сряда, 28 май 2014 г.

Бареков готов за коалиция с БСП

"БСП е най-демократичната и нормална партия", обяви лидерът на "България без цензура"
Николай Бареков в кулоарите на парламента.

"Като гледам цялата ситуация в парламента, единствената нормална партия, която се държи нормално в цялата ситуация, като изключим ръководството й, е БСП."

Той обаче постави условие за реформа в Столетницата. "БСП трябва да се реформира и да се освободи от старите муцуни в ръководството. Ако успеят да стегнат редици и промяната е качествена, ще им предложа да ме подкрепят и да управляваме заедно“, обяви лидерът на ББЦ в кулоарите на парламента половин час преди да започнат дебатите по вота на недоверие срещу кабинета „Орешарски” в сряда.

"Готов съм като министър-председател да съставя правителство и да управлявам. Разбира се, че ще търся коалиционни партньори, ако гласовете не ни стигнат. Трябва да имаме всички опции пред нас“, обясни той предложението си към БСП. „ГЕРБ и ДПС вече се договориха – това е ясно. За нас ГЕРБ е не последна, а абсурдна и несъществуваща опция за коалиция. В същото време в БСП има млади хора, с които можем да работим“, каза още Бареков.

Той се сравни с Кличко в "двубоя" с Бойко Борисов и ГЕРБ. „В момента имаме двама боксьори свръхтежка категория, седнали на първия ред – Борисов, 60-годишен и вече по-бавен, и друг на годините на Кличко - аз. Седим и гледаме как Станишев и Местан се боцкат с перца, вместо ние двамата да излезем на ринга и да си премерим силите“, според Бареков представлява сегашната политическа обстановка.

Коментирайки изборните резултати, Бареков зави, че ГЕРБ не е направила нищо, БСП била в тотален срив, а новата политическа сила, взела най-добър резултат, била ББЦ. Той бе категоричен, че кампанията на ББЦ е струвала толкова, колкото разрешава законът.