събота, 15 февруари 2014 г.

70 годишна американка изглежда като 30-годишна! Снимки, Видео

Любителите на здравословното хранене по света имат ново знаме, което гордо да развяват в борбата си с неверниците, които се съмняват, или напълно отричат, ползата от подобен начин на живот.

Анет Ларкинс е една жизнерадостна 70-годишна баба, на която за разлика от своите връстнички, никой не й дава повече от 40 години.

Тайната на нейната младост, както стана известно, не се дължи нито на пластичната хирургия, нито на скъпи разкрасителни процедури, а в начина й на хранене.

Анет е „спряла времето“ чрез вегетарианския си начин на хранене. Тя консумира единствено и само растителна храна, като напълно отрича животинските продукти. Нещо повече, от 27 години насам тя консумира храната си в сурово състояние. Госпожа Ларкинг не спира до там, освен всичко останало жената всекидневно пие дъждовна вода, която събира както за себе си, така и за растенията, които сама отглежда в задния си двор.
Жената от години сама отглежда плодовете и зеленчуците, с които се храни. Тя шеговито нарича своята градина „извора на младостта”.
Мъжът на Анет, който е на 54 години , споделя, че много често им се случва да ги бъркат за баща и дъщеря, въпреки че той е с 16 години по-малък от младоликата си жена. Той е много горд със съпругата си, но засега няма намерение да се отказва от месото, макар че приема лекарства за високо кръвно и диабет, докато тя не е вземала дори аспирин.

Дотук добре, но си задавам въпроса заслужава ли си всичко това? Все пак, защо ми е тая младост, когато няма да съм се насладил на хилядите прекрасни неща в този живот, едно от които е хапването на вкусни неща. Може ли човек да яде само домати, марули, зеле и пр., при това сурови? Така де, животът все пак е за живеене, а и начинът на хранене е едно от нещата, които ни отличават от животните. Но... нека всеки прецени сам за себе си!

ВИДЕО