сряда, 5 февруари 2014 г.

Страшна мизерия в Сочи!

Зимните олимпийски игри в Сочи ще бъдат най-скъпите, провеждани някога, и струват колкото всички досегашни взети заедно, показва анализ на датския вестник NRC. Е, да, но очевидно не особено голяма част от финансите е била вложена при построяването на хотелите за представители на медиите от цял свят. На тези данни рязко контрастират мизерните условия, при които са настанени журналистите в олимпийския град.

На фона на активния дебат дали руският град е подготвен за домакинството на Зимните
олимпийски игри, които стартират в четвъртък, репортери от цял свят се сблъскаха с покъртителни условия при настаняването си в хотелите, предвидени за предсатвители на медиите. Някои от вече пристигналите журналисти описват притеснителните условия в стаите и хотелите си и споделят снимки в социалните мрежи Туитър и Инстаграм.

Шест хотела от общо девет са готови за използване, докато другите все още се строят. Водата, ако изобщо има течаща такава, не става за пиене и е с мътен жълто-оранжев цвят. Стейси Сейнт Клер от чикагския вестник "Трибюн" споделя, че е принудена да мие лицето си с минерална вода, все едно е една от милионерките Кардашиан. Германски фотограф разказа пред АП, че в неговия хотел все още се разхождали кучета, а работници влизали и излизали от стаите. Друг обяснява, че лобито и рецепцията на хотела му въобще не са готови и за да се регистрира е трябвало да отиде в спалнята на собственика, а а рутерите на "лукса" интернет висяли от контактите. От Си Ен Ен били резервирали 11 стаи преди повече от 5 месеца, а когато пристигнали, само 1 била готова.

Други журналисти пък поглеждат от хумористичната страна и се възхищават на арт-вида на постройките, наподобяващи мащабни проекти оригами, декорацията на голите стаи с портрети на Путин или просто се радват, че най-сетне са получили стая, макар и без отопление или интернет.