понеделник, 17 март 2014 г.

Изчезналият боинг може да е при талибаните!

Властите проучват и миналото на целия екип, включително и евентуални връзки с
терористичкни екстремистки организации
Изчезналият малайзийски самолет може да се е озовал при талибаните! Това разкрива британският вестник "Индипендънт" в обширен материал. Говорител на "Малайзия Еър" е изразил надежда че исканото дипломатическо разрешение да се разследва предположението, че машината може да е минала под радарите и да е достигнала до контролирани от талибаните бази между Пакистан и Афганистан, скоро ще е факт. Както е известно, вече девет дни никой не може да открие пътническия самолет боинг, който излетя от Куала Лампур за Пекин с 239 души на брда.

Властите проучват и миналото на целия екип, включително и евентуални връзки с терористичкни екстремистки организации.

"Полицията не е открила такива данни за главния пилот, капитан Захари Шах", отбелязва "Индипендънт".

Според френския "Монд" обаче той бил противник на управляващата в Малайзия коалиция. Проверяват се и данни за 29-годишният пътник Мохд Амри Селамат, работил като инженер по полетите, предаде Ройтерс.
Зоната на издирването вече обхваща 11 страни и големи райони от океана, цитира "Индипендънт" изявлението на малайзийския министър на транспорта Хишамудин бин Тун Хюсейн.

Времето, когато е било подадено последното съобщение от пилота, насочва към версията за човешка намеса, пише в. "Ню Йорк таймс". Подозрителният факт е, че системата за сигнализиране на изчезналия самолет е била изключена преди пилотът да говори с контролната кула. При това той не е съобщил за никакви проблеми, което насочва към варианта за нарочно отклоняване на полета от курса, подчертава изданието.