неделя, 15 юни 2014 г.

5-те най-лоши плажа в света

5. Патая, Тайланд
Преди десетилетие, когато американските войници са слезли на бреговете, тук се заражда мощна секс индустрия. Днес има отделен район с червени фенери, където би трябвало да се извършват тези дейности. Водата е мръсна, от всякъде на плажа ви атакуват местни хора, които се опитват да ви продадат нещо или жени, които ви предлагат „масаж“.

4. Теахупо, Таити
Плажът е много красив, а водата чиста. Има само един проблем – той е много опасен. Теахупо е един от 10-те плажа в света с най-голяма смъртност. Вълните са с височина 2-3 метра, като могат да достигнат и до седем. Освен високи те са и много силни. Под водата пък няма мек пясък, а коралов риф, остър като бръснач. Едно падане от сърфа може да ви доведе до много сериозни наранявания и дори смърт. Наричат го „плажа на черепите“.

3. Ханакапиай, САЩ
Намира се в Куай, на Хаваите. Не си и помисляйте да плувате тук. Това е един от плажовете с най-силни подводни течения, които отнасят хората във навътре в океана. Не се оглеждайте за спасители – няма такива!





2. Фуджиажуанг, Китай
Мислите, че плажовете на нашето Черноморие са препълнени с хора? Не сте видели този! Казват, че плажът е красив, но всъщност никой не го е виждал, защото той е винаги покрив с огромен поток от хора. Тук идват гости от Русия, Корея, Япония.

1. Ню Смирна Бийч, САЩ
Американският плаж с най-много нападения на акули на година е Ню Смирна Бийч във Флорида. Миналата година е имало 238 атаки, за щастие, нито една от тях не е била фатална.