сряда, 29 януари 2014 г.

Ал Кайда набирала бойци в Пазарджик

Емисари на Ал Кайда са набирали бойци за войната в Сирия сред мюсюлманите в ромския квартал "Изток" в Пазарджик. Информацията е потвърдена от няколко източника. За подготвяната мисия на терористичната организация у нас ДАНС е била предупредена от голяма разузнавателна агенция на приятелска страна.В края на миналата година в Пазарджик пристигнал френски гражданин от босненски произход.
Той е бил пратеник на една от групировките, които се сражават срещу режима в Сирия. В квартал "Изток" босненецът се срещнал с неформалния лидер на ромите мюсюлмани Ахмед М., който е сред основните подсъдими по делото за проповядване на радикален ислям, потвърждават източниците.

Основната задача на емисаря е била да провери възможностите за набиране на бойци за Сирия, които да се бият на страната на бунтовниците. На този етап обаче мисията му се оказала неуспешна, защото не успял да намери нито един доброволец, който да пролива кръвта си в името на вярата в далечната страна.

Малко след като босненецът напуснал Пазарджик, в ромския квартал пристигнали и трима сърби мюсюлмани с подобна мисия. Те също не успели да зарибят наемници сред местните хора.