петък, 13 юни 2014 г.

Бжежински казал на Бойко, че е най-знаковият политик на прехода

Днес пресцентърът на ГЕРБ разпространи прессъобщение от срещата между лидера на
партията Бойко Борисов и световноизвестния политически анализатор Збигнев Бжежински, съветник по сигурността на 39-ия президент на САЩ Джими Картър. Следва пълният текст на съобщението с оригиналния правопис.

Бжежински към Борисов: Вие сте най-знаковия български политик за последните 25 години

Вашето правителство беше най-доброто българско правителство, а Вие сте най-знаковия български политик за последните 25 години. Това заяви световноизвестният политолог Збигнев Бжежински при срещата си с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов във Вашингтон.

Държавният съветник по сигурността на американския президент Джими Картър се обърна към Борисов като подчерта, че в САЩ той е признат като политикът в България, който успешно се бори с корупцията и организираната престъпност.

По време на срещата си Борисов и Бжежински обсъдиха политическата ситуация в България, в контекста на световните политически процеси. Двамата анализираха и ролята на страната ни като член на Европейския съюз и НАТО, на фона на кризата в Украйна. Бжежински подчерта важността на евроатлантическата ориентация на България за успешното развитие на страната.

13.06.2014 г.

Пресцентър ПП ГЕРБ