вторник, 24 юни 2014 г.

Французи изиграха най-дългия мач в историята! 73 часа и победата дойде при 475:473

Два любителски футболни отбора от Кербак, Франция, изиграха най-дългия мач в историята.


Срещата продължи 73 часа - от 19 юни до 22 юни, като завърши при резултат 475:473. Мачът бе благотворителен, като събраните средства ще бъдат предадени на фондацията за борба със синдрома на Криглер-Наяйар.

За всеки от двата тима играха по 11 футболисти плюс 7 резерви. Мачът се игра без почивка, ден и нощ, като сменените играчи отдъхваха по час-две, след което отново влизаха в игра.

Двама играчи не можаха да дочакат края, като им се наложи дори да бъдат за кратко хоспитализирани. За постигането на рекорда спомогнаха и няколкото хиляди зрители, които окуражаваха до последно играчите. Зрителите също се сменяха - едни идваха, други си отиваха.

Очаква се постижението да бъде вписано в Книгата на рекордите Гинес. Предишният най-продължителен футболен мач се играе през 2013 г., като е с продължителност 72 часа.
"Искаме да влезем в Гинес. Изпълнихме всички изисквания и дадохме всичко от себе си. Двама припаднаха от умора, но сега са добре. Накрая всички си казахме "край", защото умората беше по-силна", коментираха участници.