понеделник, 3 февруари 2014 г.

Китайците за Знака на Коня

Според цикъла на Петте елемента, 2014 е Годината на Дървения кон, която се счита за година
на бързи победи, неочаквани приключения и изненадващи романси.

Китайският народ смята коня за едно от най-важните животни, с които човек може да се сприятели.

Елегантният кон символизира силен характер и целеустременост. Конят е известен като един от най-бързо адаптиращите се животни - например жребчето може да се изправи на крака до 10 минути от раждането си, като започва да ходи почти веднага след това.

Смята се, че тези, които са родени в Годината на Коня, имат по-добри маниери и обръщат повече внимание на своите стил и аксесоари. Те са щедри и харесват красивата екстравагантност.

Като цяло те имат свободен дух и са винаги в движение, копнеейки за свобода и пътешествия. Отношението им към всичко е положително, прямо и напредничаво. Упорити като коня, те не обичат да бъдат потискани. Както и не приемат лесно помощ от другите.


Като непредубедени личности за тях е лесно да се сприятеляват. Тяхното красноречие и убедителен талант ги правят естествени лидери. Бидейки весели и добросърдечни, за тях е много лесно да общуват с хората. Надарени със силна способност за възприятие, те често знаят за мислите на другите.

Родените в Годината на Коня имат голямо разнообразие от интереси, като драма, музика, спорт и т.н. Те са обикновено атлетични и обичат спорта.

Като високо усърдни и креативни, те често прогресират директно към своите цели. Усвояват нови умения лесно и с ускорени темпове. Стават отлични бизнесмени, които могат да поемат невероятен обем от задачи и да ги изпълняват с удивителна прецизност.

Но при възникване на трудности и разочарования те могат да бъдат нетърпеливи и да сменят посоката лесно. Не харесват да правят неща насаме, незабелязано, тъй като се наслаждават на удовлетворението, което получават от хвалебствията, възхищението и аплодисментите на другите. Имащи приключенски дух, те обичат да излагат на показ своите умения и талант, особено в критични моменти, което ги прави още по-впечатляващи.

Освен това могат лесно да придобиват богатство, но не го задържат за дълго, тъй като бързо променят своите решения и стратегии.

Не са добри пазители на тайни, поради тяхната открита и свободна природа. Наклонността им да нахлуват в личния живот на другите е значителен техен недостатък. Имайки импулсивността на коня, те искат да опитат от всичко, но често се провалят. За щастие са оптимистични и не се предават при фалити. Поради което са в състояние в края на краищата да постигат целта си.

Най-общо казано те имат големи таланти и знаят как да реагират бързо, за да се справят с нещата ефективно. Тъй като знаят за своите вродени таланти, те са често арогантни, независими, егоистични и амбициозни. Затова не чувстват съжаление за хората след като получат от тях това, което искат и което може да е ощетило някого. Тази черта е техен голям недостатък.

Що се отнася до романтиката, те могат да изразяват пряко чувствата си. Но са докачливи и следователно лесно нараними. Могат да пожертват всичко за истинската любов - един от факторите, които могат да ги погубят.

Дървеният кон се радва на щастлив баланс между всичко характерно за родените под Знака на Коня. Елементът на дървото ги прави по-стабилни, по-малко капризни и по-малко склонни към гневни изблици.