петък, 14 март 2014 г.

Психопатът Петко стреля по хора! Има убит и ранени


В Лясковец психичноболен стреля по хората от къщата си. Убит е  спецполицай, има и трима ранени.  Стрелецът е Петко, на 53 години. Бил е бизнесмен до скоро, но се е самоизолирал. Къщата е точно срещу СОУ "Максим Райкович".
В момента целия район е отцепен. Има пожарна, линейки. В радиус 100 м от мястото на инцидента не се допускат хора. Двама са тежко ранените - простреляни в областта под мишницата. Третият е с леки наранявания.

Петко има три ловни пушки и не понася деца.

Убиецът в Лясковец е известният бизнесмен Петко Савов. Главният секретар на МВР
Светлозар Лазаров потвърди, че има убит полицай при стрелбата в Лясковец. Други двама са ранени от рикошети. Спецполицаите отишли в къщата на Савов, за да предотвратят нападение над децата в училището, което се намира срещу дома на психичноболния мъж.

Директорът на СОУ „Максим Райкович” в Лясковец поставял плакати в училището, които предупреждават децата да се пазят от психичноболния Петко Савов, който днес уби полицай.
Освен че предупреждавал с плакати учениците, директорът не ги пускал да играят в двора, дори когато имали физкултура
Психарят има бомби в дома си
Бомбите били в мазето на Савов. Има опасност лабилният Петко Савов да взриви дома си и околностите. Оръжията трупал с години, коментира главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той изтъкна, че полицията е наясно колко оръжие има Савов.

Майка на ученик: Стрелецът заплашвал децата, че ще ги убие
Майка на ученик, който учи в СОУ „Максим Райкович” в Лясковец” заяви, че синът й се е
оплаквал от заплахите на психичноболния Петко Савов. Момчето разказало вкъщи за предупрежденията от страна на директора. „Не е работа на директора да лепи плакати. Трябваше просто да го приберат този човек, който уби човек”, заяви тя пред Нова телевизия.

Синът на зрителката е на 13 години. Той разказал, че Петко Савов лично казвал на децата, „че ще ги убие, че ще ги застреля”. Родителите не познават мъжа, майката дори се обаждала по съседи да пита за него.

Спряха газоподоването до квартала на стрелеца
Прекъснаха подаването на газ до квартала на стрелеца в Лясковец, съобщи TV7. Целта е да се предотврати евентуален взрив.
Петко Савов се е барикадирал на първия етаж. Хората от втория и третия етаж на кооперацията са евакуирани.

Савов се е барикадирал в жилището си от 2010 г.

"В района има достатъчно полиция от добре подготвени служители. За съжаление загина наш колега, предпочитам да не коментирам повече", каза Лазаров- гл. секретар на МВР.

Лазаров допълни, че Савов се е барикадирал в жилището си от 2010 г. От тогава до ден днешен той не е излизал от дома си.

Няма опасност за живота на ранените полицаи. Това съобщиха от областната болница във Велико Търново. Полицаите са в стабилно състояние, намират се в операционна.


Двамата от униформените са ранени по-тежко, третият е в по-добро състояние. Най-сериозните им травми са по ръцете.
В града е военно положение, има бронирани машини

Отряд за борба с тероризма пътува към Лясковец, където психопатът Петко Савов уби полицай и рани трима при провалена акция. Има бронирани машини, районът е отцепен. В града е военно положение.

Четирима психолози преговарят със стрелеца от Лясковец
Засега разговорите вървят безуспешно
До момента преговарящите не са постигнали особен напредък. По непотвърдена информация, в сградата се намира само майката на Савов. Всички негови съседи са евакуирани, а децата намиращото се отсреща училище не са допуснати до района.
Животът на двамата ранени полицаи е вън от опасност! Преляна им е кръв!
Състоянието на двамата ранени полицай при престрелката в Лясковец е стабилизирано. На служителите на МВР е била преляна кръв. Опасност за живота им няма. Това заяви по БНТ Стефан Филев, началник на болницата във Велико Търново.
Според Филев двамата пострадали са в съзнание, а раните им са промити и почистени.

Полицаите ще останат поне няколко дни на лечение в болницата, уточни началникът й.

Драмата в Лясковец приключи. Стрелецът Петко Савов е заловен и обезвреден. Откаран е с линейка!!!

Военен самолет с екип реаниматори ще отлети от летището във Враждебна за Горна Оряховица. На място медиците ще проверят какво е състоянието на тримата простреляни при спецакцията в Лясковец. По-тежко ранените вероятно ще бъдат откарани във ВМА.
Петко Савов е бил ранен при операцията.

Това заяви в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев във връзка със случая в Лясковец.
Обновява се!