събота, 14 юни 2014 г.

Българите стрелят по Бойко, Сергей, Мая, Бареков, Доган и компания във виртуална игра

Виртуална игра, която отмъщава на българските политици, набра за по-малко от 24 часа
огромна популярност в социалните мрежи.
Играта се казва "Мистър пистол" и призовава ядосаните избиратели най-после да покажат "народната любов". На шарен фон и под съпровода на забавна музика се появяват мишени с лицата на известни български политици.
Целта на играта е колкото се може по-бързо и повече политици да бъдат отстреляни с пушка, но заредена не с патрони, а с боя. Това дава възможност на играчите да отключат ново ниво. Последният политик, който е на върха на мишената, е почетният лидер на ДПС Ахмед Доган.
Автор на играта е екип от шестима млади българи, които работят за фирмата Game Rill. Във виртуална игра единствените мишени са български политици.
„Официално играта излезе в петък, 13-и. Много бързо се разпространи. Идеята й е по-скоро да се възприема като нещо комично, няма политическа идея, която да застане зад играта. Не сме я направили като привърженици на някакви партии. В играта има лица от повечето партии. Според мен ще предизвика голям интерес, защото е забавна, а и в момента има едно напрежение, което доста дълго време се събира в хората срещу политиката", разказва Александрина Димитрова, която е част от екипа, разработил играта.
Сред „жертвите" на народния гняв са лидерът на ДПС Лютви Местан, атакистът Волен Сидеров, новото лице в родната политика Николай Бареков, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, премиерът Пламен Орешарски, президентът Росен Плевнелиев, както и много други политически лидери и запомнени лица от годините на прехода.
„След определен брой „застреляни" лица, се появява нещо като бос, който трябва да бъде убит и след като бъде отстранен, се отключва ново лице. Мисля, че са избрани на случаен принцип - да има по едно лице от различните партии, за да бъде по-интересно. В тази игра всички са равноправни. Няма най-голям бос. Най-трудно достижимият политик в играта е Ахмед Доган. Имаше една шега, като избрахме той да е накрая, че пистолети вече него не го ловят, така се стигна до идеята той да е накрая", обясни Александрина Димитрова.