събота, 3 май 2014 г.

Плевнелиев: Съветвам вицепрезидента Маргарита Попова да се информира малко повече

Съветвам вицепрезидента Маргарита Попова да се информира малко повече за действията на президентската администрация, заяви във Варна президентът Росен Плевнелиев по повод изявлението на Попова, че указите, подписвани от президента, трябва да носят класа.


На 22 април Попова критикува юридическия екип на президента с думите, че й се иска да бъдат по-прецизно формулирани аргументите, с които президентът налага вето върху закони.

Миналата седмица дори и ГЕРБ гласува срещу ветото на президента върху Закона за за собствеността и ползуването на земеделските земи.

Държавният глава изтъкна днес, че в момента, в който Маргарита Попова е дала това изявление, Съюзът на юристите в България е присъдил най-високото звание "Юрист на годината" на секретаря на президента по юридическите въпроси.

"Аз вярвам, че с действията си екипът на президента по възможно най-добрия и професионален начин защитава правото на всички български граждани, включително и на президентската институция, за да можем да променим дневния ред и начина, по който работи Народното събрание.

Искам парламентът, освен да се занимава с Мишо Бирата и Бисер Петното, да подобри драстично начина, по който се дебатира по национално важните теми", коментира президентът.