вторник, 27 май 2014 г.

Бойко : На нахалника трябва да му се каже, че е нахалник - с кое право Станишев ще предлага еврокомисар?

С кое право Станишев ще предлага еврокомисар - това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в
предаването на Нова телевизия - "Здравей, България". Той не може да се класира пръв в неговата партия, ще предлага еврокомисар, каза Бойко Борисов. На нахалника трябва да му се каже, че е нахалник. Не може победеният, не исканият от неговата партия, доказаният, че купува гласове, да предлага еврокомисар. Кристалина Георгиева си е прекрасен еврокомисар. Те кой ще предложат - Зинаида ли ще предложат, попита Борисов.
ГЕРБ се бори за мнозинство в българския парламент, за да не може никой да ни извива ръцете. Цялата ни предизборна кампания ще бъде построена върху това. Едни избори струват 20 милиона лева. Ако не може да излъчим стабилно правителство, което да работи, да извади България от кризата, ще има нови избори. Затова, на тази сакрална дата, на която ще са предсрочните избори, трябва да има 70 - 80 % избирателна активност, каза Борисов.
Единствените, които имаме основание да кажем, че никога не сме задкулисни, е ГЕРБ, каза Бойко Борисов.
На въпрос - в какви отношения е с Делян Пеевски, с Цветан Василев, Борисов отговори - нямам никакви отношения, към момента. Не се интересувам от други партии. Нормални отношения с всички. Пеевски, Василев, не съм ги виждал, не съм ги чувал, сигурно години. Пеевски постъпи правилно, че се оттегли от Европарламента; не знам, дали го направи заради г-жа Михайлова, заради себе си, или да спасят г-жа Михайлова, защото провалът в сектор "Екология" е такъв, че ще завлекат и общините, и държавата след себе си, каза Борисов.
И на предишните президентски избори да се бях кандидатирал, щях да ги спечеля, каза Борисов. За президентските избори, Борисов каза, че ще говори след две години. Винаги съм бил на най-тежките постове, главен секретар, премиер, със сигурност по-лесно е дас и президент. Вчера последно се чух с Росен Плевнелиев. Подкрепям го, каза Борисов. Плевнелиев го е поздравил за победата. На въпрос за обтегнатите отношения между президента и вицепрезидента, Борисов заяви, че като министри, двамата са работили добре. Марга и с мен се е карала много пъти, и с мен е тропала по масата. В голяма част от случаите е била права и съм се съобразявал с нея. Плевнелиев, беше министър, който по теми от негово министерство, с часове сме работили. Изключително съм доволен от тези хора. И сме в прекрасни отношения с Росен, каза Бойко Борисов.
Борисов обвини Нова телевизия, че са скрили в разследването за купуване на гласове името на партията, която ги е купувала - БСП. На въпрос за това, че е имало такива сигнали и за ГЕРБ, Бойко Борисов каза - абсурд, ГЕРБ не може да е купувал гласове.