неделя, 4 май 2014 г.

Дъжд залива страната

Дъжд, градушки и гръмотевици се очакват днес. Още от  снощи в западната половина от

В планините ще бъде облачно, с гръмотевична дейност и краткотрайни, но интензивни валежи. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне да прониква по-студен въздух. Температурите през деня все още ще са без съществена промяна, на 1200 м н.в около 14 градуса, на 2000м около 7.

По морето ще има значителна облачност и превалявания. Вятърът през по-голямата част от деня ще е от юг-югоизток - умерен. Максималните температури ще са от 15 градуса по северното, до 20 по южното. Температурата на морската вода ще е до 16 градуса
страната започнаха превалявания придружени от гръмотевици, като до сутринта ще обхванат и по-източните райони.Минималните температури сутринта в неделя ще са между 8 и 13 градуса. Над страната ще е предимно облачно, на много места ще има краткотрайни превалявания, на места градушки и гръмотевична дейност. Вятърът в източните райони ще е до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са все още без съществена промяна, между 17 и 22 градуса, в София около 18.