понеделник, 23 юни 2014 г.

Обрат! Сега Пеевски щял да убива Василев! Епизод 2, първи сезон

Австрийският "Дер Щандарт" публикува днес статия на журналиста Маркус Бернат, в която се
твърди, че банкерът Цветан Василев получил от депутата Делян Пеевски смъртни заплахи. Ето защо българската прокуратура е била помолена да издаде заповед за задържане на бившия му бизнес партньор.
"Давам ти последен шанс. Знам къде си. Не ме карай да правя глупави неща. Ще те намеря". Такъв SMS е получил Цветан Василев във вторник вечерта миналата седмица. Той е бил по работа във Виена, а заплахата идвала от бившия му бизнес партньор Делян Пеевски, твърди самият Василев пред австрийското издание.

"Дер Щандард" разказва как още на 22 май един от най-големите, но и най-противоречиви предприемачи в България, е получил телефонно обаждане, отново в хотела във Виена. На банкера било съобщено, че Пеевски търси убиец, чието име вече се знае. Бившият бизнес партньор на Василев щял да плати 5 млн. долара за убийството му.

Банкерът помолил Криминалната служба във Виена да започне разследване. След втората заплаха със SMS институцията се е активизирала. По информация на австрийския вестник Криминалната служба се е обърнала към българската прокуратура с молба да издадат заповед за задържане на Делян Пеевски.

Пеевски: Не съм пращал SMS-и на Василев, той се крие като мишка

„Не съм пращал такъв SMS, не съм отправял никакви заплахи към Василев, отдавна нямам никакви контакти с него. Няма и да имам. Призовавам го обаче през вашата медия да си дойде най-после, стига се е крил като мишка. Да дойде и да каже на българския народ къде са парите му“.

Това каза пред обичайната си трибуна ПИК депутатът Делян Пеевски по повод новината на австрийския Der Standard, че полицията във Виена е поискала ареста му заради заплахи срещу банкера Цветан Василев.

Нереализиралият се шеф на ДАНС посочва, че в главата му не се е раждала „такава гнусна идея“ - да предложи 5 000 000 долара за главата на Цветан Василев.

Делян Пеевски заявява, че авторът на статията Маркус Бернат е близък на Цветан Василев и става въпрос за платена кампания.

„Самият Василев се е хвалил по мои сведения, че плаща на този Маркус заплата от 15000 евро на месец, представяте ли си?“, казва Делян Пеевски.

Той е категоричен, че банкерът е близък и с шефа на австрийския отдел за борба с организираната престъпност – Ернст Гайгер, както и с австрийския бизнесмен от израелски произход Барак Алон. Според Пеевски Цветан Василев „пише сериали“ с „тези приятелчета-клакьори“.

„Алон, Гайгер и Василев пишат сериали, живеят в сериали, продуцират сериали“, твърди Делян Пеевски.

Депутатът на ДПС заявява, че ще подаде сигнал в прокуратурата „за набеждаване в престъпление“.

„След малко ще подам сигнал до прокуратурата за набеждаване в престъпление – заговор за убийство, срещу всички гореспоменати лица – Василев, Гайгер, Бернат. За разлика от Василев аз се доверявам на компетентните органи и то на компетентните органи в България, и не се занимавам с турски сериали“, изтъква Делян Пеевски.