събота, 14 септември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 93-ти!

Около 200 души протестират пред Министерски съвет за 93-та поредна вечер с искане за оставка на правителството.

Мозайка!

Дамски прашки изкочиха от царевични пръчеци на малко дете

Дамски прашки размер "L", скрити като подарък в царевични пръчици, втрещиха млада майка
от Хасково. Неприличната изненада била в пакет "Пинокио" за момичета с подарък.
Майката, купила пуканките за 1,5-годишното момиченце на своя приятелка от кварталния магазин без да подозира какво може да "изскочи" от опаковката.
"Не повярвах на очите си. Как е възможно в детски пуканки да се слагат такива подаръци", коментира хасковлийката.
Тя обмисля да сезира Комисията за защита на потребителите.

1към1

Фенове на Ботев заляха улиците на Пловдив!ВИДЕО

Страхотна атмосфера цари в Пловдив, където всички са настроени за футболен празник. Море от фенове на "Ботев" заля града преди започването на очаквания с огромен интерес сблъсък между "канарчетата" и Локомотив  от 8-ия кръг на "А" група. Пловдивското дерби стартира в 16:00 часа на стадион "Христо Ботев".
ВИДЕО ОТ ТУК: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4oYxAk9NUgE

Мозайка!

Средният пръст на кандидат-канцлера

Пикантен скандал гръмна в Германия след последната фотосесия на кандидат-канцлера Пеер
Щайнбрюк за сп. “Зюддойче магацин”. На корицата той позира с показан среден пръст. Снимката е направена за рубриката “Интервю без думи” и е отговор на въпроса какво мисли за критиците си.

Изборите в Германия може да завършат с фотофиниш, показват последните проучвания на обществените нагласи. Според тях социалдемократите топят разликата с управляващите консерватори на Ангела Меркел и вече изостават само с 9% от тях. Голямата изненада на 22 септември се очаква от антиевропейската партия “Алтернатива за Германия”.

Според проучване на общественото мнение тази седмица опозицията от социалдемократи и зелени вече има 37% одобрение срещу 46% за управляващата в момента коалиция. ХДС ще вземат 40%, а либералите едва 6%. “Алтернатива за Германия” в момента печели около 4% одобрение и е твърде вероятно да влезе в Бундестага. Бариерата в Германия е 5%.

Антипропаганда!

Орешарски избяга от БНТ през БОКЛУДЖИЙСКИЯ ИЗХОД

Снощи петък, 13-ти. Според прогнозите – ден фатален. След като стана ясно, че премиерът на
страната ще гостува в студиото на Панорама по БНТ, протестът рязко смени ритъма и посоката си и окупира сградата на телевизията. Никой не беше подготвен за тази акция, а полицията започна да се струпва от близо и далеч, за да може да осигури кордон на премиера да влезе в националната телевизия, под викове: „КОЙ?“, „ОСТАВКА“ и „МАФИЯ“.
Най- смешното беше, че Пламен Орешарски напусна сградата позорно през входа, откъдето изхвърлят боклуците на БНТ. 

Актуално!

Даниел Вълчев: Не съм скучаеща домакиня да се прехласвам по Борисов

„Аз не съм скучаеща домакиня да се прехласвам по Борисов“. Така Вълчев обясни своето и на
партията отношение към лидера на ГЕРБ. „Приказките, че ще дойде юнак на бял кон, който ще избие лошите и ще въздаде справедливост за всички хора, няма да станат“, допълни той. Вълчев обясни, че не е фен на бившия премиер, но и не е негов противник. Това сподели в предаването „На светло“ по Нова телевизия
Реформаторският блок, от който е част и „България на гражданите“, е приел в редиците си бившия министър Трайчо Трайков, защото „той е с автентично дясно мислене и мястото му е в Реформаторския блок“.
Той посочи, че в последната предизборна кампания ГЕРБ са агитирали да ги изберат, за да не се върнат ДПС и БСП, а БСП – за да не се повтори управлението на ГЕРБ. „Т.е. хората трябваше да избират за това какво да не се случи“, каза Вълчев и допълни, че е крайно време да започнат да гласуват за обратното.

Вяра!

Почитаме Кръста Господен

На 14 септември Православната църква за четвърти път се прекланя пред животворната сила
на Кръста Господен.
В българският народен календар празникът е известен като

Кръстовден или Кръстов

и се отбелязва всяка година на 14 септември.

Народът го е нарекъл така не само заради “честния кръст”, а защото вярва, че тогава денят “се кръстосва с вечерта”,  настъпва есенното равноденствие.

По стар обичай жените ходят на църква, палят свещи за здраве и раздават питки в името на светия животворящ кръст Господен. Свещеникът обикаля къщите и хармана, ръси със светена вода за благополучие и щастие на семейството.

Кръстов се смята за празник на земята и благодатен ден за начало на есенната сеитба и гроздобер. За да има берекет по нивите и лозята, не се оставя нищо  почерняло на огнището, а мъжете освещават първите семена, приготвени за посев.

За празника жените раздават прясна пита – „житна жертва“, с която се умилостивяват стихиите, за да има здраве и берекет. Първото откъснато грозде се освещава в черквата и се раздава за плодородие.

По традиция на Кръстовден се спазва строг пост в чест на Кръста Господен. Нарежда се софра само с постни храни - зелник с праз лук, печена тиква. На обредната трапеза отецът полага църковния кръст върху нова тъкана покривка. Стопаните го даряват с варива и зеленчуци и най-вече с жито от новата реколта.

В някои села Кръстов се чества като празник на народните лечителки и баячки. На този ден всеки, намерил изцеление за страданието си, отива при своята лечителка с прясна пита и цветя, дребни подаръци и пари, за да засвидетелствува своята благодарност и уважение.

Антипропаганда!

Орешарски, дека ти е намалението на тока?

След така афишираното поевтиняване на тока ето  какви сметки плащат хората за август:

Мозайка!

Бум на магиите срещу кризата

В кризата има повишен интерес на хората към всякакви магии, врачувания и талисмани.
Особено към тези, които обещават бърза печалба. Тенденцията не е нова и от нея се възползват екстрасенси, врачки и всякакви шарлатани. Оказва се, че повишеното търсене е накарало „магьосниците“ да вдигнат тарифите, съобщава „Телеграф“.
Рекламите от типа „Ако отдавна не сте печелили нищо от лотарията, просто си поръчайте магия“ заливат интернет. Стотици сайтове предлагат всевъзможни услуги – от магия за късмет до причудливи талисмани. До 200 лв. стигат заклинанията, които обещават успешен бизнес или шестица от тотото.

За няколко месеца цената на услугата скочи от 30 на 46 лв при един от „търговците“. Обикновените амулети за успех вървят между 20 и 50 лв. В навечерието на новата учебна година заешката лапичка усилено се рекламира като полезна за ученици и студенти, защото носела високи оценки. Цената й е 15 лв.

Предлагането на амулети е изключително разнообразно. Сребърно ковчеже за 40 лв. Сбъдва желания. Накитите от оникс за около 35 лв. пазят от лоши очи. Има и промоции – при покупка на два броя цената пада. Нова мода в амулетите са празните яйца от щраус или техни черупки. Изписват ги с вълшебни знаци и им поставят магически камъни. Малко парче от черупката струва 10 лв., а цяло голямо яйце може да удари и 200 лв. Тибетски пеещи кутии, рунически комплекти за гадаене и магически книги, както и вълшебна кристална топка се търгуват от 20 до 50 лв. в интернет.

Традиционните магии за любов продължават да са сред най-търсените, макар че цената им е по-скромна. Тарифата им е около 100 лв. Имат и една особена разновидност – срещу изневяра. Срещу 50 до 100 лв. ревнивците се застраховат, че никой няма да погледне половинката им, а ако това се случи – че тя няма да им отвърне на флирта. Посетители на тематичните форуми коментират, че това е опасно, защото хора често напускат любимите си, след като разбират, че им е била направена магия.

По-опасно, обаче, звучи тарифата от 50 до 120 лв. за отвари срещу уроки, болести и зависимости. Отчаяни съпруги са готови да платят, за да отърват мъжете си от алкохолизма, а още по-уплашени майки искат да спасят децата си от наркомания. Не е ясно, обаче, какви са използваните билки и как те биха се отразили на здравето на съответния „пациент.

Модерните технологии влияят и на древните ритуали. Вече се предлагат SMS-и, които освобождават от лош късмет. Тарифата за едно такова съобщение е между 3 и 5 лв. По същия начин сайтове обещават на хората късмет и избавяне от болката за три дни. Предлага се и онлайн гледане на таро.

Смех

- Как са се появили ирландските танци?
- Имало е много бира, а малко тоалетни...
    *
Мъжете са като градския транспорт: чакаш, чакаш нужния ти номер, а него го няма ли, няма...А после ти писва и се отказваш и пътуваш с прекачвания.
    *
- Разликата между бедния и богатия швейцарец?
- Бедния сам си мие мерцедеса.
    *
Стоял един заек пред една пещера и си дялкал нещо на един камък.
Минала лисицата и го попитала
- Какво правиш?
- Пиша дипломна работа "Как зайците могата да ядат лисици".
Лисицата се ядосала много и го заплашила, че ще го изяде. Вкарала го в пещерата, но след малко излязъл само заека и продължил да си дялка. Не след дълго минал койота и се зачудил, какво прави дългоухия. Заека пак отговорил, че пише дипломна работа "Как зайците могат да ядат койоти". След като койота се ядосал и му казал, че ще го изяде за наказание, заекът го поканил в пещерата да се разберат. Но отново излязъл само заекът.
След още половин час наминал и вълкът.
- Сега ще те изям, но ми кажи какво дялкаш на този камък?!
- Пиша дипломна работа "Как зайците могат да ядат вълци" - отговорил заека.
- Сега ще видиш, ти! - ядосал се вълка.
Отново влезли в пещерата и отново излязъл сам след това. В същото време, вътре в пещерата един лъв си чоплил зъбите с клечка, а заекът тихо казал:
- Не е важно, какво пишеш, а кой ти е научния ръководител.
   *
Интересен факт
- негрите традиционно са лидери я бягането, а белите в стрелбата.
   *
"Вярвам, че ще доживея деня, в който Бойко Борисов ще е в студиото и едновременно ще се обади по телефона".
   *
След двудневен тиймбилдинг служители на фирмата решават да си направят шега с колега, като му слагат кутийка с презервативи в куфара. Той се прибира вкъщи, жена му разопакова багажа, и след като тя задава въпрос "Какво е това в куфара ти?", отговаря:
- Мила, не ти ли казах, че на всички раздадоха пакет презервативи, във връзка с кампанията за борба със СПИН? Както виждаш- неизползвани са.
Проблем, обаче, имаха останалите от колектива. Цяла седмица жените им искаха да знаят КЪДЕ, ПО ДЯВОЛИТЕ, СА РАЗДАДЕНИТЕ ПРЕЗЕРВАТИВИ????

петък, 13 септември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 92-и!

За 92-ри ден те се събират демонстранти срещу правителството пред Министерски съвет.
Вечерният дъжд не разколеба протестиращите.

Разкрития!

Цветан Василев  се опитва да цензурира "Дойче веле" и "Ню Йорк таймс"

Небивал скандал на европейския медиен пазар забърка олигархът Цветан Василев, заедно с
пиарите си – този път той се опитва да уволни журналисти от световноизвестна медия.
Понижение грози ръководителят на българската редакция на германското радио "Дойче веле" (Deutsche Welle) Александър Андреев заради писмо на Корпоративна търговска банка (КТБ) на Василев.
В последните дни в сектора се коментира, че журналистите Иван Бедров и Еми Барух вече няма да са коментатори за сайта на “Дойче веле“.
Същото остро писмо КТБ изпратило и до "Ню Йорк таймс". Текст от цели 37 страници, писан вероятно от екип юристи, назидава американската редакция за неправилно отразяване на политическия живот у нас чрез кореспонденции за протестите в София
Потърсени за коментар, Барух и Андреев отказват да говорят по темата, но по неофициална информация проблемът е възникнал заради изпратено в Deutsche Welle писмо от КТБ с мажоритарен собственик и председател на борда на директорите Цветан Василев, срещу когото те всекидневно участват в протестите #ДАНСWithMe.
В писмото на КТБ обаче традиционно „по-пиарски“ се твърди, че „определени текстове, публикувани в сайта на българската секция, са в нарушение на професионалните стандарти на медиата и в тях има неверни твърдения и тенденциозни коментари, уронващи доброто име на Корпоративна търговска банка“.
Източниците от Дойче веле потвърдиха, че “действително има писмо, но не уточниха от чие име е и какъв е характерът му”.
Пред "Капитал" говорителят от централата на радиото Йоханес Хофман заявява, че в Deutsche Welle  е получено от България подробно писмо по повод отразяването на новините на български език.
“В момента проверяваме повдигнатите в писмото въпроси. По този повод ще бъде изслушан и отговорният ръководител на редакцията Александър Андреев", каза Йоханес Хофман.
Той уточни, че Александър Андреев в момента е в отпуск и се връща следващата седмица, като допълни, "и дума не може да става за понижаване".
Йоханес Хофман обясни, че по-подробни отговори на въпросите щял да даде следващата седмица, а именно - от кого е изпратено писмото и какви са основните възражения в него, както и какви ще са последствията за медиата и за българската секция.

Актуален коментар!

Да си пазим барута и чорапите сухи за да удържим на атаките

Радан Кънев, лидер на ДСБ
Ден след представянето на Гражданския съвет на Реформаторски блок, компроматните машини (да не използвам истинската дума) са вече заредени, насочени и започват да стрелят. Съвсем очаквано, и с оглед на българските публични реалности - позитивно. Ако не пречиш никому, нищо не променяш. А ние вече променихме устойчиви и вредни начини на правене на политика, със съвсем ясен потенциал да променяме начина, по който се използва властта и по който се харчат парите на данъкоплатците.
Тези пари са основна хранителна среда на бинзнес-политическо-медийните групировки, които в богатия свят наричат мафия и успешно се борят с тях. Той затова е богат де...
Преди ни атакуваха защо сме разделени (с известно основание), сега - защо се обединяваме.
Обявяваха ни за лидерски партии, сега проблемът е, че не сме.
Нападат ни едновременно че обслужваме БСП и ДПС срещу ГЕРБ, и че сме се договорили с ГЕРБ.
Дори не говоря за личните обиди и компромати - те
ще валят като ноемврийски дъжд
А истината е, че просто не разбират какво се случва. Не познават европейските модели на политическа дейност, по които работи РБ. Не знаят как вместо "калинки vs. криминали" при нас идват, напълно безплатно, университетски преподаватели. Не вярват, че 40 души могат да вземат решения с консенсус - достатъчното условие е тези решения да са принципни, а не "делене на баница" - а те такива през живота си не са обсъждали...

Въпросът е само да удържим на атаките, да водим борбата не на техния кален терен, а на терена на реформаторските идеи и политики. Да я водим настъпателно, смело, с вяра в промяната. И да си пазим барута и чорапите сухи.

Актуално!

Варна с 30 нови тролейбуса

Градският транспорт във Варна ще бъде обновен с 30 нови тролейбуса. Превозните средства са
закупени с европейски средства по проект. Те са на обща стойност 28 млн. лева и според договора, първите седем от тях трябва да бъдат предоставени около средата на следващата година, съобщи днес кметът на морската столица Иван Портних.

Новите тролейбуси са климатизирани, а гаранцията им е 37 месеца или 210 000 километра. Превозните средства разполагат и с автономен дизелов двигател.

Портних заяви още, че при по-бързо съгласуване от Министерството на финансите на процедурата за доставка на новите автобуси по проекта за интегриран градски транспорт, е възможно още следващата седмица общината да подпише договора и за тяхната доставка.

Актуален въпрос!

Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС? Кой уби Лора Палмър?

Помните ли култовия за 80-те години сериал "Туин Пийкс" на не по-малко култовия режисьор
Дейвид Линч? Малко градче, убийство на местната красавица, сексапилен ФБР агент и големият въпрос, който тегне двайсетина серии: "Кой уби Лора Палмър?" През пет епизода - най-различни версии. Започва последната и си казваш - няма как, този път ще ни кажат. Да, ама не казват. Дейвид Линч ни повежда в едни странни подсъзнателни пластове, едни джуджета и великани говорят неразбираемо. И филмът свършва. Пълно разочарование за любителите на фабулата и катарзис за изкушените да дълбаят в тъмната същност на човешката душа. Така изглежда и ситуацията с големият въпрос: Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС? Вече 91 дни разказват най-различни версии. И днес в Народното Събрание брифинг на Орешарски завърши така:
“Утре е 14 септември и стават три месеца, откакто Делян Пеевски бе гласуван в парламента. Кой в крайна сметка направи предложението, кой изрече името”, бе въпросът на Полина Паунова от Mediapool.
Думите й ядосаха министър-председателя и той прекрати брифинга с думите: “Струва ми се, че приключихте с рационалните въпроси”.
А до днес ето какви бяха основните версии:

14 юни около 13ч. Премиерът Пламен Орешарски съобщи, че номинирането на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС било измежду няколко кандидатури. Той отказа пред медиите да назове имена, защото не бил взел съгласието на хората. ...
19:20ч. "Делян Пеевски има волята и желанието да работи за държавата. Аз съм убеден, че ще се постарае". Така лидерът на БСП Сергей Станишев аргументира в интервю за Би Ти Ви подкрепата си за депутата от ДПС Делян Пеевски като шеф на ДАНС. ...
16 юни  Официална позиция на ДПС: Орешарски ни предложи Пеевски и ние, понеже ни е колега, го гласувахме
17 юни Янаки Стоилов зам. Председател на БСП: Допускам, че Пеевски се е самономинирал.
Пламен Орешарски: Трудно ми е в момента да кажа кой за първи път е споменал името на Пеевски за шеф на ДАНС.
3 месеца по-късно... Сергей Станишев: Разбира се, че Пеевски е предложение на ДПС
Преди 2 дни: Лютви Местан опроверга Сергей Станишев за това, че Делян Пеевски е бил предложен за шеф на ДАНС от ДПС.

Актуално!

Бойко Борисов към Станишев: Мързеливци да не ми казват, че съм спал

Съжалявам, че г-н Местан от няколко дни не е работа. Явно е зает с даване на интервюта. Така
започна изказването си в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, но после бързо нападна Сергей Станишев, който се изказа преди него по темата за европейските фондове.
"Европейските съвети през изминалите няколко годни действително бяха действително един огромно изпитание за целостта на ЕС", заяви Борисов по повод думите на Сергей Станишев, че е спал по време на Европейския съвет. Той посъветва депутатите да се обърнат към европейските си колеги: "Питайте ги как се водеха дебати по 36 часа. В 5 ч. сутринта дамите ходеха да си оправят външния вид".

"За първи път се гледаше бюджет, в който не се дават повече пари. Не кой да получи повече, а за драстично намаляване на бюджетите на различните държави", припомни Борисов. "Не си представям, ако бяха в Испания премиер и се върна от 35 на 15 млрд. намаление.

"Това, което направихме, то се вижда. И затова сме отново първа политическа сила, господине. А вие не сте. Вие сте все трета", репликира той и депутатите от ДПС.

"Г-н Орешарски, аз действително искам да ви помоля по тази толкова важна тема да не допускате вие политизиране. Защото веднъж в предишно управление бяха спирани фондове. Това не трябва да се допуска. Те не го наричат "спиране", а "несъответствие". Но няма пари, едно и също е", каза още Борисов.

"Парите, ако ги усвоим всичките, това са 26-27 млрд. лв. да влязат в България. Никой няма да ни даде подобни пари. Никой както Брюксел не дава готови пари", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Не е вярно, че сме дали отколкото сме получили", отговори той и на констатацията на "Атака".

"Когато по важни теми се казва, че някой е спал, а в същото време го казва някой, който е доказано мързелив, аз не мога така да работя", заяви Борисов.

Разкрития!

Еврейските планове срещу света

Евреите с власт  се опитват от векове наред да прокарват омразата си и заблужденията си сред нормалните граждани на земята с цел масов контрол.
Всичко описано е реалност. Но дали ще го разберете?
Равин Менахем Мендел Шнеерсон
Роден е на 18 април 1902 г. в град Николаев, Украйна, в семейството на Леви Ицхак
Шнеерсон, правнук на Цемах Цедек, третата глава на Хабад, и съпругата му Хана, дъщерята на Меир Шломо Яновски, равин на град Николаев. Кръстен в чест на Менахем Мендел Шнеерсон (на Цемах Цедек). Най-големият от тримата синове., През 1909 г. баща му е назначен за равин на град Днепропетровск (Екатеринослав), и семейството му се премества там. Баща му лично е бил замесен в обучението му. Доста бързо научил основната еврейска литература. Освен това, независимо изучавал и светски науки. Славата му дошла до любавическия равин Йосеф Ицхак Шнеерсон, който много скоро го сгодил за своята втора дъщеря. През октомври 1927 г., заедно с бъдещия си тъст и младоженката Хая Мушка напуска Съветския съюз. През 1928 г. се жени във Варшава за Хая Мушка.

Продължил обучението си в равинската семинария Хилдесхайм, в Германия, а след това станал доброволец в университета Фридрих Вилхелм, в департаментите за философия и инженеринг. През 1933 г. се премества в Париж, където завършва гимназия в инженерния отдел във висше училище по машиностроене и електроника. След това се присъединил към катедра за математика в Сорбонския колеж. През 1940 г. е принуден да напусне училище, три дни преди превземането на Париж от нацистите и създаването на морската блокада се евакуирал във Виши, а след това в Ница, където остава до излизането от Европа.

След като се премества в Ню Йорк през 1941 г., работил известно време в корабостроителницата в Бруклин. Тогава той започнал да помога на тъста си, който също билевакуиран през 1940 г. от Варшава, и също се установил в Ню Йорк. Помага му за разширяване на дейността на Хабад. През 1942 г., тъст му го назначил за директор на централните организации на младежкото движение Хабад и издаетлство Кехос. През 1950 г. тъста починал.

През 1951 г. след провала на по-големия брат в хасидското учение Менахем Мендел поемаръководството на движението и се превърнал в седмия Равин Любавич.

Като лидер на Хабад провеждал широки дейности за разпространение на еврейското обучение на евреи от всички възрасти. Отворил нови Любавич Йешива, в които заедно с Талмуда учили и Хасидизмът в САЩ, Канада, Австралия, Англия, Франция, Израел и Русия. Изградил система от училища Йосеф Ицхак, които заедно с общообразователните курсове за студенти получавали основното еврейско образование. Създадал училища и семинари за момичета: Бейт Ривка и Бейт Хана, които в допълнение към получаването на диплома за средно образование и степен на по-сериозно ниво преподавал и Хасидските учения. Изградил е системата Колел Леви Ицхак за евреите да учат на възрастта след пенсиониране. Представете си обхвата на цялата тази индоктринация.

Известна хасидска поговорка казва “Всеки вижда в хасидския си Равин - Машиах (месия)“, тя е основана на факта, че Хабад започнали да говорят открито за това, че Равин Менахем Мендел Шнеерсон е “Месията”.

Равин Менахем Мендел Шнеерсон умрял на 92 г., 12 юни 1994 г.

Той е бил седмият и последен равин на Хабад Любавич (означава: мъдрост, разум, знание – имената на горните три сфирот в Кабала) – юдейско религиозно движение, което още в началото на 19-ти век има около 200 000 привърженици. Създадено е през 1772 г. Благодарение на Шнеерсон обученията на това движение били разпространени в много страни. Той е един от най-известните еврейски фигури на XX век. Смята се за месия от някои от неговите последователи, някои от които не признават неговата физическа смърт. През 1994 г. е награден посмъртно с едно от най-високите отличия на САЩ – златен медал на Конгреса. Станал наследник на тъста си. Продължил да полага усилия за разширяване дейността на Хабад в САЩ. Бил е също в постоянен контакт с неговите привърженици в СССР. Продължил създаването на центрове на движението в най-големите еврейски общности в света, както и центрове за еврейски туристи в Индия и Тайланд. Уважаван като еврейски духовен водач на много политици в САЩ и Израел.

Хасидите – кои са те?

Първите хасиди, последователи на Баал Шем, са били елитът на еврейското общество. Сред тях е имало много учени-мъдреци, повечето от които днес вече са забравени. В рамките на юдейското вероучение хасидите, както още е наречено „Тайното общество на благочестивите“ или „Тайното знание“, се появява в началото на нашата ера. То представлява секта, отделила се от ортодоксалния юдеизъм и противопоставяща му се. Появява се през XII-XIII век в Германия. Първоначално членовете на движението са се опитвали да постигат благочестие чрез аскетизъм, подчинение на строги морални норми и постоянна молитва. Повлияни от еврейската мистика на кабала, първите хасиди вярвали, че Бог се проявява в Божествена слава (ка-воз). Те отричали божествеността на Исус Христос и живеели в постоянно очакване на новия Месия.

Най-известният средновековен хасидски трактат „Сефер Хасидим“ („Книга на благочествите“) е написан през XIII век от Йехуда ха Хасид. В тази книга се съдържат основните предписания за отношението на евреите към езичниците, образованието, молитвата и обществения живот. Възраждането на хасидизма като крупно мистично национално движение води началото си от XVIII век, когато Израел бен-Елиезар, известен като Баал-Шем-Тов организира в Подолия народно движение, членовете на които започват да се наричат хасиди.

С възникването си хасидското движение е било насочено към схоластичното философстване върху ортодоксалния юдеизъм и е било „в защита на радостната молитва и духовното просветление“. За духовните ръководители на хасидските общности са били избирани цадаки (праведните хора), като било считано, че те са достигнали единение с Бога и са способни да обучават останалите как да общуват с Бог.

Постепенно движението се разраства в Западна Украйна и Русия. Хасидизмът е бил осъждан от ортодоксалните евреи. Постепенно обаче той се превръща в най-мощното тайно мистично движение. Днес то е получило широко разпространение не само в Израел, но и в Съединените щати.

Най-силното задкулисно влияние на хасидите в целия свят се осъществява в областта на финансите, външната политика, средствата за масова информация, киното и телевизията. Сред известните съвременни хасиди са художникът Марк Шагал, режисьорът Стивън Спилбърг и много, много други.

Хасидите разпространяват националистически идеи за богоизбраността на евреите и отричат божествеността на Исус Христос. Те призовават за подготвянето за идването на земния цар на Израел и пропагандират неговото възцаряване над целия свят.
Това до тук беше основната информация, която ще срещнете навсякъде по медиите, от устата на хората и почитателите, от съзнанията на хасидите и глобалната индоктринация на цивилизациите. Знайте и разберете, че ви се представят хиляди и хиляди различия на мнения и описания. Всичките тези заблуждения са част от един наистина коварен план за господството над дресираните маси от хора. Хасидите – това са сложилите основите на ционизмът в модерния свят. Фашизмът като общоизвестна идеология е рожба на ужасният еврейски расизъм/нацизъм и огромната омраза насочена към всички човешки същества, които не са евреи като тях – ционистите хасиди. Продължаваме…
Ционистите и хората с власт:










Има още много подобни снимки, те просто са навсякъде, където има власт. Повечето от лицата на власт вече са поставени евреи.

Това писмо е било изпратено преди години в редакцията на в-к Славянин от равина от Синедриона Равин Менахем Мендел Шнеерсон – същия, на когото се кланял по някаква случайност Путин!


1. Нашата специална тактика с борбата със славяните, по своята херметична същност представлява Тайно знание. Основните сили в нашата борба ще хвърлим срещу славянството. А родоотстъпниците, които са се сближили с нас, поради общи интереси, след като бъдат употребени за нашите цели, ще изхвърлим от нашето общество. Славянството, най-вече руснаците са най-непокорния народ на земята. Те са непокорни заради своите психически и умствени способности, заложени в техните гени от много поколения, гени, които не се поддават на манипулация. Славянинът може да бъде унищожен, но никога поробен!
2. Нашите методи на борба съвсем не са военни, а идеологически и икономически, с използване на силовите структури, снабдени с най-съвременните оръжия на физическо унищожение на бунтуващите се. Най-напред ние ще разединим всички славянски народи (те са около 300 000 000, половината от които руснаци) на малки, отслабени държавици, с прекъснати връзки между тях. Тук ще използваме нашият стар изпитан метод: РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ. Ще се погрижим да настроим тези държавици една срещу друга, да ги въвлечем във войни помежду им с цел взаимно унищожение. В същото време, обаче, ние няма да позволим на нито една страна да се самоопредели на основата на националните си ценности и традиции. В тази война на глупаците славянското котило ще отслабва, а нашите сили ще укрепват. Ние сме главните виновници за войните, но уж стоим настрана и не само не участваме в кървавите събития, но изглежда, че изобщо не се месим в тях. Освен това ние ще си създадем гаранции за пълна безопасност. В съзнанието на славяните-профани (непосветените), ще заложим такива стереотипи на мислене, при които най-страшната дума ще бъде “антисемит”, думата “евреи” ще се произнася шепнешком.

3. Тъпият славянски етнос не разбира, че най-страшните фашисти са тези, които никога и никъде не говорят открито за фашизъм, а организират всичко по най-демократичен начин. Ние дори ще забраним думата “фашист”. От този етикет ще се страхува всеки, на когото го лепнем. Ние много добре знаем, че национализмът сплотява нацията и я прави силна. Лозунгът “интернационализъм” вече е остарял и не действа, затова ще го заменим с “общочовешки ценности”, което е същото. Ние не ще допуснем да се надигне никакъв национализъм, а тези националистически движения, които се стремят да освободят народа си от нашия диктат, ще унищожим с огън и меч, както правим това в Грузия, Армения и Сърбия. За сметка на това пък ще осигурим пълно процъфтяване на нашия национализъм – ционизма, или по-точно еврейският фашизъм, който благодарение на своята тайна и мощна организация, представлява свръхфашизъм. Неслучайно генералната асамблея на ООН в 1975 г., прие резолюция, в която ционизма се определя като най-отявлена “форма на расизъм и расова дискриминация”, но в резултат на нашето победно шествие по цялата планета, в 1992 г. това решение е отменено. Този международен орган ние превърнахме в наше оръжие, за да властваме над “всички царства и народи”.

4. Ние ще лишим многочислените славяни от националния им елит, който реално определя развитието на събитията, прогреса на страната, и, в крайна сметка хода на цялата история. За тази цел ще понижим образователното им равнище, още през идните 5 години ще закрием половината от висшите им институти, а в другата половина ще учим ние. Там ще пуснем също арменци, чеченци, цигани и други етноси. Ние ще се погрижим в правителствата на славянските страни да има колко е възможно по-малко представители на коренните народи, които ще бъдат подменени с нашия еврейски елит. В средствата за масова информация – по радиото, телевизията, в печата, в изкуството, в литературата, театъра, киното, ние постепенно ще изместим националните кадри и ще ги заменим с наши (или, в краен случай, космополитни). Ще проведем “хуманизация” в образованието, в резултат на която предметите, които възпитават логическото мислене, ще бъдат омаловажени и унищожени – а) език и литература, б) физика и математика. За историята няма какво да говорим. Ще дадем на стадото нашите възгледи за историята, където ще покажем, че цялата човешка еволюция върви към признаването на богоизбраната нация на юдеите за владетели на целия свят. Ние няма да допуснем в тези страни да се развиват науките, а тяхното ядро (Академията на науките), ще приюти само наши хора. Няма да допуснем развитието на високи технологии, което ще доведе до пълен упадък на промишлеността. Тя ще бъде сведена до производството на предмети от първа необходимост за ограничения контингент роби, които ще добиват суровини за нашата промишленост. Сред гражданите има много инженери, квалифицирани работници, учители. Ние ще им създадем такива условия за живот (безработица, високи наеми, високи цени на комуналните услуги и транспорт), че те сами ще избягат в глухите села.

Разложете младежта и ще погубите нацията. Това е наш девиз! Ние ще лишим вашето общество от младеж, като я разложим със секс, рок, насилие, алкохол, пушене и наркотици, т.е. ще лишим вашето общество от бъдеще. Ние ще ударим по семейството, ще го разрушим, ще съкратим раждаемостта.

Хитлер е бил глупаво момченце. Той е действал направо, открито. Оставил е кървави следи. Ние действаме много по-хитро: не оставяме следи. Не се е родил. Няма виновни. От затворите ще пускаме углавните престъпници, за да има повече убийства, грабежи и нестабилност в обществото. Амнистията ще важи само за крадците и убийците, накратко за всички престъпници освен осъдените за “разпалване на междуетнически вражди”, което засега замества закона против антисемитизма. Ще посеем сред народа страх. Страх за живота, който вече нищо няма да струва, страх за работното място, което всяка минута може да бъде изгубено, страх за бъдещето на вашите деца.

Ще ви управляваме със страх.

5. Тези грандиозни задачи ще бъдат осъществени в няколко етапа. Истина е, че има още една структурна организация – Православната църква. Ние ще изпратим там за свещеници свои юдейски представители. Талмудът разрешава показно да се изпълняват ритуали на други религии, стига да се изпълнява в душата юдейската вяра. Останалите ще подкупим. А тези които са неподкупни ще унищожим. Славяните нямат други що годе организирани структури, а освен това стадото е неспособно да се обединява и да създава такива, тъй като вече се е сплуло и е деградирало.

6. За провеждането на тези изключително важни за нас мероприятия, под предлог за “демократични преобразувания” ще дадем на славянското стадо президент-марионетка. С повече блясък, шум и помпозност! Това ще отвлече вниманието от нашата тайна активна работа по “структуриране на населението” по новия образец, който ни е необходим. Президентът е само параван, ужим избран от целия народ (а ние ще нагласим избирателните процедури така, че всичко да изглежда законно), зад който ще управляваме всички необходими процеси. На президентът ще бъдат дадени неограничени правомощия. Чрез подмяна на висшите кадри в силовите структури той ще постави начело наши хора. Армията, МВР, Тайните служби и всички видове специални поделения ще бъдат пряко подчинени на президента, а значи – на нас. Ние само ще държим конците, с които са вързани ръцете на президента. И ние ще дърпаме тези конци така, както е необходимо за осъществяването на грандиозния ни замисъл да покорим всички племена и царства, да ги подчиним на нашият свръхнарод, избран от израелевия бог.

7. Но най-важното са парите. Те правят всичко. Те са власт. Те са сила. Който има пари, той има оръжие. Свръхсъвременно! Той притежава наемна армия. Парите управляват средствата за масова информация, които баламосват милиардното човешко стадо. С тях се купуват необходимите хора. Те очистват “непокорните”. Бомбардират съпротивляващите се фанатици, иракчани, сърби, а в перспектива – и руснаци. Всичко се решава от капитала и от държавната власт. Ние вече над 3 000 години практикуваме тези занаяти – натрупване на капитал и манипулация на властта. В това отношение никой не може да ни съперничи. Вие нямате пари. Нито своя власт. Няма и да имате, няма и да ви позволим!

Ние безкрайно ви мразим! Тази ненавист ни дава сили да ви се усмихваме мило, да печелим вашето доверие и да ви ръководим, демонстрирайки “загриженост” за вас и вашите деца, за бъдещите ви внуци и правнуци, които така и няма да се родят.

Засега главното е да се задържим поне още няколко години. След това няма да имаме никакви проблеми. Ще си създадем такива защитни средства, че никой от вас няма да смее да надигне глава. Всичко, което става в обществото ще ни бъде известно, ще бъде под пълен контрол и тайно ще управляваме и никой не може да ни попречи

Антипропаганда!

Смех

На стюардесите им върви повече. При тях мъжете веднага са им подредени по класи.

    *
- Деца, утре ще имаме много важно контролно! – казва учителката. – Никой да не отсъства! Не се приемат никакви извинения!
- А ако съм преуморен от секс? – прави се на интересен Иванчо.
- Ще пишеш с другата ръка.
    *
Стар евреин иска да си смени фамилията. Всички са шокирани, дядо, защо ти е, тъй или иначе скоро ще...
Евреинът:"Намерих една надгробна плоча, що да отива зян?"
    *
Защо петък, 13, се смята за лош ден?
- Защото в този ден се събират всички вещици, киликандзери, русалки, фурии, самодиви и беснеят до зори.
- Виж ти... Какво съвпадение! Няма да ми повярвате, за малко да го сбъркам с осми март!
    *
В България докато не дадеш рушвет - борбата с корупцията не започва.
    *
Две приятелки са в магазин. Едната трябва да избере подарък за мъжа си, а другата й казва:
- За какво му е на женен мъж толкова голям портфейл?
    *
Намерило семейство Иванови два билета за театър в пощенската си кутия и бележка:
"Познай от кой?"
Отишли те на театъра и като се върнали у дома, видяли, че са ги обрали и една бележка на входа:
"Сега сетихте ли се?!"

четвъртък, 12 септември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 91-и!

Протестът срещу правителството на Пламен Орешарски продължава. 
Тази вечер в него се включиха около 300 души.

Актуално!

Асад обяви,че сдава оръжието!

Държавният глава на Сирия Башар Асад заяви, че страната ще предаде химическото си оръжие
под международен контрол. Асад говори в интервю за телевизионния канал "Россия 24".
Асад добави обаче, предаването ще се случи не заради заплахите от страна на САЩ, а заради Русия. "Американските заплахи не повлияха на нашето решение", каза Асад. Сирийският лидер допълни, че Сирия ще изпрати до ООН документ за споразумението за предаване на химическите оръжия под международен контрол.

Думите на Асад идват в момент, в който външните министри на Русия и САЩ се подготвят за ключови преговори в Женева по Сирийската криза.

По-рано през деня "Ню Йорк Таймс" публикува статия на президента на Русия Владимир Путин, в която руският лидер предупреждава САЩ във връзка с плановете на Вашингтон за военна операция в Сирия. Руският президент предупреждава, че подобни действия биха предизвикали нова вълна от тероризъм, която може да прехвърли пределите на Сирия.

Външният министър на Русия Сергей Лавров пък заяви преди срещата с Джон Кери: "Сигурен съм, че има шанс за мир в Сирия". Той добави, че военна намеса в страната би довела до допълнително дестабилизиране на Сирия и региона.

Актуално!

Шофьор нарочно се вряза в турското посолство в София

Лек автомобил "паркира" в турското посолство на бул. "Васил Левски" в столицата. Инцидентът е станал около 14 часа днес.
Шофьорът на колата "Ауди" А4 е около 40-годишен. След като е разбил вратата на посолството, той е излязъл от автомобила си с вдигнати ръце. Секунди по-късно мъжът е бил повален на земята от охранител на дипломатическото представителство.
Свидетели разказват пред БНР, че шофьорът е викал, че иска да си отмъсти за убития си брат в Турция.

Актуално!

Бойко: Ще „вдигнат“ пенсиите- колкото „свалиха“ цената на тока!

„Видяхте ли с каква увереност Станишев говори, че са "свалили" цената на тока ? Така ще излъжат, че са "вдигнали" пенсиите и заплатите.“ Това публикува преди секунди Бойко Борисов в Туитър.

Скандално!

Сервираха умряла мишка на дете в пловдивската Инфекциозна болница! Снимка

За умряла мишка в храната на дете, лекувано в Инфекциозната болница в Пловдив,
сигнализира притеснена майка.
"Здравейте! Изпращам ви снимка, за да ви покажа какво дадоха тази сутрин за закуска на дете, лежащо в Инфекциозна клиника ВМИ -Пловдив. На снимката ще видите съвсем ясно умряла мишка в попарата на болното детенце", пише тя до местния в. "Марица".
Жената е силно притеснена за здравето на децата във въпросната клиника и се възмущава, че точно там, където се лекуват заразно болни, се случва подобно безобразие.

Разкрития!

Смело изказване на един белгийски евродепутат разтърси Западна Европа.


Някои западни медии коментираха, че речта е толкова шокираща, че ако нямаше видео биха се
осъмнили в нейната автентичност.
В Белгия назрява нов скандал. Един млад евродепутат обвини че страните от Европа незаконно свалят правителства под натиска на САЩ. Той предлага излизане от Евросъюза и НАТО… Толкова откровено и твърдо изказване никога не е чувано от европейските политици.
LAURENT LOUIS:
Благодаря, господин председател, господа министри, скъпи колеги. Белгия – това, безспорно, е страната на сюрреализма. Днес сутринта ние научихме от пресата, че белгийската армия е неспособна да се бори против неколцина радикално настроени въоръжени екстремисти на собствената си територия и че не е възможно те да бъдат обезопасени поради липсата на достатъчно юридически средства.
И, обратното, в същото това време ние вземаме решени да окажем помощ на Франция в нейната борба с тероризма чрез материално-техническа поддръжка на нейните операции в Мали!!! Какво ли не правим ние в борбата с тероризма… извън границите на нашата територия!.. Силно се надявам, че ще бъдем бдителни и няма да изпратим на тази антитерористична операция в Мали нашите знаменити белгийски войници-ислямисти. Говоря за това с хумор, обаче на мен изобщо не ми е смешно от това, което става сега в света.
На мен съвсем не ми е смешно, защото ръководителите на западноевропейските държави смятат народа за глупаци с помощта и с подкрепата на пресата, която сега се е превърнала в орган за пропаганда на съществуващата власт.

Почти навсякъде в света военните интервенции и дестабилизацията на режимите стават нещо обикновено явление. Превантивните войни стават правило и днес в името на демокрацията или борбата с тероризма нашите държави си присвояват правото да нарушават суверенитета на независими държави и да свалят техните законни ръководители.

Ирак и Афганистан станаха следствие от американска лъжа. След тях последваха Тунис, Египет, Либия, където благодарение на вашите решения нашата страна в първите редици взе участие в извършване на престъпления противчовечността, сваляйки във всеки случай един прогресивен или умерен режим и довеждайки на негово място ислямистки режим, първата инициатива на който –(и това е много странно)! – беше установяването на шериата. Същото става сега в Сирия, където Белгия, за свой срам, финансира доставката на въоръжения за ислямските бунтовници, които се опитват да свалят Башар ал Асад.

По този начин, в разгара на икономическата криза, когато все повече и повече белгийци изпитват трудности при плащането на жилището, храната, отоплението или лечението… и да, аз вече чувам, че ме наричат мръсен популист… а ето че министърът на външните работи е решил да предоставина сирийските въстаници 9 милиона евро. Разбира се, нас ще ни убеждават, че тези пари ще бъдат за хуманитарни цели… още една поредна лъжа! И, както виждате, нашата страна в последно време прави само това – участва в установяването на ислямистки режими в северна Африка и в Близкия изток.

А пък когато започнаха да твърдят, че е необходимо да отидем в Мали и да вземем участие в борбата против тероризма… е, мен просто ме досмеша. Това е лъжа! Прикривайки се с добри намерения, ние със свята намеса само защитаваме интересите на финансовия капитал и действаме по логиката на неоколониализма. Няма никаква логика да помагаме на Франция в името на борбата против ислямския тероризъм, когато в същото време ние подкрепяме в Сирия свалянето на Башар ал Асад от ислямските въстаници, които искат да наложат шариата, както това вече стана в Тунис или в Либия.

Трябва да прекратим тази лъжа и да не правим повече хората на глупаци. Дойде време да кажем истината. Въоръжавайки ислямските въстаници, както преди това западните страни въоръжаваха Осама бен Ладен, най-добрия приятел на американците, докато те не се отвърнаха от него, западните държави с тяхна помощ свалят законната власт, за да разполагат в “новите страни”, както те ги наричат, военни бази, създавайки благоприятен режим за националните предприятия.

Тоест, всичко това е чиста стратегия. В Ирак нашите американски съюзници сложиха ръка върху петролните запаси на страната. В Афганистан опиумът и наркотиците се оказаха много полезни и им помогнаха доста бързо да направят големи пари. В Либия, Тунис, Египет, а сега и в Сирия, главната цел беше и си остава и до сега свалянето на една умерена власт и заместването й с властта на ислямисти, които бързо стават обременителни и които ние безсрамно ще унищожаваме под предлог за борба против тероризма и защита на Израел.

Следователно, следващите цели вече са известни. Хващам бас, че след няколко месеца нашите погледи ще бъдат обърнати към Алжир и, в крайна сметка, към Иран. Войната за освобождение на народа от външен агресора е свещена.Но войната за защита на интересите на Съединените Американски щати, войната за защита на интересите на големите компании, (като „Арева”), войната за овладяване на находищата на злато, няма никакво отношение към свещеното и това превръща нашите страни в страни – агресори и убийци.

Никой не се осмелява да говори за това, но аз няма да мълча. Даже ако моята борба направи от мен враг на тази система, която потъпква правата на човека в името на финансовите, геостратегическите и неоколониалните интереси. Смятам за свой дълг и чест да заклеймя и да осъдя тази власт.

И искрено моля да ме извините за непарламентарния език, но на мен ми дотегна от всичките така наречени „благодетели”, били те десни, леви или центристи, които днес са заседнали в коридорите на нашата корумпирана власт и които няма да пропуснат да ми се подиграят. Аз не признавам нашите ръководители, които си играят с бомбите така, както малките деца играят на топка в училищния двор през междучасие. Аз не признавам онези, които смятат себе си за демократи, докато всъщност те са само едни обикновени престъпници.

Не изпитвам никакво уважение към журналистите, които имат наглостта да представят несъгласните с властта като умствено изостанали хора, макар прекрасно да знаят, че тези хора са абсолютно прави. Аз презирам в най-висока степен онези, които смятат себе си за крале в този свят и които ни диктуват своите закони, защото аз съм на страната на истината и справедливостта, на страната на невинните жертви на тези финансови акули. И на това основание реших да гласувам против тази резолюция, която праща нашата страна да подкрепя Франция в нейната неоколониална операция. От самото начало на френската операция беше организирана масова лъжа.

На нас ни казаха, че Франция само отговаря на призива за помощ на малийския президент, като очевидно съвсем са забравили, че този президент няма … абсолютно никаква легитимност! И че той беше поставен на власт за осигуряване на преходния период след държавния преврат през март 2012 година.

А кой подкрепи този държавен преврат? Кой го организира? За кого работи този “президент на преходния период?” Ето къде се крие първата лъжа. Френският президент Франсоа Оланд се осмелява да твърди, че той води война против джихадисти, които заплашват!… Да, те заплашват, представете си, територията на Франция и на цяла Европа! Но колко подла лъжа е това!

Подемайки този официален аргумент и използвайки го за сплашване на населението с повишаване на нивото на терористичната заплаха и въвеждайки в действие плана за предотвратяване на терористични актове, нашите ръководители и СМИ само потвърждават невъобразимата си наглост. Как може да стигнеш до там, че да посочваш този аргумент, ако Франция и Белгия, без да се колебаят, въоръжаваха и поддържаха джихадистите в Либия, а същите тези страни продължават и сега да поддържат тези джихадисти в Сирия?

Този повод служи само за прикриване на истинските стратегически и икономически проекти. Нашите страни вече не се страхуват от това противоречие, защото е направено всичко, за да бъде то скрито. Но въпреки това противоречието съществува. Утре няма да срещнете малиец, пристигнал в Европа да извърши терористичен акт. Освен ако не го извършат внезапно, с цел колкото може по-изкусно да оправдаят тази военна операция в Африка.

Нали 11 септември беше направен, за да се оправдае нахлуването в Ирак, незаконните арести, изтезанията и масовите убийства на невинни граждани. Тогава да бъде създаден малийски тероризъм… е, това не би трябвало да е прекалено сложно за нашите кръвожадни ръководители. Като друг аргумент, използван в последно време за оправдаване на военните операции, служи „защитата на правата на човека”!!!

Този аргумент и днес се използва за оправдаване на войната в Мали. Ами да! Ние сме длъжни да действаме, иначе злите радикални ислямисти ще установят в Мали шариата, ще замерят жените с камъни и ще секат ръцете на провинилите се. Ах да, какво благородно намерение… благородно и спасително, дума да не става! Но защо тогава, Боже мой, нашите странипомогнаха в Тунис и в Либия да дойдат на власт ислямистите, които установиха в тези страни „шариата”, докато до съвсем неотдавна тези страни бяха “съвременни и прогресивни“? Аз ви предлагам да попитате младите тунисци, които участваха в революцията в в Тунис, дали са доволни от сегашната ситуация? Всичко това е лицемерие.

Целта на войната в Мали е ясна като бял ден. Но тъй като за нея не говорят, аз ще ви я кажа. Целта на тази война е борбата против Китай, за да се даде възможност на нашия съюзник Америка да поддържа присъствието си в Африка и в Близкия изток. Именно към това са насочени тези неоколониални операции! И вие ще видите, че след края на тази операция Франция, без съмнение, ще запази военните си бази в Мали.

Тези бази ще служат и на американците, но в същото време – (защото така става винаги), западните компании ще разпределят помежду си изгодни договори, които отново ще лишат колонизираните страни от техните богатства и природни ресурси. Тогава, няма да крием истината, първите, които ще получат изгода от тази военна операция, ще се окажат собствениците и акционерите на френския гигант „Арева”, който през последните години се опитва да завладее урановите находища във Фалеа, една община от 17000 жители, разположена на 350 километра от Бамако.

И аз самия не знам защо, но нещо ми подсказва, че няма да трябва много време, за да бъде завладяна Фалеа с това находище. Аз не знам, … (просто на мен така ми се струва)… Затова не може да става и дума, за да взема участие в тази колонизация на природните ресурси, в тази колонизация по съвременен маниер. А онези, които се съмняват в моите доводи, аз искрено ги съветвам да се осведомят за природните богатства на Мали. Мали – това са също и огромни запаси от злато.

Но с от неотдавна тя се смята … съвсем отскоро, да … като страна, която разполага с ресурси със световно значение за … по добив на уран. Но кое е странното! Това е още една крачка към войната против Иран! Това е факт! По тези съображения и за да не попадна в клопката на лъжата, към която ни подкарват, аз реших да не подкрепя тази интервенция в Мали и ще гласувам против. Постъпвайки така, аз оставам последователен, защото никога не съм подкрепял в миналото нашите престъпни интервенции в Либия и в Сирия и представям себе си като единствения парламентарист в тази страна, който подкрепя принципа на ненамеса и борба против престъпните
деяния.

Аз смятам също, че отдавна е дошло време да сложим край на нашето участие в ООН или НАТО и да излезем от Европейския съюз, ако тази Европа, вместо да бъде опора на мира и хуманизма, става средство
за нападение и дестабилизация на суверенни държави в ръцете на финансовите магнати.

Накрая, аз бих искал да помоля нашето правителство да напомни на президента Оланд за задълженията, които произтичат от Женевската Конвенция по въпроса за спазването на правата на военнопленниците. Аз бях възмутен до дъното на душата си, когато чух по телевизията от устата на френския президент, че той се кани “да унищожи”, повтарям, “да унищожи” ислямските терористи.

При това аз не бих искал названието, което се използва за обозначаване на противниците на малийския режим… днес е станало практика да ги наричаме “ислямски терористи“… да служи за заобикаляне на задължението на всяка демократична държава да спазва правата на военнопленниците. Ние се надяване, че тези права ще бъдат спазени от родината на „правата на човека”. Накрая, преди да завърша своето изказване, позволете ми да обърна внимание на онази лекота, с която ние вземаме решение за влизане във война!!! Преди всичко, правителството действа без никакво разрешение от Парламента. Сякаш то има такова право. То изпраща в Мали оборудване и хора.

А Парламентът научава за това след известно време. И когато той започне да действат, както днес… да, на това заседание присъства само една трета от депутатите… и даже по-малко, ако говорим за френскоговорящите депутати. Тази престъпна лекота, която мен не ме учудва, произтича от Парламент на дресираните кученца, действащи по команди от политическите партии.
Благодаря.

Разкрития!

Филип Маршал, разкрил измамата на атентата от 11 септември, е убит заедно с децата си

На 06 февруари 2013 е намерен убит бившият капитан от ВВС на САЩ Филип Маршал (Phillip
Marshall). Същият в множество статии и книги доказва, че атентата на 11 септември не би могъл да бъде осъществено от ислямисти, отвлекли самолети.
Неговият колега, журналиста Уейн Мендсън споделя: Има доказателства, че Филип е убит от ЦРУ.
Филип Маршал, бивш капитан от въздушните сили на САЩ (пилот на въртолет) е бил намерен убит, заедно със 14 годишната си дъщеря Мелиса и 17 годишният си син Алекс. Жива е останала само съпругата му, която по това време е била извън страната.

Ветеран от войната, капитан от авиацията, бивш пилот на правителственият хеликоптер, е събирал  доказателства за заговор относно атентатите от 11 септемри 2001г. на високопоставени чиновници от правителството на САЩ  и е имал намерение да ги опише в  поредната си книга.

Дошлата на местопрестъплението полиция е заварила децата на Маршал, на 17 и 14 години, кучето му и самият Филип застреляни в главата с един и същи пистолет.

Без никакви мотиви полицията набързо излезе с версията си за тази трагедия – а именно, че Маршал е убил децата си и след това се е застрелял.

Междувременно близки на убития споделят че той се е боял за живота си заради така наречените “конспиративни” публикации за атентатите срещу Световният търговски център и Пентагона от 11 септември 2001г.

Смятат че Маршал се е канил да публикува сензационни факти в четвъртата си поред книга на тази тема и може би затова са му запушили набързо устата.

В книгата си Маршъл подозира администрацията на Буш в задкулисна комбина със саудитската разузнавателна общност.

Помислете за това казва Маршал миналата година в писмено изявление: “Официалната версия за някакъв призрак (Осама бин Ладен) в някаква пещера от другата страна на света, побеждава цялата ни военна база на американска земя, това  е абсолютно нелепо.”

Приятелите на Маршъл подозират участието на американските или израелски спецслужби в това кърваво убийство.

………… ако правителството на САЩ може да убие 3000 невинни хора на 11/9, то те не биха имали никакъв проблем да унищожат едно семейство.

Антипропаганда!

“Бомбардирам, не бомбардирам”

Една карикатура показва американския президент да къса листенцата на маргаритка и да си мърмори “бомбардирам, не бомбардирам”: привърженици, но и противници на сирийския режим се шегуват и забавляват в социалните мрежи с колебанията на Барак Обама.

Американският президент, който изглежда още на 31 август се беше разколебал и затова поиска зелена светлина от Конгреса, преди да се намеси с военна сила срещу сирийския режим, в понеделник допълнително отдалечи перспективата за нанасяне на удари, като нарече “важен пробив” руското предложение за поставяне под международен контрол на сирийския химически арсенал.

“Веднага щом американският Конгрес ми даде зелена светлина за удара, ще поискам становището на жена ми Мишел и на родата й. Ако кажат “да”, тръгваме!”, обяснява Обама със сериозно изражение в карикатурите, публикувана във Фейсбук.

Американските депутати, които се върнаха на работа в понеделник, трябва да се произнесат в следващите няколко дни за резолюция, която да разреши употребата на сила срещу сирийския режим в отговор на предполагаема атака с химическо оръжие, извършена на 21 август близо до Дамаск. Много от карикатурите осмиват “нерешителността” на американския президент, а други го изобразяват с огромните миши уши на популярния анимационен герой Мики Маус.

Сред шегите в обръщение е тази за младеж, който предлага брак на годеницата си, а тя му отвръща: “Скъпи, да изчакаме удара и после ще видим”. Или историята за съпруга, който настоява пред жена си да наемат къща преди удара. Напротив, отвръща съпругата, “след това ще бъде по-евтино”. Друго послание в мрежата призовава с чувство за хумор сирийците да се абонират за програма, наречена “Кери, информирай ме на всяка цена”, чрез изпращане на празен SMS на две компании за мобилна телефония “Сириятел” и MTN, за да разберат датата на удара. “Искам да заведа дело срещу Барак Обама за лъжливи информации и нарушаване на общественото спокойствие”, писа на стената си във Фейсбук активист срещу режима, докато през последните 10 дни ударите се обявяваха като неминуеми.

При отсъствието на извънредни мерки от страна на сирийския режим подигравките са насочени и към паниката, която предизвиква в региона възможността за удар. “Израелците раздадоха противогази, йорданците са в състояние на тревога, турците денонощно разполагат противовъздушни ракети, ливанците са нервни, иракчаните са объркани, а египтяните следят нашите новини повече от собствените си. Сигурно ли е, че тъкмо Сирия ще бъде ударена?” – иронизира един сирийски потребител на Фейсбук.

Вдъхновявайки се от предаването на футболни мачове, други предлагат “да се инсталират гигантски екрани на публичните места, за да могат гражданите да наблюдават на живо военния удар”. “По този повод предлагаме вечер с наргиле и напитки”, шегува се потребителят на социалната мрежа.

За активистите срещу режима, разочаровани от американското протакане, е настъпил часът на черния хумор. Една карикатура показва Обама, застанал насред опустошена зона, с текст: “Прав сте, господин президент, изчакайте още три години, докато сирийският народ бъде изтребен.” Някои се шегуват с избора на възможните цели на евентуалния удар.

Пред президента, заплашващ да удари “чувствителните зони”, четирима футболисти, строени в редица, крият с ръце гениталиите си с думите: “Прикрийте ги добре, искаме да продължим да правим деца.” Изправен срещу обществено мнение, настроено враждебно към военната намеса в Сирия – според публикувано в понеделник проучване шестима от десет американци са против – Барак Обама залага с предстоящото деликатно решение едновременно авторитета на САЩ и собственото си президентство.