вторник, 10 юни 2014 г.

Борисов от САЩ: Комунистите и националистите пречат на България

За съжаление комунистите и националистите още пречат на развитието на България, оплакал
се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на председателя на Международния републикански институт Марк Грийн във Вашингтон.

Това съобщиха от пресцентъра на партията. Борисов е във Вашингтон на едноседмично посещение.

"В България ГЕРБ разгроми комунистите с 12% разлика на европейските избори и същевременно победихме президента на ПЕС Сергей Станишев. Благодарение на нашата работа единствено от България националистическите партии не изпратиха свои депутати в новия Европейски парламент", похвалил се пред Грийн Борисов.

"Демокрацията в България не е необратим процес и комунистите и националистите все още могат да влияят негативно на развитието на страната ни. Примерите в тази посока са доста, но с тройния енергиен шлем, който планираха комунистите, България може наистина да се окаже един ден отново извън обединена Европа.

Ето защо с идването си на власт правителството на ГЕРБ спряхме петролопровода Бургас–Александруполис и АЕЦ „Белене“ и казахме, че "Южен поток" може да се строи само при спазване на европейското законодателство.

Но комунистите в България подписаха договора без европейска санкция и избраха за изпълнител без прозрачен конкурс фирма, която е в забранителния списък на САЩ. На този фон САЩ могат да избират с кого да работят в България – с комунистите или с ГЕРБ“, казал още Бойко Борисов.