петък, 10 януари 2014 г.

Протест : "Вече го правим и за основните ни свободи" ще напомни за 10 януари 1997г.

На 10 януари се навършват 15 години от щурма на Народното събрание, довел до свалянето от власт на социалистическото правителство на Жан Виденов. В чест на годишнината са планирани няколко акции, от които центърът на София ще закипи.
В 10 часа - пред Народно събрание, радикален протест. Събитието "тържествено приключване на мирните протести" бе докладвано и изтрито от Фейсбук покрай събирането на достатъчно будни българи готови да направят каквото трябва. Явно е, че сме започнали да напипваме начина да вземем оставка от който ги е страх. На 10ти януари ще направим нужното, но този път- няма да приказваме публично всичко, което ще трябва да се направи! Този път трябва да събираме хора още по- усилено от преди, за да не си помисли някой, че събитието е отменено- вас нещо може ли да ви откаже?" Така е анонсирано събитието "Вече го правим и за основните ни свободи" във Фейсбук.

От антиправителствените протести в Пловдив също са готови да се включат в планирания за петък протест пред парламента. Те са категорични, че в Пловдив вече няма какво да се прави и отиват да подкрепят протестните акции в София.