понеделник, 16 юни 2014 г.

Официално: Шумахер излезе от комата!

Легендата във Формула 1 Михаел Шумахер се събуди от комата, потвърди официално преди
минути мениджърът му Сабине Кем. Преди известно време 45-годишният германец бе преместен от университетската клиника в Гренобъл в рехабилитационна клиника.

Рекордьорът със седем титли във Формула 1 вече не е в кома. Будните фази, за които мениджърът Сабине Кем  информира още в началото на април в последното си официално съобщение, са станали по-дълги през последните седмици. Михаел Шумахер може да чува гласове и реагира на докосвания.

“Неговото семейство би искало да благодари на всички лекари, грижещи се за него хора, сестри и терапевти в Гренобъл както и на хората, оказали му първа помощ на мястото на инцидента. Те постигнаха страхотна работа през първите месеци”, се казва в официалното изявление на Сабине Кем.

По информация на “Билд” очите на Шумахер дори са отворени при въпросните фази на събуждане. Той може да комуникира с околните хора, преди всичко със супругата си Корина и децата си. Състоянието на германеца изглеждало по-стабилно и той не се нуждаел повече от помощта на специалистите в Гренобъл.

Михаел Шумахер претърпя тежък инцидент със ски на 29 декември миналата година във френските Алпи. Нараняванията на главата му бяха толкова тежки, че той лежа в кома няколко месеца. Дори фазата на събуждането му от комата продължи по-дълго от очакваното.