неделя, 6 април 2014 г.

Който иска бизнес с Доган предоставя съпругата си

Аз не познавам хората, които са седели на масата на Доган, но прилича на партийно заседание
повече, отколкото на рожден ден. Хората, които искат да правят бизнес с Доган са поставяли с чест съпругите си да седят до Ахмед Доган. Един вид: „Всичко ви предоставяме, г-н Доган“, ориенталска традиция, анализира бившият депутат от ДПС Осман Октай пред Сашо Диков по Нова телевизия.
Според Осман Окрай е голяма изненада, че Христо Ковачки, че седи на тази маса. Ковачки има много сериозни проблеми с данъчните власти в страната, а той е и един от обръчите на Ахмед Доган. Известен факт е, че Доган не прощава на хора, които веднъж са му изневерили. Тортата е представлявала старинна книга.

Попитан какво е символизирала тя, Октай каза: „Една от легендите за Доган е, че той преди политиката е прекъснал научната си кариера. Когато бяхме много близки в продължение на 11 години той ми се е хвалил, че негов идол е Макиавели. Негово мото е по-добре да се страхуват от теб, отколкото да те обичат“.

Осман Октай попита защо НСО продължава да охранява един гражданин? Според него почетният лидер на ДПС показва пренебрежително отношение към народа. Жалко след 25 години един мой бивш съратник да упражнява властта по този начин. Това е един своеобразен олигархичен модел. Това е пренебрежително отношение към раята. Изводите Тъжно ми става, когато олицетворяваш олигархията, правиш демонстрация с юбилея си.

Той неглижира омразата на обществото. Бившият съратник на Доган поясни, че би трябвало на юбилеят на Доган да присъстват най-близките му хора и семейството, а те не са били там. Първият гост на партито беше депутатът Мустафа Карадайъ.

Според Октай той е новата мъжка секретарка на Ахмед Доган. Карадайъ изпълнява функцията на Ахмед Емин. Преди години Бойко Борисов подари куче на Ахмед Доган, но то му изяло пауните, завърши Октай.