понеделник, 20 януари 2014 г.

Войници се събират от цяла Украйна да разчистват площад "Независимост"! ВИДЕО НА ЖИВО

В Киев заради антиправителствените демонстрации се събраха повече от 20 хиляди служители
на вътрешните войски и „Беркут”, предаде „Обозреватель”.
„От много райони на страната пристигат войници. И затова за нас е много важна отбраната на самия площад „Независимост”. Ние се опитваме максимално да контролираме процеса на навлизането на силите за сигурност. 

Но във всеки случай, броят им в Киев вече е изключително голям”, изтъкна Андрей Парубий, ръководител на палатковия лагер на площад „Независимост” и депутат от „Баткившчина”. 

По думите на коменданта на Евромайдана, властта може да приложи силов сценарий, в това число и на разчистване на Майдана в някакъв момент.
Имам информация, че събирайки толкова много войски в Киев, властите ще искат да решат всички въпроси с един замах. Има данни, че се готвят за разчистят Майдана, и ние трябва да бъдем в пълна готовност, подчерта Парубий.

По-рано стана ясно, че на ул. "Грушевски" продължават стълкновения между протестиращи и силите за сигурност.
"Властите обявиха война на народа на Украйна и действията им доведоха до сблъсъци в
центъра на столицата". Това каза лидерът на украинската партия УДАР – Виталий Кличко, във видеообръщение към украинците.
Той призова "всички граждани и патриоти да защитят страната и бъдещето си" и посочи, че властите привикват армейски части от всички краища на Украйна към столицата Киев.

"Ние обаче сме мнозинство и ще бъдем заедно. Качвайте се на колите си или на автобуси. Имаме нужда от вас тук, за да спечели Украйна, а не Янукович", каза Кличко. Той посочи още, че в продължение на два месеца властите са останали глухи за исканията на народа и са се престрували, че нищо не се случва. Опозиционният лидер определи сблъсъците като "нещо, което не се е случвало след обявяването на независимостта, и което хората не са виждали дори в кошмарите си.
Обновена

ВИДЕО НА ЖИВО