събота, 21 септември 2013 г.

Разкрития!

Статист от "Под прикритие": 13 часа умирахме от студ, получили милостиня - парче изсъхнала пица

Шокираща история за снимките на четвъртия сезон на "Под прикритие” в Свети Влас разкри един от 40-те статисти от Бургас, участвали в сериала.  Статистът пише, че са били принудени да изкарат 13 часа на ужасен студ, за да заработят 15 лева, парче пица и кроасан. За капак си платили сами транспорта.
"Групата , която те наричат "масовка" или "статисти", която се използва за сценичен фонов пълнеж във филма, на 20 септември, беше привикана в 13,45 часа в Свети Влас. Снимките продължиха до 3 часа през нощта. Масовката беше съставена основно от бургазлии, около 40 души, сред които бях и аз. Отношението към нас беше потресаващо. За целия този 13-часов работен ден, ние получихме 1 кроасан, 1 парче пица и 15 лева. Разходите по транспорта до там си ги поемаме ние. Насреща мръзнахме като кучета на снимачната площадка, без да имаме абсолютно нищо осигурено като удобства, дори топли напитки. Чай и кафе нямаше!", пише в писмото си възмутеният участник в сериала.

"Редно е всички да знаят какви са условията и да не бъдат излъгани като нас, да участват. След като вече бяхме там, се превърнахме в пасмината идиоти, с които екипът се отнасяше изключително унизително. Някъде към 17-18 ч. получихме по 1 кроасан, а към 1:00 вечерта, по 1 парче пица (която дори не стигна за всички). През цялото това време, всичките тези изгладнели хора се наложи да гледат как ВИП екипът на Под Прикритие-4 си похапват яко вкусотийки. А ние седяхме като пасмина бездомници и преглъщахме гладно, докато най-накрая в късна вечер, не получихме "милостиня" по 1 парче пица. Тя беше разделена на сектор за СТАТИСТИ и сектор за ЕКИПА. Познайте, коя беше по-мазничка??? Унизително е да работиш като статист с такива хора и затова реших да ви предупредя. В резултат на мръзненето, на което бяхме подложени, в момента съм на шепа хапчета, със силна хрема и главоболие, за които никой няма да ме компенсира. Уважавам г-н Митовски, но екипът му от селяндури и отношението им към статистите от Бургас и региона, ще остави трайни спомени в мен и масовката. Изводът, който си направих е, че повече не трябва да участвам във филми с такъв екип. Няма повече да им позволя дам е унижават за 15 лева, пица и кроасан", зарича се бургазлията.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 100!

Над 800 души излязоха в центъра на София в стотния ден от протестите срещу кабинета “Орешарски”.

Антипропаганда!

Зам.-посланикът на САЩ оглави гей парада в София

Зам.-посланикът на САЩ у нас Брайън Далтън стана лице на гей парада в София. Той се появи още в началото и дори държа реч, в която призова хората да са толерантни към тези с различна ориентация.
Самият Далтън е гей и има дългогодишна връзка с американеца от виетнамски произход Анандарупа.

Гей парадът беше охраняван през цялото време от полицаи, които се бяха разположили на ключови позиции, откъдето се очакваше да мине шествието. 

Актуално!

Диков към Огнян Донев: Голям мошеник си, доколкото знам

„Голям мошеник си, доколкото знам“, така се обърна Сашо Диков към Огнян Донев.
Бизнесменът обаче се изпъчи пред водещия и се изхвърли: „Винаги съм се борил срещу сивата икономика“. После продължи да увърта за далаверите с Любо Пъпката.
Огнян Донев все пак си призна за чатовете в скайп с бившата главна редакторка на "Труд“ Светлана Джамджиева, в които обсъжда президента Росен Плевнелиев, предстоящата оставка на Симеон Дянков и политиката в държавата.

"Езиковият стил и начинът на изказ там е моят. Ако съм казал за Дянков и оставката, съм го мислел със сигурност. Беше ясно, че от професионална гледна точка Дянков осъществява политика на финансова дисциплина, която не се харесва на по-голямата част от българите. Беше ясно, че преди изборите политиците хвърлят назад негативите“, призна Огнян Донев.

Той потвърди, че е имало и разговор на четири очи между него и президента Росен Плевнелиев в село Априлци, но отрече това да е била специална среща.

Бизнесменът реагира остро на въпроса, защо има такава фрапираща разлика между цените на лекарства например в България и Сърбия, където били с пъти по-евтини. Според него това е била целенасочена кампания. Все пак призна, че някои партиди били с изтекъл срок на годност, с което съвсем се оплете в лъжи.
Неуспешна беше инвестицията ми в "Труд" и "24 часа"
"Беше ми отредена роля при закупуването на вестници, исках да закупя нещо, с което да гарантирам свободата на словото. Не се получи така, стъпих накриво. Някои хора не ме разбраха", каза Донев.

"Не бих казал, че някой ми е извивал ръце да продам вестниците "Труд" и "24 часа". Беше една неуспешна инвестиция. Никой не ми е подмятал - направи това, пък ще стане онова. Купувач на моите дялове стана г-жа Венелина Гочева и фирмата й. Има промяна в редакционната политика. Всеки нов собственик има право да наложи своя политика. Аз там не съм упражнявал оперативни функции, само имах човешки контакт повече с журналистите от "Труд", който ще го продължа и в  бъдеще", каза Донев.

Антипропаганда!

Разкрития!

Битката в Сирия е за газ

По-неизкушените в политиката може би се чудят защо страна като Катар се забърка така дълбоко във войната в Сирия. До момента тя, според "Файненшъл таймс", е похарчила над 3 млрд. долара, за да свали режима на Башар Асад. Това е все едно Монако или Андора да се опита да предизвика смяна на властта в Германия...

Със същото се е нагърбила и далеч по мощната Саудитска Арабия. С какво Дамаск предизвика двете монархии от Арабския полуостров, та се превърнаха в главни спонсори на сирийската съпротива, водеща кървата битка срещу Асад?
И двете си имат твърде много проблеми с демокрацията в собствените си страни, за да ни убедят, че над всичко стои желанието им да видят сирийския народ свободен, т.е. да разширят завоеванията на Арабската пролет.

Отначало ни внушаваха, че в Сирия се води борба за правата вяра, т.е. за сунитския ислям, преобладяващ в повечето арабски страни, над шиитския. Постепенно обаче религиозната мъгла започна да се разсейва и наяве да излизат съвсем прозаични икономически мотиви, които стоят зад подкрепата на Катар и Саудитска Арабия за сирийските бунтовници.

Днес вече няма съмнение, че кръвта, проливана така обилно в Сирия, колкото и банално да звучи, мирише на петрол и особено на газ, очертал се като главното гориво на XXI век. Неотдавна в Персийския залив бе открито най-голямото газово находище в света, поделено между Катар и Иран - Южен Парс. От няколко години се води люта схватка по какви пътища този газ ще стигне до клиентите в Европа, така че да изпревари и руската конкуренция - "Южен поток" вече се строи. Сирия се оказа ключово звено във веригата на новите газови маршрути от Изток на Запад.

Първоначално Рияд и Доха (седалището на катарския емир) предложиха да построят газопровод през най-близкия и евтин път към Европа - през Сирия и Турция. От турска земя вече можеше да се използват и тръбите на "Набуко" и на т.нар. Южен коридор, още повече, че азербайджанският газ явно е недостатъчен да ги запълни и да стане алтернатива на обилния руски газ, на който в момента Европа разчита с всички произтичащи политически рискове. Така се избягва дългият обход около целия Арабски полуостров през Персийския залив, опасния Ормузки проток, Червено море и Суецкия канал.

Но Башар Асад отказа. Неговите шиитски приятели - Багдад и Техеран, предложиха по-изгоден и печеливш, а явно и политически по-приемлив за Дамаск вариант. Роди се проектът за т.нар. ислямски газопровод, който по-скоро може да бъде наречен шиитски. Той щ черпи газ от същото находище, но ирански, и за разлика от първия, няма да бъде под западен контрол. Защото Иран е обект на западни санкции, а и не разчита на западни компании и инвестиции за такива грандиозни проекти.

През 2011 г. Сирия, Ирак и Иран парафираха споразумение за неговото изграждане през териториите на трите държави до брега на Средиземно море в Ливан, с опция за подводно продължение през Средиземно море към Гърция. Сухоземната му част ще бъде около 1500 км дълга, ще доставя 40 млрд. куб. м газ годишно и ще струва над 10 млрд. долара. Около половината от това количество газ може да остава на разположение на Европа, което би направило практически излишна тръбата "Набуко" (с капацитет от 30 млрд. кубика), на която ЕС толкова много залага.

Тази година трите страни подписаха и споразумение за подялба на разходите. Западните компании скочиха против този план, Турция - също, защото той я изключваше от уравнението. Рияд и Доха отдавна имаха зъб на Дамаск, който преди няколко години грубо отряза апетитите им за регионална хегемония с убийството на просаудитски настроения премиер на Ливан Рафик Харири. И те решиха, че трябва да се отърват от "лошото момче Башар Асад - съюзник на дявола. Така се оформи съставът на антисирийската коалиция.

И ако този ход на Асад с тръбите разяри консервативните арабски режими, той дълбоко удовлетвори руския президент Владимир Путин и му даде втора причина да подкрепи Башар Асад, позволявайка на Русия да остане почти монополист на европейския газов пазар.

Първата причина, разбира се, е руската опорна военноморска база в сирийското пристанище Тартус. На него се опира руското стратегическо присъствие в ключовия средиземноморски район. Всичко това добре обяснява защо Москва не скри, че е готова на Трета световна война заради Сирия.

Някои би си помислил, че това са пресилени хипотези. Но те се подкрепят от версията за разговора на Путин с шефа на саудитското разузнаване, посетил го в резиденцията му край Москва неотдавна. След като се опитал да го подкупи със заем от 15 млрд. долара и с обещанието да запази дори руската база в Тартус, ако Русия снеме подкрепата си за Асад, принц Бандар бин Султан съвсем прекалил, обещавайки на домакина си да възпре джихадистите, готвещи атентати по време на олимпиадата в Сочи догодина. Това толкова разярило Путин, че той се заканил да бомбардира Рияд, ако Западът нападне Сирия.

Срещата на Путин и принца не е измислица. И каквото и да е верно от слуховете за нея, то говори какъв взривоопасен материал се е натрупал в сирийската криза. Това пък още повече разпалва егото на Асад, укрепвайки вярата му, че старите му приятели в Кремъл са готови на подпалят света заради него. Но истината е, че Русия играе този хазарт, изхождайки от своите чисто икономически и геостратегически интереси, а вербовчикът на КГБ - Путин, се оказа и заклет капиталист.

Но Сирия е достатъчно апетитна хапка и със собствените си ресурси. Петролните залежи се изчисляват на 2,5 млрд. барела. Това е повече, отколкото резервите на всяка друга арабска страна освен Ирак. Напоследък там бяха разкрити и значителни газови находища, и то в непосредствена близост до средиземноморските пристанища Латакия и Тартус, с голям капацитет и за износ.

Сирийците имат и добре образован човешки ресурс и технологии за разработване и експлоатация на енергийните си суровини благодарение на тесните си връзки преди със СССР, а сега с Русия. От 1964 г. сирийските петролни и газови полета са държавна собственост. Те са затворени за чужди компании, освен за руски. До началото на войната страната печелеше по над 4,5 млрд. долара годишно от износа на нефт.
Сирия се стреми да избегне печалния опит на Ирак, чийто петролни инсталации след войната се оказаха изцяло в ръцете на американски, френски и британски компании и Багдад загуби контрола над собствените си природни богатства.

Но изглежда, че точно същият план са подготвили и организаторите на военната кампания срещу режима на Асад. Не случайно добивът на нефт бързо секна, защото петролните полета в Деир Езор попаднаха в ръцете на бунтовниците. Очевидно това е била една от първите цели на враговете на режима.

Петролът крепи долара

Минаха времената, когато американците пряко разчитаха на петрол и газ от Близкия изток. Днес от това се вълнуват най-вече европейци, китайци и японци. Американците се наслаждават на плодовете на шистовата революция, поставила ги в челните производители на природен газ в света.

Заговори се за нов изолационизъм, който дезинтересирал САЩ от Близкия изток. В това има нещо вярно, защото те обявиха преориентацията на своите геополитически приоритети към Далечния изток, където расте новият икономически гигант – Китай.
С това дори обясняват неохотата да Обама да използва сила срещу Сирия, след като и преди това в Либия американците не пожелаха да се намесят пряко, а оставиха операцията срещу Кадафи в ръцете на европейците.

Но Близкият изток изток остава ключов регион за САЩ по две други основни причини, пак свързани с енергоизточниците. Те искат да изолират Русия от приятели и съюзници в този регион и да преориентират и Европа към “диверсификация” на енергийните източници, т.е. към откъсването й от руската зависимост.

Но за американците ресурсите на Близкия изток имат друго ключово значение. На тях се пада огромен дял в световния търговски обмен, което е пряко свързано с ролята на американския долар в света.

 От 1972 г. щатската парична единица няма златно покритие, а е само хартиена валута, която САЩ сами си печатат в обеми, които си поискат. Важно е да се знае, че контролът над долара се осъществява не от американсктото правителство, а от Федералния резерв (ФРБ), който по същество е частно предприятие. Именно ФРБ може да печата долари и да ги “продава” срещу някакви лихви на американските банки.  Правителството на САЩ пък може да разменя доларовите хартийки срещу суровини или услуги където и да е по света.

Никоя друга страна няма привилегията да печата собствените си пари и да се разплаща с тях за вноса си. Така американците могат да си купят каквото си искат и колкото си искат навсякъде по света. Стойността (курсът) на долара зависи от доминиращото му влияние върху световната търговия. Петролът и газът се търгуват в долари, освен само от няколко страни. Тази система гарантира и защитава курса на долара, без хегемонията му в нея той не би струвал нищо.

Ето защо американското правителство със зъби и нокти се стреми да контролира петролните и газови ресурси по света – те са инструмент на глобална хегемония чрез ролята на долара като световна валута. Опитите на няколко враждебни на САЩ страни от ОПЕК да преминат към търговия в евро срещат яростна съпротива от Вашингтон и се пресичат още в зародиш с крути мерки. По същество това е и антиевропейска политика, защото ограничава възможностите на ЕС за по-агресивна роля в глобалната търговия и на финансовите пазари.

Прадоксално е, но момента САЩ се чувстват защитени в тази си роля и от Китай, който има огромни валутни резерви именно в долари и няма интерес доларът да се срине. Това определя и по-пасивната позиция на Пекин към кризата в Сирия, макар че в ООН е против американска военна намеса и и не позволява изолация на режима на Башар Асад, подкрепяйки или Русия, или Иран.

Разкрития!

Вижте докога ще има живот на Земята

Последните следи от живот на Земята ще изчезнат приблизително след 1,75 милиарда години в резултат на пълното изпарение на течната вода от нейната повърхност.Това налага строги времеви рамки за възможната поява на разумен живот на други планети, се казва в статия в сп. "Астробайолоджи" (Astrobiology).
"Подобни изследвания ни позволяват да оценим шансовете за развиване на живот на други планети.
Разбира се, еволюцията в голяма степен зависи от случайността, но ние знаем, че за появата на човека е било необходимо около 75% от времето на съществуване на живота на Земята. Напълно вероятно е всичко това да се повтори и на екзопланетите", заяви Андрю Рашби от университета на Източна Англия в Норуик, Великобритания.
Рашби и неговите колеги са изчислили времето за изчезване на живота на Земята и са оценили шансовете за появата му на седем известни екзопланети в "зоната на живота", като са съставили компютърен модел на планетни системи. Отчетено е било как се променят свойствата на звездата при стареенето й. Оценена е била вероятността от съществуване на живот на планети в различно време.
Моделирането е показало, че животът на Земята ще просъществува още около 1,75 милиарда години, което представлява около една четвърт от общото време на нейното съществуване на нашата планета. Приблизително за това време Слънцето ще започне да нагрява толкова силно Земята, че водата на планетата ни ще се изпари.
Учените подчертават, че хората и другите многоклетъчни живи същества ще изчезнат много по-рано, а към края на периода на Земята ще се срещат само много устойчиви микроорганизми.
Аналогични изчисления за Марс и за екзопланетите са показали, че размерите на звездата са главен фактор за "продължителността на живота" на тях. Например подобна на Слънцето звезда ще ограничи времето на съществуване на живот на планетата Kepler-22b на 4,3-6,1 милиарда години, а не особено голямо червено джудже ще направи обитаема суперземята Gliese 581d за 45-55 милиарда години.
Учените предлагат да се отчита този факт при търсенето на "двойници" на Земята с помощта на орбитални и наземни телескопи.

Антипропаганда!

„Альоша“ се сдоби с червена перелина

Паметникът на Альоша на Бунарджика осъмна тази сутрин с червен плащ. Някои от ранните посетители на хълма смятат, че това е артистична провокация на млади художници във връзка с културната програма в града. Други пък направиха връзка с 22 септември - Деня на Независимостта, който ще отбележим в неделя, а завързаната уста на Альоша свързаха с близкото ни минало. Алпинисти ще свалят червената пелерина от паметника на Альоша, твърдят запознати.

Мозайка!

Сталоун затваря днес магистрала "Хемус"

Силвестър Сталоун и непобедимата му компания ще блокират магистрала "Хемус" в събота. Екшън на живо ще могат да гледат преминаващите в участъка между виадукта "Бебреш" и тунела "Топли дол" от 8 до 19 часа днес. Запознати със сценария предупреждават шофьорите да преминават с повишено внимание заради пукотевиците и каскадите. Снимките на третата серия на "Непобедимите" ще отбият движението и то ще е двупосочно само в лявото платно на моста и в лявата тръба на тунела.

Антипропаганда!

Изтриха благочестивия образ на Цветан Василев от Гигинския манастир

Ръководството на Гигинският манастир изтри образа на един от ктиторите си - бизнесмена Цветан Василев. Отец Никанор - един от монасите в манастира, и бивш брокер на Уолстрийт, нарече атаката срещу ктиторския портрет на банкера „безобразна простащина“.Според монаха религиозното невежество на българите и липсата на ценности са причината за острата реакция най-вече в интернет. По справка на даренията, качена на сайта на църковния храм, Цветан Василев безвъзмездно е предоставил 532 920 лева за ремонт и разширяване на религиозния комплекс от 2009 г. досега. Гигинският манастир е предпочитан обект и за правителствата на тройната коалиция и ГЕРБ, които са го субсидирали с общо 400 000 лева през последните 5 години. 
Банкерът сам е поискал портретът му да бъде заличен, след като снимки от обителта предизвикаха бурна реакция в медиите и интернет

Смех

Жена кара колата си в сервиз. Механикът:
- Какъв е проблемът?
- Придръпва... гасне... Седем сервиза обиколих - навсякъде ми отказват!
- Не се притеснявайте - ще оправиме нещата!
Механикът вдига капака - а там бележка: "Жена ми не може да кара. Няма да плащам."
   *
Следващата година, Нобеловата награда за мир е обещана на този човек, който успее да сблъска ислямския свят с Китай...
   *
- С жената в леглото съм като "Плейбой"!
- Какво ще рече това?
- Веднъж в месеца...
   *
По време на закуската съпругата казва:
- Сигурна съм, че не помниш какъв ден е днес.
- Глупости, много добре знам какъв ден е днес! - отговаря съпруга и тръгва за работа.
В 10:30 на вратата се звъни. Жената отваря и вижда на прага букет от прекрасни рози.
В 13:00 отново се звъни. Този път на прага намира кутия с любимите си шоколадови бонбони.
В 15:00 отново се звъни. Този път страхотно кожено палто.
Вечерта съпругът се прибира и тя му казва:
- О! Скъпи! Първо цветя, после бонбони, после кожено палто! Това е най-страхотния ден на Военно-въздушните сили в моя живот....
    *
Американски учени предупреждават:
Брус Уилис остарява, Земята отново става беззащитна пред метеоритите.
    *
В Русия в детските градини, след ваксинация децата не хвърлят памука със спирт, защото мирише на татко.
    *
- Жена, като ми се припие бира, да ме събудиш!
- Откъде да знам кога ще ти се припие бира?!
- ..А бе, няма проблем, ти само ме събуди!
    *
Табела на сервиз в Сърбия:
"Аутомобил со Борче, со Мачка и со Пичка...не правим!"
Превод: "Кола Ситроен, Пежо, Рено ... не ремонтираме"

петък, 20 септември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 99-ти!

99-ият ден на протести срещу правителството на Пламен Орешарски поднесе изненада – 8-метров балон, на който има два надписа: “Оставка” и “Кой предложи Пеевски?”.
Балонът бе надут пред Народното събрание от представители на Протестна мрежа. Там те изчакаха до идването на шествието, което по традиция тръгна от Министерски съвет около 19.45 часа. В него се включиха повече от 400 души.

Антипропаганда!

Бойко със снимка в ЦРУ

Откакто профилът на Бойко Борисов във Фейсбук бе отблокиран, переодично публикува свои снимки - най-вече с негови привърженици. Днес той пусна своя снимка в централата на ЦРУ.

Антипропаганда!

КАТ „награди“ с 300 лева "регулировчика" от Петте кюшета!

Младият мъж, който  се нагърби да отпуши възловотото кръстовище на Петте кьошета под дъжда онзи ден, когато светофарите блокираха, е глобен от КАТ с акт от 300 лв. за административно нарушение.

Разкрития!

Саботаж на арбитража за “Белене”?!

В сряда от ГЕРБ обвиниха правителството в бездействие по отношение на делото за "Белене", като заявиха, че наетата от България авторитетна адвокатска кантора за защита на страната ни по казуса, е изпратила последно предупредително писмо, в което казва, че поради бездействие от страна на българското правителство, се повишават рисковете за лош изход в спора.
Ето копие на писмото:

Смех

Пълния отчет за дейността на правителството ще бъде публикуван във вестник "Стършел".
    *
- Ако падне ДДС-то дали няма да живеем по-добре?
- Не, ще живеем по-добре ако падне ДПС-то...
    *
Пред заведение стои луксозен автомобил. Зад волана дреме шофьорът. По едно време идва при колата някакъв човек. Почуква на стъклото, шофьорът отваря прозореца, човекът му подава един плик:
- Моля, предайте го спешно на Вашия шеф.
Шофьорът отива и занася плика на шефа си в заведението. Той отваря плика и чете:"Ако стане - ще е чудесно, ако ли не здраве да е!"
- Какво пък значи това? - чуди се. Шофьорът също прочел бележката, замислил се и изведнъж изтичал на улицата. След малко се връща
- Станало е! - въкликнал.
- Какво е станало?
- Да ни открадната колата...
    *
- Какви са били първите думи на Адам към Ева?
- Отдръпни се моля, че не знам това нещо колко голямо може да стане...
    *
До сватбата мъжът често нарича жената мишленце, котенце и т.н. С всяка година съвместен брачен живот животните стават все по-големи...
    *
Русия иззе от Америка правото на сирийския народ сам да си избере правителство.
    *
18% от младите българи искат да живеят по времето на Тодор Живков, 6% - по времето на Цар Симеон, 23% - по времето на “Ханку Брат”. 

четвъртък, 19 септември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 98-и!

98-ият протест срещу правителството на Пламен Орешарски е под дъжда в столицата. В шествието се включиха около 150 души, които направиха една обиколка около Народното събрание. 

Разкрития!

Водолазите, извадили трупа на дядо Кирил, са мъртви?!

Водолазите, които извадиха трупа на мъртвия варненски митрополит Кирил, са се удавили дни след неговата смърт. Това бомбастично твърдение прави Светльо Ангелов с прякор Портос в своя блог за православното християнство.
Ангелов разказва, че първият водолаз е кадрови морски войник, удавил се при нелеп инцидент, докато бил на катера с колегите си. Според Портос става въпрос за 26-годишния професионален водолаз, чието тяло бе извадено от морето край Бяла на 19 юли т.г. Мъжът загина при неизяснени обстоятелства, а единственото, което тогава се разбра, е, че се е подхлъзнал, докато бутилките са били на гърба му.
Вторият водолаз пък се казвал Белослав. Той съобщил пред свои близки, че митрополит Кирил е бил убит. Направил този извод, защото по време на изваждането на трупа от морето, по главата му имало отоци - съответно водолазът е решил, че става въпрос за насилствена смърт. Този водолаз също е намерен удавен. Инцидентът е станал в бурното море край устието на река Камчия, посочва в блога си Портос.
Доколко твърденията отговарят на истината?
Трупът на варненския митрополит Кирил изплува край плажа Траката на 9 юли. След проведено разследване и направена аутопсия, бе установено, че неговата кончина е настъпила вследствие на удавяне, причинено от евентуален инфаркт. По официални данни, не са били открити следи от насилствена смърт. Въпреки това из медиите се появиха не една и две спекулации, според които той е бил убит.
В момента временно Варненската митрополия се оглавява от Амвросий. След няколко седмици предстои начело на епархията да бъде избран нов митрополит.

Смех!

Бареков се готви за премиер

"Готвя се усилено и целенасочено за бъдещ премиер и затова няма да спра да се срещам с
гражданите от цялата страна." Това оповести в Монтана Николай Бареков.
Новият политик и бивш телевизионен водещ очаквал проектът му “България без цензура” да вземе най-малко 2-3 места на изборите за европарламент. Той щял да бъде и водач на листата на формацията “България без цензура”.
"Има гражданска енергия, подкрепа от малкия и среден бизнес, ние ще се стремим да решаваме кардинални проблеми на страната. Бил съм и от двете страни и знам какво е – затова непрекъснато се допитвам до хората", категоричен е Бареков.

Антипропаганда!

Тримата в ПарУамента! ВИДЕО

Шефът на парламента Михаил Миков бе осмян като пияница в шегаджийски скеч на
"Господари на ефира".
В ролята на негов имитатор влезе Митко Рачков. С почервенели бузи, изкривена вратовръзка и тревожен поглед на стар пияница "Миков" разсъждава по политически теми. На парламентарната трибуна са наредени различни чаши с течности. Самият Миков е във веселата компания на "Мая Манолова" и "Христо Бисеров".
Не за пръв път в публичното пространство излиза информация, свързваща председателя на Народното събрание с любов към чашката.
Преди известно време председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментирайки ветото, наложено от президента върху актуализацията на бюджета и последвалата реакция на председателя на НС, каза следното: "С г-н Миков трябва да се внимава в коя част от денонощието се разговаря, защото има такива часове, в които самият той избягва да говори, защото е неадекватен".

Мозайка!

Сириец с две законни жени не може да ги впише в ГРАО

Сирийски бежанец с две жени озадачи държавната служба по гражданска регистрация в Пазарджик. Мъжът е напуснал Халеб с двете си законни съпруги и общо шестте си деца. Установил се е преди дни в Пазарджик, където негови познати му помагат да си уреди живота. Бежанецът обаче едва ли е предполагал, че двете му жени ще създадат толкова проблеми на държавната администрация. Оказа се, че базата данни на ГРАО разполага само с една графа в раздел "съпруга". Така втората половинка на сириеца няма как да бъде вкарана, въпреки че си му е законна съпруга.

Подобен проблем няма в останалите градове от страната, където приемат бежанци, и Пазарджик е първото населено място, в което се установява бежанец с две жени. От ГРАО в Пазарджик веднага са уведомили за проблема с базата данни в ресорното министерство, за да се търси решение на ситуацията.

От общинската служба по гражданска регистрация пък обясниха, че до момента 26 сирийски бежанци са регистрирани официално в Пазарджик. Всички те получават ЕГН-та.

"Няма опасност да узаконим незаконни деца, защото всички, които идват при нас, са изпратени от Държавната агенция по бежанците, където всичко се проверява", увери шефката на ЕСГРАОН към община Пазарджик Татяна Папазова.

В службата е оборудвано специално помещение, където се приемат и обработват документите на бежанците. Стефан Стефанов пък е специалистът, натоварен да помага на сирийците от страна на ЕСГРАОН.

Папазова благодари и на двама сирийски граждани, които от години живеят в Пазарджик за съдействието и помощта, която оказват при комуникацията с бежанците, повечето от които не знаят английски.

Актуално!

ГЕРБ внесоха вота на недоверие

Точно в 11.30 ч. парламентарната група на ГЕРБ внесе искането за вот на недоверие срещу
кабинета "Орешарски".  Документите бяха депозирани в деловодството на парламента от депутатите Димитър Главчев, Лили Павлова и Александър Ненков пет минути, след като премиерът влезе в парламента, за да направи отчет за работата в първите 100 дни на правителството.
"Радваме се, че поне депозирахме частичен вот на недоверие. Това правителство няма и цялостна политика. Но днешният ни вот на недоверие е към министерството на инвестиционната политика и планирането", обясни в кулоарите на парламента Димитър Главчев. Той каза, че така много често ГЕРБ ще внасят частични вотове на недоверие. "Надявам се да не са много, а правителството час по-скоро да си подаде оставката", поясни Главчев.
"Строителството и инвестиционната политика са много важни. Но това министерство нищо не прави. И така се забави строителният процес. В момента се прави безпрецедентна политическа чистка", каза Лили Павлова.
Искането на вота е подписано от 96 от общо 97 депутати от ГЕРБ. Йоана Кирова е извън страната - затова не е поставила своя подпис.

Актуално!

Бойко: Парламентът прие декларация: „Харесвате ли слънчевото време?"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че декларацията за актуалните национални задачи и приоритетите на парламента е като комунистически манифест, предложена от управляващите. Според него най-малко те имат моралното право да предлагат такава декларация. Борисов е категоричен, че не може да бъде предлагана и да бъде гласувана от парламент, който е непрозрачен, нелегитимен и партиите вътре в него не знаят кой с кого управлява.
Бойко Борисов обяви декларацията за актуалните национални задачи и приоритетите на парламента е като комунистически манифест. В проекта на тази декларация е записано, че парламентът заявява волята си да работи за прекъсване на порочните зависимости между бизнес и политика и за отстояване на обществените и националните интереси, за защита на българските производители от нелоялна конкуренция и на потребителите, за ускорено икономическо развитие, за нова индустриална политика и за разкриване на нови работни места, за стимулиране на различните сектори в земеделието и за опазване на уникалната българска природа. Сред задачите са и намаляване на бедността, за нарастване на грамотността, приемане на нов Изборен кодекс преди следващите евроизбори, увеличаване на възможностите за гражданско участие в управлението, периодична отчетност на правителството.

"Видяхме, че ако не бяха триковете на Мишо Миков с кворума, тази декларация нямаше да мине. Най-малко този парламент може да приеме такава декларация. „Харесвате ли слънчевото време? Обичате ли да е лято?” – това са написали в тази декларация”, посочи Борисов.

"Тя не може да бъде предлагана и да бъде гласувана от парламент, който е непрозрачен, нелегитимен и партиите вътре в него не знаят кой с кого управлява. Най-малко те имат моралното право да предложат такава декларация. Затова ние изобщо не гласувахме – нито „против”, нито „за”, нито „въздържали се”, защото в единия случай щяха да кажат, че сме заедно с тези три партии, а в другия случай ще кажат, че видите ли – те не подкрепят дадени идеи, които всяка европейска партия ги има – и ние ги имаме, за какво трябва да ги подписваме в декларация”, каза още Бойко Борисов.

Актуално!

Нейнски: Орешарски е зависим от задкулисието още от 2003 г.

Правителството показа зависимост от кръгове и среди, които нямат нищо общо с официалната власт. Това каза в ефира на БНТ евродепутатът и бивш външен министър Надежда Нейнски (1997-2001 г.).
"У нас се налагат реформи, които не могат да бъдат изпълнени от правителство, което е лишено от доверие", каза тя.
Нейнски обяви, че се е убедила, че решението й да оттегли Пламен Орешарски през 2003 г. от кметската надпревара в София през 2003 г. е било правилно. Тогава Националният изпълнителен съвет (НИС) на СДС оттегли кандидатурата на сегашния премиер заради срещата му с хазартния бос и шеф на бизнесклуб "Възраждане" Васил Божков в офиса на "Нове холдинг".
"Пламен Орешарски ме излъга - той каза, че отива на среща със студенти, а отиде на среща с бизнесмен със съмнителна репутация. Тогава съмненията бяха свързани с тази задкулисност, която битува и днес", обясни бившият външен министър. Още тогава според нея останало впечатление за задкулисие, както е в момента.

Българска гордост!

95 години от боевете при Дойран! Най-героичните моменти в историята ни!

Ген. Вазов
Годината е 1915-та. Армиите на Германия и Австро-Унгария за втора година водят кървави сражения срещу силите на Антантата. Техните войски обаче не са достатъчни, за да се справят сами с многобройния противник. Нужни са им повече съюзници и една от страните, към които Централните сили се обръщат е  България. Царството, начело с Фердинанд Сакскобургготски се включва в Първата световна война на 24 август 1915г. Българската армия влиза във войната с гръм и трясък, след епични сражения до края на ноември войските ни, разбили огромна сръбска армия и изпратените им в помощ две френски и една английска дивизия, достигат сръбско-гръцката граница. По политически съображения армията ни получава заповед от висшето командване да се окопае на границата. Започва така наречената позиционната война. Фронтът преминава по високите била на македонските южни планини. Само край Дойранското езеро високата стена на Беласица се разлива в пет ниски планински вериги. Регионът е идеалната точка, нужна на силите на Антантата да се опитат да извършат пробив в българските позиции. Дойран ще стане арена на непрекъснати сражения, включващи ежедневни артилерийски, въздушни и патрулни схватки и три генерални щурма. Дойранската епопея ще се превърне в едно от най-героичните и епични сражения във войните през XX век и в може би най-голямата българска военна победа в цялата ни история. Полята край едноименното езеро познават войнишката кръв още от  Балканските войни, когато полковник Константин Каварналиев с думите “Аз на грък гръб не давам!” се жертва за да спре настъплението на враговете на майка България.
 Още през зимата на 1915-та година, Втора пехотна тракийска дивизия разбива 10-та английска. В бягството си към Солун оцелелите англичани захвърлят не само оръдия, картечници и обози, но и личното си оръжие. Българите заемат граничните височини и започва изграждането на дойранските позиции. Едва към лятото на 1916 г. към тях ще се придвижат части на френската и английската армия, прииждащи в Солун по море. Първият щурм на Антантата започва на 9 август 1916г. Мощната артилерийска подготовка на враговете цели да проправи пътя на три френски дивизии, които тръгват на атака срещу родните позиции. Главният удар е насочен срещу височината Дуб. Българската артилерия обаче открива бесен преграден огън и сериозно разстройва атакуващите вълни още в пунктовете на съсредоточаване. Българските картечни роти помитат французите на стотина метра от окопите. Когато оглушалите и обезумели от ужас чужди войници стигат до българските окопи (само 2-3 пъти за 9 дни), идва редът на българската пехота, която се изправя на нож и връхлита върху нападателите. На десетия ден, понесли страхотни загуби французите най-накрая прекратяват щурма и се оттеглят. Редно е да се отбележи, че в първата битка за Дойран българите също дават големи жертви. По-късно обаче, помощта от Централните сили помага много на родния войник. На фронтовата линия са създадени окопи и укрепления които ще помогнат на България да спечели при надмощие за врага в съотношение 7:1.
След около година, на 3 март 1917 дойранските позиции са заети от Девета плевенска дивизия, командвана от генерал Владимир Вазов. Талантливият български пълководец изгражда пет паралелни позиции, инженерно оборудвани с бетонни бункери. Използва няколкомесечното затишие, за да прати  бойците и офицерите си на невиждан труд. Българите изграждат система от бетонни и скални укрития, които да приберат всеки боец в случай на артилерийски обстрел. Тези съоръжения понякога достигат дълбочина от 17 метра под земята. Войниците са разгневени,­ тъй като ежедневно копаят. След войната обаче Вазов дълго време получава подаръци от майките и жените на оцелелите свои бойци, в знак на благодарност, че опазил мъжете им. Изпреварвайки събитията, ще подчертаем, че в решителния щурм именно благодарение на укритията Девета плевенска дава само 494 убити и 1208 ранени. Атакуващите ги англичани и гърци загубват над 60 000 само убити. На 21 април 1917 г. с две дивизии (22-ра и 26-а) сменилият французите английски корпус започва втория щурм на Дойран. След тридневна артилерийска подготовка, при която са изстреляни 150 000 снаряда, англичаните тръгват смело в атака. Напредват с гъсти маси, българските окопи са разорани и Съглашенците смятат, че там не е останал жив боец. Когато на 25 април английските вериги са само на няколко метра от окопите на българите, там ги посреща плътна картечна и пушечна стрелба. Люшналите се назад тълпи са сподирени от артилерийски и минохвъргачен огън, а някъде български роти и полкове се хвърлят в контраатака на нож. Към 03,00 часа атаката на англичаните е отблъсната по целия фронт. На бойното поле атакуващите оставят 8000 загинали, заловени са стотици. Поражението е огромно.

 Великобритания обаче не се отказва, българските позиции трябва да бъдат превъзмогнати. Загубите на 22-ра и 26-та дивизия са попълнени, а към тях е прибавена 60-та дивизия. На 8 май 1917 г. английското командване предприема нов щурм на Дойран. Този път българската артилерия (над 200 оръдия) открива огън още преди пехотната атака. Англичаните са неприятно изненадани, тъй като знаят за оскъдицата от снаряди при българите и са свикнали артилерията им да открива огън само при атака. Българските снаряди избиват много бойци, рушат блиндажи по командни пунктове, “задушават” поддържащите атаката английски батареи. Макар и стъписани, англичаните тръгват смело в атака. До сутринта на 9 май на 6 пъти чужденците атакуват, но всяко настъпление е отбито с огромни загуби. Пред окопите на 34-ти троянски полк около 3300 противникови войници и офицери намират смъртта си. По данни на английски военни историци трите дивизии губят от 75% до 90% от състава си. Девета плевенска е непокътната и според много български и чужди изследователи, ако в този момент би тръгнала в контранастъпление към Солун, лесно би превзела главната база на Антантата на Балканите. (По това време резервите на английския корпус са повалени от малария край блатата на Солунското поле.) Но по заповед от Берлин българските войски остават на позициите си.
Княз Борис като свързочник
Идва време и за третия щурм. Годината е 1918-та, есента. Антантата решава чрез два пробива ­ на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при Дойран, шестстотинхилядната българска армия в Македония да попадне в “чувал”, да бъде ликвидирана, а България окупирана и извадена от войната. При Добро поле, макар и с много жертви, французите пробиват фронта и настъпват бавно, очаквайки паралелния пробив при Дойран, за да не останат с оголени флангове. Всички погледи са вперени сега в ниските хълмове край езерото, които се намират в днешната “република Македония”. Четири английски, две гръцки и една френска дивизия са струпани в очакване да унищожат съпротивата на българите. Девета плевенска е сама, а ­дванадесетте родни дивизии са разтегнати на 600-километровия фронт от Бяло море до в Албания, подкрепления няма, резерви също. Съзнавайки съотношението на силите, което е 7:1 в полза на Съглашението, плевенци се готвят да умрат. Много офицери обличат парадните си униформи, войниците слагат приготвените за последно бели ризи. Смъртта на българския воин по стар обичай трябва да бъде красива. В тези мигове никой и не си помисля, че ще оцелеят почти всички, ще унищожат 47 000 неприятели и ще спечелят най-голямата ни победа в историята. На 16 септември е началото. Враговете започват артилерийска подготовка като по българите при Дойран са изсипани 350 000 снаряда, включително и газови. При това огромно количество огнева мощ, благодарение на изградените от генерал Вазов укрепления даваме 9 убити и 40 ранени. На 18 септември в гъсти маси три английски и една гръцка дивизия тръгват в атака, решени да приключат по-бързо с героите от Дойран. В този момент българската артилерия със своите 220 оръдия и 400 минохвъргачки превръща в огнен ад терена. Четиристотин и четиридесет картечници правят огромни просеки в настъпващите. Огън бълват и 30 000 български пушки. От отсрещната страна англичаните са потресени, удивени. Генерал Милн, главнокомандващият вражеските войски ще напише в спомените си:
“Два часа след началото на атаката две от дивизиите ми бяха изтребени.”
 Изпаднал в отчаяние той праща резерва – една английска и една гръцка дивизия, в обход през Беласица. Там обаче е Единадесета македонска дивизия, чиито бойци смаяно наблюдават как англичани и гърци пъплят по почти отвесните скатове на планината. Тези склонове са непроходими и през войната се ражда приказката, че не Единадесета дивизия пази Беласица, а Беласица пази Единадесета дивизия. Когато атакуващите достигат на двайсетина метра от позициите на македонците, дивизията използва наличните огнехвъргачки, които подпалват изсъхналите треви и храсти. Град от ръчни бомби, картечен и пушечен огън, разбира се, също съпровождат пламъците. Десет хиляди гърци изгарят по скатовете на Беласица, а англичаните, настъпващи във втория ешелон, имат повече късмет. Подгонени от огъня на артилерията, те се укриват зад един железопътен насип и с големи загуби дочакват нощта, за да се изтеглят на изходните си позиции. На 19 септември генерал Милн събира всичко, което може да носи оръжие (готвачи, санитари и т.н.), за да попълни оределите си редици, но и последната атака е удавена в кръв. Българската артилерия е побесняла, бие с барабанен огън, за първи път използва и газови снаряди. В края на деня английските тръбачи свирят отбой. Милн е загубил около 47 000 англичани и 20 000 гърци. Загубите на френската дивизия остават неизвестни, но също са чувствителни. Вазов губи по-малко от 500 бойци и безспорно остава в историята като един от най-гениалните генерали. След сражението генералът съобщава в София, че пред себе си няма противник. Вазов моли да настъпи към Солун заедно с 11-а дивизия и непокътнатата 2-ра армия, заемаща фронта при Серес. В София обаче решават да
използват победата при Дойран, за да се измъкнем с чест от войната. На започналите преговори за примирие в Солун, използвайки факта, че българската армия е практически непокътната, делегацията ни сключва споразумение, по силата на което армията ни се изтегля от Македония с цялото си въоръжение, а страната няма да бъде окупирана от войски на съседните държави. Така до голяма степен България се спасява от безчинствата на сърби, гърци и румънци.

През 1936г. Вазов е поканен на парад във Великобритания. Поводът е честване на победата на британската войска в Първата световна война. Когато българската делегация най-сетне се появява, фелдмаршал Джордж Милн – командващият британците край Дойран извиква:
“Свалете знамената! Минава генерал Вазов – победителят от Дойран!”
 Британците са впечатлени от героизма, проявен от генерал Вазов по време на Първата световна война. Самите те казват: “Той е от малкото чужди генерали, чието име се среща в нашата история”

Смех

Опитна жена - това е жена, която умее да се прави на неопитна.

     *
Турчин продава чехли за сексуална потентност. Идва клиент и иска да ги пробва. Обува ги и веднага награбва продавача. Той извиква:
-Сус, бре, ефенди, обул си ги на обратно...!!!!!
     *
Семейство в хотел:
- Стая за една вечер - иска мъжът.
- Късметлийка сте - казва рецепционистката към жената, - обикновено наема стая за час.
   *
В еврейско неделно училище
- Я кажи Йосифчо,кое тежи повече,1кило желязо,или 1кило вълна?
- Когато купуваме или когато продаваме?
   *
Бригадир дава на подчинените си два бидона боя и задание да боядисат сградата.
- Идвам да ви проверя на края на работния ден.
На пичовете от бригадата им се пие, нямат пари, а работа и боя - колкото искаш. Решили да продадат боята и да изпият парите, но за да не ги хванат, намазват муцуната на близкостоящия кон с боя, а половин бидон продали и изпили. Бригадирът идва да провери.
- Мдаааа, а защо не сте боядисали всичко?
- Не ни стигна боята.
- Абе, аз ви оставих и за утре да имате!...
- Конят я изпи!
- Какъв кон?
- Ей оня с изцапаната в боя муцуна!
- А, този ли! Още не е умрял, гадината! Миналата седмица изяде два палета с тухли и нищо му няма.
   *
Две деца отишли и питали баща си.
-Тате,тате от къде имаме този ум,че сме толкова умни?-децата.
-Незнам,сигурно е от майка ви,защото моя си е на мястото.-бащата.
   *
Американска и японска фирми си организират състезание по гребане. Японците печелят с преднина от една миля. Американците наемат хора, които да анализират случилото се и да го обяснят. Анализът сочи, че японците имат един управляващ и седем гребци, докато американците имат седем управляващи и един гребец. Американците незабавно преструктурират отбора. Един става главен управляващ, шестима са съветници по управлението и един гребе.
Във втората гонка японците печелят с преднина две мили. Американската фирма уволнява гребеца.

сряда, 18 септември 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 97-и!

Протестите срещу правителството на Пламен Орешарски за  97-и път.

Актуално!

Анонимните свалиха сайта на правителството

Българската организация на Анонимните свали официалният сайт на правителството. Акцията е в знак на протест срещу безобразните законови промени, които ще позволят на чужди граждани да купуват и да търгуват със свещената българска земя, за която поколения българи са проливали кръвта си.

В същото време във Фейсбук групата на ”Анонимните” беше пуснато съобщение към хората с обяснение защо е блокиран сайтът.

“Здравей народе на България.Ние сме Анонимните” – така започват обръщението си Анонимните и допълват:

“Днес ние решихме да свалим сайта на правителството, защото смятаме, че закона за продажба на българска земя на чужденци е в ущърб на народа и родината ни. И ние като българи споделяме мнението на сънародниците си, че земята, която прадедите ни са бранили с кръвта си, земята на родината ни, НЕ СЕ ПРОДАВА! Ние винаги сме били и винаги ще бъдем на страната на народа си! Абсолютно подкрепяме всеки протест и инициатива, която цели отмяната на този анти-български закон, който ще влезе в сила от 01.01.2014г.

Това е извадка от новата унгарска конституция, за която смятаме, че трябва да бъде добавена дословно и в българската конституция:

“Всички природни ресурси, особено земеделската земя, горите и питейната вода, както и биологичното разнообразие – по-специално местни растителни и животински видове и културни активи, са част от общото наследство на нацията и дълг на държавата и на всеки човек е да го защитава, поддържа и запазва за бъдещите поколения.”

Ние сме Анонимните!
Ние сме легион!
Ние не забравяме!
Ние не прощаваме!
Очаквайте ни!

Антипропаганда!

Кой предложи Пеевски?  Епизод 1! ВИДЕО

Разкрития!

Мъжът на секретарката на Доган стана заместник-министър

Със заповед на министър-председателя Пламен Орешарски на длъжността зам.-министър на
инвестиционното проектиране е назначен Джейхан Ибрямов.

Ето какво гласи официалната справка от Правителствената информационна служба на Министерски съвет: „Г-н Ибрямов е бил политически съветник в Кабинета на председателя на ДПС. В периода ноември 2009г. – ноември 2012г. е председател на Младежко ДПС, а преди това е бил и зам.-председател на младежката структура. От август 2007г. до ноември 2009г. г-н Ибрямов е бил изпълнителен директор на Сдружение „Толерантност“, а от ноември 2003г. до юли 2007г. е заемал поста проект мениджър във Фондация „Либерална интеграция“. В периода август 2003г. – октомври 2003г. е бил главен специалист в Дирекция „Спорт и здраве“ в Министерството на младежта и спорта.“

Ето и част от неформалната биография на Джейхан Ибрямов: Джейхан е роден в Търговище, завършил е математическа гимназия, а след това специалността „Кинезитерапия“ в Русенския университет и втора магистратура – „Политически мениджмънт и политически науки“ в Нов български университет. През 2002г, работи в организационния отдел на централата на ДПС. Забелязан е от председателя Доган като перспективен младежки лидер, и логично заема председателския пост на младежката структура.

Кинезитерапевтът Джейхан Ибрямов не крие политическите си амбиции. Минал е през всички стъпала от редови член на младежката структура до съветник на Ахмед Доган в парламента. В негови изказвания той не крие желанието си засериозна политическа кариера, с което обясняват и оставянето на „-ОВ“ във фамилното си име, с цел по-добре приемане извън движението. Според цитати в медиите негови кумири са (освен Доган) Чърчил и Маргарет Тачър.

През 2002г. се запознава с новата секретарка на Ахмед Доган, Биршен Яхова. Следват години на „тихо ухажване“ до предизборната кампания през 2009 година, когато пътуват много по цялата страна, когато и пламва искрата. Следва годеж и тежка сватба през 2012година.
Назначаването на доверен човек на Доган в ръководството на новосформираното министерство, което се очаква да координира големите инвестиционни и инфраструктурни проекти, е знаково за разпределението на сферите на влияние в новата коалиция БСП-ДПС, подкрепена от „Атака“.

Актуално!

ГЕРБ ще внесе вот на недоверие за Министерството на инвестиционното проектиране

ГЕРБ ще внесе вот на недоверие за Министерството на инвестиционното проектиране. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след заседание на парламентарната група на партията. Вотът на недоверие ще бъде внесен утре – 19 септември. ГЕРБ ще раздели вота на недоверие на няколко части, уточни Борисов.
„Има поне седем – осем теми, по които може да се внесе вот на недоверие. Колкото министерство, толкова теми. Утре мислим да започнем с инвестиционното министерство, защото всъщност няма такова министерство. Нека обяснят защо смениха първия министър и след това да казват какво работиха четири месеца, защо харчиха държавните пари, сгради, секретарки, шофьори, командировки, начинът на назначения, какво свършиха за четири месеца”, посочи лидерът на ГЕРБ.
„Почваме ги от тук и ще стигнем до международната изолация, в която Орешарски изпадна. Искам само да проследите първите четири месеца, когато аз бях премиер, колко столици, колко посещения и какво отношение имаха към нас. Сега имаме един македонски премиер в Кюстендил една неделя и инвестиционен форум в Китай, които се правят всяка година по два пъти”, коментира Бойко Борисов.
Както и по-рано Борисов обясни, за промяна на първоначалното решение са повлияли и критиките на партии от Реформаторския блок.

Факти!

Доброволен регулировчик !

Това са големите Пет кьошета в София – вчера спряха светофарите, стана голяма бърканица, и един младеж - вижда се на снимката, изскочи от тротоара, застана на платното и започна да регулира движението /а преди това един трамвай беше излязъл извън мрежата си / ... и съответно, след като младежа започна да регулира, сума ти шофьори скочиха и започнаха да му обясняват каква е майка му ... но младежът се усмихваше, и каза, че иска да помогне ... постепенно компетентните шофьори се усмириха ... тръгнаха, съобразявайки се "регулировчика" .. и движението се оправи.  И ако питате дали през това време дойдоха професионалните регулировчици - отговорът го знаете - НЕ, естествено .... 

Мозайка!

Проектът "Кортеж" или суперлимузината на Путин! Снимки

Руското правителство най-сетне определи кой ще се заеме с производството на новата президентска лимузина. Ще припомним, че проектът "Кортеж" стартира през 2012 година и за правото да произвеждат суперлимузина за Путин се бореха групата ГАЗ, НАМИ, ЗиЛ и компанията Marussia Motors. В крайна сметка единственият изпълнител на проекта, който е на стойност един милиард евро, ще е Централният научноизследователски автомобилен и авто моторен институт, познат с абревиатурата НАМИ.
Именно те ще разработят няколко превозни средства, които ще се базират на една платформа и
ще имат за цел да обслужват държавния апарат на Русия. Според данни на агенцията Интерфакс, премиерът Дмитрий Медведев вече е подписал разпореждането, което определя НАМИ, като организация натоварена с реализацията на проекта Кортеж.
През януари беше обявен конкурс за дизайн на руската суперлимузина, който беше спечелен от екип, състоящ се от двама дизайнери - Ярослав Яковлев и холандец на име Бернд Веел.