понеделник, 24 март 2014 г.

Тимошенко: Не Крим, а к*р щяха да видят от мен, заканва се експремиерката! ВИДЕО

В Интернет се появи запис от разговор на Юлия Тимошенко и украинския политик-милионер
Нестор Шуфрич, близък до Янукович в недалечното минало и заемал високи държавни постове, в който експремиерката се заканва нецензурно с геноцид за руснаците в Украйна, както и да остави от Русия изпепелена земя. Новината бе разпространена във вечерните новини от централната руска телевизия НТВ и редица руски и украински информационни сайтове.
Разговорът, за който Тимошенко вече призна в профила си в Туитър, се е състоял непосредствено след референдума в Крим. Предполага се, че откровената им беседа е качена в Интернет от сътрудници на Службата за сигурност на Украйна. От увоода, който са написали, може да се смята, че те или са наистина разтревожени от опасните закани, изричани от такава влиятелна личност, или са вербовани от ФСБ или това е пуснато като предизборен компромат.
Събеседникът на Тимошенко Нестор Шуфрич е родом от най-западния украински град Ужгород и има сръбско, унгарско и украинско потекло, член е на „Партията на регионите”, четири пъти е избиран за депутат, два пъти е бил министър на извънредните ситуации, бивш зам.-шеф на Съвета за сигурност на Украйна. Известен е като яростен противник на предишния президент Виктор Юшченко, с когото Тимошенко се смрази след Оранжевата революция. Предполага се, че Шуфрич е звънял на Тимошенко, за да си спечели благоволението на новата власт, а и като неин предишен спонсор. Според Форбс-Украйна състоянието му е 273 милиона долара. Собственик е на компанията „Нефтогаздобив”, която притежава едно от най-големите находища в страната – Семиренковското.

Информационно-аналитичния портал „NewsBalt” е свалил стенограма от разговора между Нестор Шуфрич и Юлия Тимошенко, състоял се на 18 март 2014 г. в 23:17 часа

Нестор Шуфрич (Н. Ш.): В шок съм от този Крим! Днес си говорих с мой познат, който едва не плаче.

Юлия Тимошенко (Ю.Т.): Готова съм да грабна автомата и да стрелям в челото на този подлец!

Н.Ш.: Вчера казах в „Свобода на словото” (популярно украинско политическо ток-шоу), че ако не дай Бог, избухне военен конфликт, аз и моят син като офицери от запаса ще грабнем оръжие, за да защитаваме страната си

Ю.Т.: На сто процента! Защото това прекрачва всякакви граници! Майната му, трябва да грабваме оръжие и да трепем тия дяволски кацапи (обидна дума за руснаците, живеещи в Украйна ) заедно с ръководителя им! Как съжалявам, че не мога да съм там и да оглавя тези процеси. Не Крим, к.р щяха да получат от мен!

Н.Ш.: Знаеш ли и аз това си мислех, че ако ти беше там, това вероятно нямаше да се случи. Но ни липсваше силов потенциал...

Ю.Т.: Щях да намеря начин да ликвидирам тези тъпунгери! Но се надявам да вдигна целия свят, да използвам всичките си връзки, за да остане от тази Русия само изпепелена земя!
  Н.Ш.: Ще ти кажа, че по тази тема съм ти съюзник! Не просто съюзник! Днес сутринта говорихме с шефовете на фракции. И Витя ме пита:”А какво ще правиш с тези 8 милиона руснаци в Украйна? Те са търтеи!”

Ю.Т.: Майната им, трябва да бъдат разстреляни с атомно оръжие!

На плъзналите информации за скандалното видео реагира и Юлия Тимошенко. В профила си в Туитър тя потвърди истиността на разговора с едно уточнение.
"Разговор имаше, но за осемте милиона руснаци в Украйна е монтаж. Всъщност аз казах: руснаците в Украйна са украинци. Поздрави на ФСБ :) Извинявайте за нецензурните думи"

ВИДЕО