петък, 14 февруари 2014 г.

Сблъсъци в Пловдив! Видео

Подпалиха Джамията в Пловдив! Изпочупиха прозорците!

Протестиращите са вече над 4000 души. Те блокираха кръстовището на Цар Борис III и 6
септември, след което това на Водната палата в ПловдивПламна сладкарницата на Джумая джамия от метната самоделна бомба, предава репортер на Марица.бг от пътя на протестното шествие.
Дъжд от камъни изпочупи прозорците на Джамията. Ени-ча-ри, ени-ча-ри, крещят запалянковци срещу жандармерията, която започна да изтласква протестиращите далеч от мюсюлманския храм..
Протестиращите се разгневиха, че пред Джумая джамия ги посрещна мощен кордон от жандармерия. Започнаха да мятат пиратки и бомбички, една от тях се заби в дървената табела на сладкарницата под Джумая джамия и я запали. Наложи се униформените бързо да реагират и да гасят, за да потушат  пожара.
Шествието е на път към Турското консулство в Пловдив, за да иска обяснение от консула за острата му реакция срещу декларацията на Общинския съвет в Карлово за геноциде срещу бъргарите при потушаване на Илинденско Преображенското въстание.
*Екшънът в Пловдив не стихва, вече има и пострадали. На главната улица феновете са набили общинския съветник на "Атака" от Стара Загора Михаил Михайлов.
Разярените фенове атакуваха с камъни и турското консулство в града. Голям камък улучи полицай, който беше с каска. Никой обаче от охраняващия кордон, който пази чуждата мисия, не реагира. Кордонът не допусна протестиращите за Куршум джамия до посолството. Те остана в парка, където в момента пеят патриотични песни, хвърлят димки и бомбички, и скандират "Турците долу", "Вън ДПС". Единственият държавен представител, който се появи на протеста е карловският депутат от ГЕРБ Николай Петков.
Сега множеството се изнася от парка срещу консулството и потегля към един от офисите на ДПС.


* Шествието вършее из града, нападнаха офиса на ДПС, жандармерията се опитва да отблъсне протестиращите, но ситуацията излиза извън контрол.
Хвърчат камъни и бомби по униформетите, а те от своя страна нападат с палки протестиращото множество. Броят на протестиращите стигна до 10 000.
Мъж, около 30-годишен, падна на земята, а течащата от главата му кръв направи локва. Друго момче се търкаля на земята от болка, лицето му е окървавено. Сблъсъците станаха при опита на феновете да преминат в другото платно, където е офиса на ДПС.
* Грозна сцена се разигра на спирката на Тунела от северната му страна. Феновете не бяха допуснати до протестират пред централата на ДПС. Те обаче не се отказаха, пренасочиха вниманието си и решиха да атакуват будка за вестници и цигари на Делян Пеевски. Камък полетя към лавката на спирката.
Тогава стана страшно. Полицията връхлетя. Най-малко петима са ранените, двама души са със спукани глави. Кръв има навсякъде по спирката.

* Елена Ваташка, председател на Асоциацията на футболните фенове, обяви гражданско неподчинение. Всеки ден фенове ще протестират пред офиса на ДПС в Пловдив. Феновете се насочиха към сградата на Областната дирекция на МВР, но здрав кордон от жандармерия ги посрещна.

Очаквайте много снимки и видео!!!


ОБНОВЕНА 14:25ч.

ВИДЕО