа беше направен неуспешен опит тримата министри и депутатите да напуснат сградата на парламента с автобус, чиито път обаче беше блокиран от протестиращите, които насядаха на земята пред автобуса. В този момент напрежението ескалира и протестиращите влязоха в пряк конфликт със служителите на МВР.

След като над половин час депутатите и тримата министри, прикрити в автобуса, останаха блокирани в района на храм-паметник „Св. Александър Невски” , полицаите решиха да върнат народните представители и министрите отново в сградата на парламента с оглед на тяхната безопасност.
Докато автобусът се опитваше да излезе от периметъра на Народното събрание депутатите и министрите бяха целени с камъни и яйца. Връщайки автобуса обратно в сградата на парламента отново останаха блокирани над сто души, сред които представители на кабинета „Орешарски”, народни представители, както и синдикалисти, работодатели и журналисти.

По-късно стана ясно, че народните представители от ГЕРБ не са се качили в автобуса и дори
определят този ход като неразумен. След неуспешния опит през следващите няколко часа нямаше яснота за блокираните хора в парламента относно това кога ще бъде направен втори опит за извеждане и по какъв начин. Единствената информация, която получаваха дори обсадените журналисти, бе от извънредните новинарски емисии.

При извънредната ситуация врати отвори и бюфетът на парламента, където веднага се наредиха големи опашки от министри, депутати, журналисти, синдикалисти и работодатели, които искат да си закупят храна и вода. През целият престой депутатите и министрите се въздържаха от коментари на ситуацията.
Малко след 03.00 часа поетапно започна и чаканото извеждане на обсадените министри, депутати, синдикалисти и работодатели. Тримата министри, както и по-голямата част от народните представители от БСП и ДПС, напуснаха парламента с коли на жандармерията.

Синдикалистите и работодателите излязоха спокойно през служебния вход на парламента. Последни от депутатите обсадената сградата на Народното събрание напуснаха депутатите от ГЕРБ, които дори направиха път на журналистите да излязат преди тях.

Около 4.30 часа сградата на парламента остана празна, след като близо девет часа в нея бяха обсъдени трима министри, депутати, журналисти и представители на работодателите и на синдикатите. Полицейското присъствие в района около сградата на парламента бе изключително засилено.

Смех

Бойко ако беше направил спирка на метрото под парламента, отдавна щеше депутатите да са се
прибрали  в къщи.
   *
НСО се опита да изведе депутатите първи. Оставили служителите на парламента вътре. Браво, депутати, вие сте истински капитани на кораба България!
   *
Нане хванал златната рибка и тя почнала да му изпълнява трите желания.
- Искам на Вуте, съседо, да му умре кравата.
- Искам на Геле, съседо от другата страна, да му умре кравата.
- Ае сега да умре и мойта крава.
- Е как така бе, Нане, твойта крава. Защо?
- Искам тия двамата да нема от къде да си купат млеко.
   *
Жената зад волана се чувства уверена, когато и в трите огледала вижда своето отражение.
   *
Опитът на Древна Гърция и САЩ показва, че без роби нормална демокрация не се създава.
   *
Одеса. Две бабички си говорят.
- Вчера на Дерибасовска паднал балкон, човек убил.....
- Ами да, навсякъде балкони, не може да мине човек! Кого е пребил?
- Абе някакъв евреин.
- Ами да, пълно с евреи, няма къде един балкон да падне!
   *
Врачка към клиентка:
- В близко време ви очаква голяма загуба. Възможно е да е мъжа ви.
- Вече от две години съм вдовица.
- Тогава чадъра ви.

вторник, 23 юли 2013 г.

НА ЖИВО С ВИДЕО!

Сблъсъци и кръв пред парламента! Депутатите не успяха да се измъкнат! Президентът свиква Консултативен съвет още тази нощ?

Опитът на автобуса с депутати да излезе от района пред "Александър Невски" се оказа неуспешен и той се
върна зад полицейските заграждения, като се отправи към парламента. Виждат се хора с разкървавени глави, очевидно пострадали по време на сблъсъците. До сблъсъците се стигна, след като по-рано протестиращите наложиха блокада на депутатите в парламента и не им позволиха да излязат от сградата. Те заседаваха там в три комисии, за да приемат актуализацията на бюджета.
Впоследствие жандармерията се опита да изведе депутатите от наложената им блокада с автобус. Протестиращите пък започнаха да хвърлят по тях всякакви предмети и да скандират "Мафия".
Настоявам президентът Плевнелиев още тази нощ да свика Консултативен съвет по
национална сигурност. Извънредната обстановка пред Народното събрание поражда тревога. Това обяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.
Видях с очите си как бият протестиращи, без те да са провокирали това, каза Бойко Борисов. Недопустимо е вече 40 дни хората да протестират под прозорците на правителството и парламента, и управляващите да не им обръщат внимание.
Повечето от депутатите, които са били в потеглилия автобус, са от БСП. В превозното средство не е имало народни представители от ГЕРБ, тъй като не били
повикани, твърдят някои от тях.
В парламента обаче са се върнали депутатите от Коалиция за България Дора Янкова и Румен Гечев. Тук е и финансовият министър Петър Чобанов, който заяви, че работата на правителството утре ще продължи нормално.
В Народното събрание остават журналисти - поне 30 души. В последния час журналистите са отделени от депутатите и изчакват в клуба в парламента. Журналистите също нямат информация какво се случва отвън пред парламента, освен това, което се излъчва по
телевизията.
Ето един допрял се до полицейското оборудване
Министър Ц. Йовчев: "Ясно се вижда, че полицията запазва спокойствие - пази и протестиращите, и хората, които охранява", каза министърът и допълни: "Смятаме да направим всичко възможно, за да не пострадат хора. Да са в безопасност както протестиращите, така и тези в парламента. Някой може да се е наранил при допир с полицейското оборудване.“
Протестиращи градят барикада от бетонни плочки и камъни по ул. „Оборище”. Те целят да не допускат депутатите да излязат от парламента.
Сложени са и кофи за боклук.
Блокадата на парламента продължава. Протестиращите са се разпределили, така че да не могат депутатите да напуснат сградата. За да не се допусне народните представители да напуснат сградата, се спират дори и линейки. 
Актуализирано 00:12
НА ЖИВО С ВИДЕО ОТ ТУК: http://www.ustream.tv/channel/najivo

#ДАНСwithme

Парламентът под тотална обсада, депутатите вътре! ВИДЕО НА ЖИВО

Протестиращите окупираха всички изходи на парламента и дори си сложиха собствени барикади редом със загражденията на полицията. Намеренията им са блокадата да прерасне в нощна седянка срещу актуализацията на бюджета и да осъмнат тук за сутрешното кафе. В сградата на Народното събрание все още има блокирани депутати и журналисти.Подготвя се извеждането на депутатите. От НСО са помолили журналистите да не предават информация от кулоарите на парламента. Затова и БНТ показва само случващото се пред Народното събрание.
Протестиращите са окупирали буквално сградата на парламента. Охраната влезе с щитове в зоната за сигурност.
При Паметника на незнайния воин има около 10 редици жандармеристи с каски.
Протестиращите са ги обградили с викове "свалете каските”
***
В момента няколко хиляди души са обсадили сградата на Народното събрание по заградения периметър и ще останат там цяла нощ.

Затова са необходими и спални чували, както и храна, за да могат протестиращите да не напускат обсадата.
Жандармерията изтласка протестиращите и с бронирана кола направи път, за да могат да
излязат депутатите. Народните избраници бяха изведени с автобус.

Протестиращите пък започнаха да хвърлят по тях всякакви предмети. Автобусът вече е със счупени стъкла.
Тежки сблъсъци между жандармерията и протестиращите през последните минути. Напрежението ескалира до невиждани до момента нива. Автобусът, въпреки кордона от жандармеристи, трудно си проправя път сред множеството протестиращи. Стъклото на шофьора на автобуса бе счупено с камък, хвърлен от демонстрант. Строшен е и прозорец от другата страна рейса. И на двете места е сложен полицейски щит, за да пази седящите.
Полицията започна да изтласква  протестиращите.
ВИДЕО НА ЖИВО ОТ ТУК:  http://www.ustream.tv/channel/offnews-live
22:46ч.
Актуализирано