понеделник, 2 юни 2014 г.

Бареков си направи правителство в сянка, той ще е премиер и външен министър

Бившият телевизионен водещ и лидер на партията "България без цензура" Николай Бареков
обяви днес номинациите на партията си за "правителство в сянка". Те бяха одобрени от Изпълкома на формацията, а самият Бареков уточни на пресконференция, че към неговите кандидатури ще бъдат прибавени и тези на коалиционните му партньори ВМРО, ЗНС и "Гергьовден".

Бареков, който е считан за близък до собственика на Корпоративна търговска банка и до депутата от ДПС Делян Пеевски, обяви още, че "България без цензура" предлага всички партии да влязат в съюз "България без ДПС". Това обаче не било покана за следизборна коалиция, а гаранция, че ще управляват всички български патриотични партии, които не само че щели да извадят ДПС от политиката, а и ще пресекат начина, по който ДПС управлява и консумира власт - "кръгове от фирми, които превърнаха държавата във фирма".

Все още не е ясно какво точно ще прави правителството в сянка. "Обявяваме своите номинации, за да покажем, че ако се наложи, още сега можем да извадим качествени кандидатури и да управляваме веднага", заяви бившият телевизионен водещ, цитиран от партийния си пресцентър. Още при основаването на партията си през януари той изяви готовност да управлява страната в два последователни мандата, а след като спечели две места в европарламента на изборите в неделя, обяви и курс към предсрочни парламентарни избори.

Самият Бареков освен за премиер е номиниран от партията си и за външен министър заедно с отцепника от ГЕРБ Светлин Танчев, който от днес е и заместник-председател на "България без цензура" и лидер на софийската й структура. Танчев е номиниран и за финансов министър заедно с градския лидер на партията в Пловдив Хайк Гарабедян, завършил финанси в Чикаго.