неделя, 27 април 2014 г.

14 000 от ГЕРБ откриха предизборната кампания

Хиляди симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха на крака партийния лидер Бойко Борисов, скандирайки "Бойко, Бойко", по време на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в зала "Арена Армеец".

По данни на пресцентъра на ГЕРБ в "Арена Армеец" са се събрали 14 000 симпатизанти и членове на партията. Заради откриването в залата и около нея има засилено полицейско присъствие.

Събитието бе открито от три оперните певици от Трио сопрано, облечени в цветовете на българския трикольор. Репертоарът им бе разнообразен - от оперети, "Хубава си, моя горо", както и "Unbreak My Heart" на Тони Бракстън, но в испански вариант.

По време на изпълненията им зад тях се с бърза скорост се въртеше часовник с герба на Европа, който символизираше и мотото на предизборната кампания на ГЕРБ - "България няма време за губене".

Активисти на ГЕРБ бяха издигнали плакати "Юнкер за президент", с които посрещнаха лидерите на партията - Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова, № 1 в евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев и кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

За да подгрее духа на електората, специален гост в "Арена Армеец" бе един от символите на Прехода Едвин Сугарев. Той заяви, че на 25 май българите трябва да изберат дали да са европейски граждани или поданици.

"Защото това правителство в момента е вредно и опасно за България ... Да рестартира изродения и сбъркан Преход към демокрация, да победим така, че политическите лешояди, които управляват в момента, да заминат в историята", каза Сугарев.

Призив отправи и бившият конституционен съдия Георги Марков. Той заяви, че евроизборите ще бъдат вот на недоверие на настоящото управление.