понеделник, 13 януари 2014 г.

5-годишни скандират "Оставка" в детска градина

Петгодишни деца викали "Оставка" в детска градина в Бургас. Шокирана, директорката на
заведението моментално извикала родителите им. За куриозната ситуация разказа репортаж на предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия.
Действието се развило малко преди Коледа - тогава цяла група от детската градина започнала да скандира призива, който оглася столичните улици без прекъсване от лятото досега.
Възмутен баща разказа в ефир, че директорката София Димитрова привикала родителите на скандиращите си възпитаници (включително и него) и им заявила с ултимативен тон: "Внимавайте вкъщи на какво ги учите". Тя била сигурна, че призивът е отправен към нея. Самият баща каза, че децата освен "Оставка", скандирали и името на Бойко Борисов, което според него било естествено - информация за протестите ги заливала всеки ден от малкия екран.
Димитрова, която ръководи общо 80 деца в бургаската ОДЗ-2 "Звездица-Зорница", обясни, че всъщност е привикала родителите, за да им каже да питат децата си дали знаят какво означава думата, която са скандирали. Както и да ги посъветва оттам нататък да преценят как точно да възпитават отрочетата си. Според нея е възможно децата да са били подучени от родителите си да постъпят така.
Бащата, който се защитаваше в ефира на телевизията, обясни, че нито той, нито съпругата му ходят на протести, както и че не са водили детето си да скандира по площадите.