сряда, 11 юни 2014 г.

Какво обеща Борисов на американците?

"Kогато правителството на ГЕРБ се върне на власт в България, веднага ще обявим прозрачни конкурси за находищата на природен газ и нефт в Черно море. Това е огромна възможност и за американските компании за инвестиции и бизнес."

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на кръгла маса за енергийната сигурност в
Търговската камара на САЩ във Вашингтон, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Пред американския бизнес Борисов обяснил, че по време на управлението на правителството на ГЕРБ след конкурс консорциум от три европейски компании е спечелил концесията върху находището на природен газ „Хан Аспарух“ в Черно море и до няколко години там вече ще се добива газ.

"За съжаление след като дойдоха на власт, от една страна българските комунисти замразиха всички тези възможности за инвестиции и от друга – лишиха държавата ни и Европейския съюз от възможността да добиваме евтини суровини и бяхме принудени да продължим да купуваме скъпия руски газ. Но когато Европейската комисия осъзна какво правят комунистите, спря европейските фондове за България и днес нашето правителството се срина окончателно. И когато ГЕРБ се върне на власт ние веднага ще обяви прозрачни конкурси за тези находища и ви приканвам да участвате в тях", е казал Борисов.