четвъртък, 27 март 2014 г.

Филм предсказал трагедията с Боинга

Филмът разказва за самолет, който се разбива в океана на път за Пекин. Именно за там пътуваше и полет 370, който според официалната информация е паднал в южната част на Индийския океан.
Международна продуцентска компания обяви, че замразява работата по филма Deep Water (дълбоки води) заради много прилики в сюжета с трагедията с изчезналия самолет на малайзийските авиолинии.

Продуцентската компания Arclight Films съобщи, че засега отлага началото на снимките от уважение към трагичната участ на загиналите 239 души на борда на изчезналия самолет.


Представителят на Arclight Films Гари Хамилтън е заявил на фестивал в Хонконг, че сюжетът не съвпада напълно, но все пак прилики има. В Deep Water става дума за полет от Сидни до Пекин, който пада в океана. Оцеляват генерал от авиацията и група пасажери, на които им се налага да се борят с огромни акули и други опасности.

Филмът се прави със спонсорството на австралийската държавна филмова агенция в копродукция с Китай и е с бюджет 25 милиона долара. До момента не е обявен актьорският състав.