сряда, 22 януари 2014 г.

Първи жертви на сблъсъците в Киев ! ВИДЕО НА ЖИВО

Нови сблъсъци избухнаха в сряда между украинската полиция и протестиращите, които
настояват за оставката на президента Виктор Янукович. Междувременно бе съобщено, че двама демонстранти са загинали при безредиците, предаде Reuters.
Протестиращите скандираха „Убийци” и „Слава за Украйна” на площад в центъра на Киев, след като постъпиха съобщения, че по време на сблъсъците един мъж е бил застрелян от снайперист на полицията, а друг активист е починал след падане. Засега няма потвърждение за смъртните случаи от украинските власти.  Във Фейсбук украинци споделят, че на Майдана е убит с два куршума - в шията и главата Сергий Нигоян, който е на 20 години и е арменец, роден е в Украйна, в Днепропетровска област. На Майдана бил от 8 декември 2013. Снимки на Нигоян и твърдения, че той е убит, популяризира и сайтът "Украинская правда".

Последните сблъсъци избухнаха, след като полицията опита да разпръсне протестен лагер с използването на сълзотворен газ. Силите за сигурност бяха отблъснати от демонстрантите, които замеряха полицаите с бутилки със запалителна смес.

Тази сутрин ИТАР-ТАСС съобщи, че полицията в Киев изтласква протестиращите и разчиства барикадите на улица „Грушевский” в украинската столица. Опозиционните активисти се опитвали да възстановят барикадите, както и да построят нови.

ВИДЕО НА ЖИВО


Live streaming video by Ustream