петък, 25 април 2014 г.

#ДАНСwithme

 

Протестът! Ден-316!

Да не позволяваме на политическите пристрастия да ни заслепяват! Олигархията и мафията са това срещу, което протестираме. Не е важно на коя партия симпатизираме. Сега сме Граждани срещу мафията!

И да не забравяме: "Together we stand, divided we fall."

Така #ДАНСWithMe прзовава българите от цялата страна и тези, които живеят зад граница, да се включат в протестната инициатива, която ще стартира на 29 април пред Министерски съвет. Като край на събитието е посочена датата 21 август.

Обособихме и тих дискусионен кът "Контактна точка" между Президентството и шадравана, където всеки понеделник можем да получим вестник "Протест", да се запознаем и да дискутираме по протестни теми, да споделяме и обсъждаме предстоящи протестни мероприятия, съобщават организаторите във Фейсбук и допълват:

Ние сме хората, които не сме представени в Парламента. Някои са гласували за партии, които не успяха да преминат бариерата. Други са дали гласа си за парламентарно представени сили, защото са повярвали на обещанията им, а вместо това получават пошъл спектакъл. Има и негласували, но все пак омерзени и погнусени от разиграващия се грозен сериал по върховете на властта.

Ние не сме богатите срещу бедните, умните срещу глупавите, красивите срещу грозните, младите срещу старите, гражданите срещу селяните, десните срещу левите... Ние сме ядосаните, въпреки че се усмихваме. Защо ние спазваме правилата и протестираме срещу тези, които ги пренебрегват.

Протестираме заради присъствието на хора като Делян Пеевски в Народното събрание. Протестираме срещу избора на Волен Сидеров за шеф на комисия "Антимафия". Незабавна оставка и за Мукаддес Налбат и всички като нея, които освен че са некомпетентни, се гаврят с националните ни светини. Оставка на всички избрани по партийна принадлежност и вярност към олигархията, а не за доброто на България. Оставка на правителството "Орешарски"!

Протестираме срещу епидемията от "катарзис", позволяваща на всякакви политически и морално компрометирани лица да бъдат назначавани на високи държавни постове. Протестираме срещу това, че е напълно неясно кой управлява държавата. Искаме да знаем чия кукла е господин Пламен Орешарски и кой диктува неговите действия и бездействия. Протестираме срещу олигархията, която не излиза от властта. Протестираме срещу олигархията, която поддържа всяка власт. Протестираме срещу олигархията, която унижава гражданите с безумни назначения и огромна наглост! Този път, поднасяйки си цялата държава на тепсия.

Нашите искания са за върховенство на закона, прилагане на законите, морал в политиката, придържане към европейските ценности. Всяко правителство, което си позволи да наруши тези ценности, трябва да знае, че ние сме тук и ще реагираме.

Това е културният протест на културните хора. Ние няма да издигаме обидни лозунги, нито лозунги, които разделят. Ние сме обединени в искането олигархията да напусне властта и България да се развива според стандартите на европейските демокрации като достоен член на Европейския съюз.

Всеки от нас участва в протестите, за да опровергае заблудата, че от отделния гражданин и избирател нищо не зависи. Всички ние сме граждани на България и граждани на Европейския съюз и го доказваме, като открито, ясно и безкомпромисно изразяваме гражданските си позиции.

Протестът ни не е обвързан с никоя политическа сила, нито цели връщането на определени политически сили във властта. Партиите, които искат власт, ще трябва сами да заслужат доверието на суверена.