понеделник, 17 март 2014 г.

Партизанска война от рускоезични в Източна Украйна! Видео

След успешния референдум за присъединяването на Крим към Русия в източните и южните
украински области рускоезичното население предприема все по-радикални съпротивителни действия срещу новата власт в Киев. Около 50 млади мъже с георгиевски лентички са блокирали подстъпите към граничната част на ул. "Гагарин" в Мариупол и военно поделение в Новоазовске, предава УНИАН.
Агенцията се позовава на съобщение на местния шеф на партията "УДАР" Анатолий Семенов, който успял да се свърже с шефа на граничната част Юрии Лисюк.

"Командирът разказа, че обсаждащите поселението са заплашили граничарите с "активни действия, ако някой от тях посмее да напусне територията на казармите. Младите хора са представители на т.нар. антифашистки комитет", - твърди Семенов.

След това връзката с командира на заставата се разпаднала, но няколко часа по-късно той успял да позвъни на лидера на "УДАР" Виталий Кличко. Прес-службата на УДАР съобщава, че Кличко се е свързал с шефа на Съвета за национална сигурност и е настоял "той да вземе ситуацията под контрол".
В Интернет вече се появи видео, как "Народното опълчение на Донбас" блокира движението на украинска военна колона. На видеото се вижда как хора с руски флагове скандират "Путин", "Русия" и "Връщайте се у дома".

ВИДЕО