вторник, 10 юни 2014 г.

Станишев поиска избори през юли!

Сергей Станишев поиска избори през юли и така  изненада дори съпартийците си на
партийния пленум, започнал преди минути. Ако идеята на БСП бъде приета, правителството подава оставка до края седмицата, президентът назначава служебно правителство и партиите отиват на вот до края на юли.
"Няма да има време за тънки сметки. България няма нужда от парламент и правителство на изкуствено дишане. Избори през юли - до края на месеца, е възможен и реалистичен вариант. Най-добрият", каза Сергей Станишев.

"Честната позиция е изборите да са незабавни. България не може да си позволи ситуация на политическа нестабилност. А това поставя под риск икономическата и енергийната ситуация в страната. Три или четири месеца на икономическа нестабилност ще се превърнат в агония. И цената отново ще бъде платена от обикновените хора. Това заяви на Националния съвет на БСП лидерът на партията Сергей Станишев и допълни: „БСП не се е вкопчила във властта, искам всички да разберат това“, заяви лидерът на партията.

„БСП не превърна тези избори в лична кауза и лична битка. Затънахме в критики и самокритики, вместо да започнем кампания, в която да изтъкваме себе си. Но искам да кажа само едно – можем да сме силни единствено, ако имаме нужната подкрепа в нужния момент“, заяви Станишев.

„Ние платихме цената на насажданото мнение, че БСП е мандатоносител, а ДПС – водещата партия в управлението. За съжаление имаше индикации, които затвърдиха това мнение. Ние се оказахме неумели и нерешителни в управляването на властта. Сами си перчихме. За колко политики имахме предложения, на които сами яростно се противопоставяхме един на друг", подчерта Станишев.