четвъртък, 15 май 2014 г.

Михаил Миков отне стаята на Бойко Борисов в парламента! Наредил да сменят ключалките

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е издал скандална заповед, с която
отнема на ГЕРБ стая №20 в парламента. Въпросната стая се води кабинет на председателя на ГЕРБ и на парламентарната група Бойко Борисов. Подобни помещения имат Станишев, Местан и Сидеров, които също ръководят парламентарните групи на партиите си.
Стая №20 е единственият кабинет на Борисов в сградите на парламента, защото той не ползва такъв в Партийния дом.
За да стане всичко светкавично, от Народното събрание са изпратили бригада майстори, които са сменили ключалките на стая №20. След това въпросната заповед е била връчена на секретарките на ГЕРБ, които с ужас са видяли, че тя влиза в сила от момента на подписването й, т.е. веднага.
Любопитното в случая е, че по закон с управлението на сградите на Народното събрание се разпорежда главният секретар на институцията, а не председателя й.  Оказа се, че в заключената стая на ГЕРБ има компютри, в които има важна информация и документи, които са адресирани до Бойко Борисов.

„Патронът на вратата е сменен и не можем да я отключим, а вътре в самата стая има наши документи. Това обаче няма да попречи на утрешното внасяне на вота на недоверие”, обяви Велчев.

„Това, което направи Михаил Миков, показва неговата управленска немощ”, написа по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук.


"Миков знае, че незаслужено е председател на Народното събрание, след като ГЕРБ безапелационно спечели парламентарните избори. Днес той е взел кабинета ми в Народното събрание като е сменил ключалката. С този си акт Михаил Миков показва безсилие, злоба и страх. Неговата управленска немощ личи и от факта, че не може да събере кворум в Народното събрание. Миков взима стаята на председателя на най-голямата парламентарно представена партия с най-много депутати, за да я даде на четвъртия си коалиционен партньор – Цензурата. Тази немощ предизвиква в мен смях и жал едновременно, защото с кабинет и без кабинет ГЕРБ ще спечели изборите и пак ще бъдем първи, но по-важното е, че Миков и Станишев превърнаха столетницата в заложник на ДПС и „Атака”, а сега вече добавят и нов коалиционен партньор. Дават кабинета на двамата депутати, от които очакват подкрепа за вота на недоверие. Хората, които са загубили изборите, се държат като деребей в парламента", пише още Борисов.
Обновена